måndag 31 oktober 2011

Sopplunch

Jag slutade tidigt på jobbet idag, så jag fick äta lunch hemma med familjen. Dessutom kom Camillas föräldrar över och vi fick äta en jättegod trattkantarellsoppa och sesambröd som Camilla gjort! Resten av dagen ska jag stöka undan massa grejer som hänger över en, skönt att få det gjort. I morgon är jag ledig med barnen, då ska vi höströja rejält bland deras leksaker och grovstäda deras rum. Ska bli så skönt när det är klart! Camilla jobbar kväll idag och det är tomt hemma utan henne idag!
Här har ni en bild på våran lunch. Vill ni ha receptet se länkarna i texten ovan. Mvh Jimmy


Dagens frukost

Hade får många goda ostar kvar från igår för att kunna låta bli en ost- och korvfrukost.


Idag jag börjar kl 15.30, tanken var en lugn och skön dag med barnen, men det har verkligen inte börjat bra. Har haft en riktig bråkdag med barnen hittills, men nu ska vi ta och gå ut i solen och sen kommer mormor och morfar på lunch, så nu kan det bara bli bättre..
Hoppas ni får en lugn och skön dag! / Camilla

Yoghurt frukost på jobbet

En klassiker på måndag morron, turkisk, bär och kaffe!

söndag 30 oktober 2011

Söndagsmys

Söndagsmys med stort S vart det till kvällen! Vi slog på en barnfilm och myste ner oss i soffan hela familjen och åt massa godsaker! Underbart. Goda ostar, räkor, korvar och skinka.
Hoppas ni också haft en bra söndag! /Jimmy





Kasslerrullar

Lugn och skön söndag, till lunch avnjöt vi kasslerrullar. Inte dumt alls!

Kasslerrullar 4 port:


  • 500 g kassler

  • 2 st schalottenlök

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 3 dl grädde

  • 2 msk chilisås

  • 2 tsk kalvfond

  • 10-20 st sparrisar

  • 2 dl hackad spenat

  • ½ dl olivolja

  • ½ dl hackad persilja

  • 3 dl riven parmesanost

  • smör

  • salt & peppar

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Fräs löken och en av vitlöksklyftorna i en kastrull med smör. När löken fått fin färg tillsätt grädde, fond, chilisås och 2 dl av den rivna parmesanosten. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan och fortsätt med att göra spenatröran. Blanda helt enkelt ihop spenat, 1 st vitlöksklyfta, persilja, olivolja, 1 dl parmesanost, salt och peppar i en skål. Skiva sedan upp kasslern i tunna skivor, bred på ett lager med spenatröran på varje skiva och rulla sedan in 1-2 st sparrisar i varje rulle. Placera dem i en ugnsform och toppa med såsen. In i ugnen i 20 min eller tills dem fått fin färg. Klart!







Helt galet!

http://www.kostdoktorn.se/personlig-tranare-ater-sig-fet

Äggfrukost

Varför krångla till det. 3 st stekta ägg och en kopp kaffe vart min frukost idag. Idag ser jag fram emot en lugn och skön söndag. Kom ihåg att ställa tillbaka klockan idag!


Ha en underbar söndag! /Jimmy

lördag 29 oktober 2011

Ugnsgratinerade musslor

Lördagskväll med fotboll på TVn, en öl och underbara musslor! Ja vet...öl är inte lchf OK men vi kan kalla det lördagsfusk. Musslorna dock är väldigt lchf OK och helt ungerbara! Varför ska man sitta i TV soffan och äta chips när man kan äta musslor?! Underbart snack. Det godaste jag ätit på riktigt länge, ni måste testa.

Ugnsgratinerade musslor 2 port:


  • 1 st paket 500g frysta grönmusslor

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk hackad persilja

  • 1 msk hackad gräslök

  • 1 msk hackad dill

  • ½ msk rivet citronskal

  • 1 dl olivolja

  • 7 msk riven parmesanost

  • salt & peppar

Börja med att hetta upp ugnen till 225 grader. Fördela musslorna i en ugnsform. Blanda pressad vitlöksklyfta, persilja, dill, gräslök, citronskal, parmesanost i en skål. Aplicera blandningen på musslorna och toppa sedan med olivoljan. Avsluta med att salta och peppra. In i ugnen i 15-20 min, tills dem fått fin färg. Klart!






Ha en underbar lördagskväll allihopa! /Jimmy

Lunch

Dagens lunch vart rester från gårdagen. Inte dumt alls! Sallad, biff och kantarellsås.

Frukost

Dagen frukost blev goda korvar och en god ostbit, salami, hästkorv och whiskeyost.



På dagens schema står lite shopping för mig och dottern och ett besök hos mormor och morfar. Ikväll blir det tjejfest med mina goa arbetskompisar, kommer bli en höjdarkväll!


Njut av en underbar solig lördag! / Camilla

fredag 28 oktober 2011

Rostbiff med kantarellsås

Underbara fredag! bästa kvällen på hela veckan. God mat och myspys. Vi åt stekt biff med sallad och kantarellsås. Jag behöver inte ens säga att de va gott va?! Nu blir de mys med barnen i tv soffan!

Kantarellsås 4 port:


  • 1,5 dl förvälda kantareller

  • 3 st schalottenlök

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 msk kalvfond

  • 1 dl rödvin

  • smör

  • salt och peppar

Fräs lök, vitlök och svampen i rikligt med smör. Tillsätt sedan grädden, vinet och fonden. Koka upp och låt sedan reducera till hälften, smaka av med salt och peppar. Superenkelt och supergott, vem behöver socker, redning eller andra tillsatser? Man behöver inte mer än så här för att få en perfekt sås!

Ha en bra fredagskväll allihopa! /Mvh Jimmy

LCHF Bounty

Här kommer mitt fredagsfika. Kokosbollar doppade i choklad. De blev jätte goda. Vackra kan man verkligen inte påstå att de blev, men sen är jag ingen expert på att baka. Jag har för dåligt tålamod när det kommer till småpill. Jag gjorde extra mycket eftersom vi var många, men receptet är till ca 15-20st.


LCHF Bounty



  • 50 gram kokosfett

  • 1 dl extra creamy kokosmjölk

  • 1 dl grädde

  • 200 gram kokos

  • 200 gram choklad

  • Agave sirap eller sötningsmedel

Smält fettet, blanda i kokosmjölk, grädde och kokos i kastrullen och värm. Smaka av med Agsirap eller sötningsmedel, jag hade i lite agave sirap. Häll kokossmeten i plastpåse och kyl i kylskåp i 1 timme. Ta fram smeten och forma till önskad form, lägg sedan i frysen i 1 timme. Smält sedan choklad och doppa bollarna i chokladen. Förvara i kylen.







Ekologiskt kokosfett, extra creamy kokosmjölk o agve sirap

Äntligen fredag och en hel ledig helg framför oss. Nu vankas det snart kvällsmat, en köttbit och en fräsch sallad, blir gott!

Ha en mysig fredag kväll! / Camilla

torsdag 27 oktober 2011

LCHF fiskgratäng

Dagens kvällsmat blev en riktig fullträff, det här måste ni göra! Fiskgratäng med blomkålsmos och riven parmesan, det blir inte godare.

Fiskgratäng med blomkålsmos


  • 1 sats blomkålsmos (använd ett stort blomkålshuvud eller två om dom är mindre)

  • 400 gr torsk

  • 2 dl valfri svamp

  • 2 schalottenlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 dl grädde

  • 1 fiskbuljongstärning

  • salt

  • peppar

  • 2 dl riven parmesanost

Tina fisken, gör blomkålsmos. Gör såsen, fräs lök, vitlök och svamp. Häll i grädden, buljongtärning, smaka av med salt och peppar, låt småputtra ca5min. Lägg den tinade torsken mitt i en ugnssäker form, salta och peppra. Klicka ut blomkålsmoset runt omkring, häll över såsen. Strö över osten. Sätt ugnen på 225grader och gratinera i 20-25min. Ät och njut!








På vårat jobb har vi alltid fredagsfika, vi turas om att baka något varje fredag. Jag brukar hoppa över att äta fredagsfika, men nu har turen kommit till mig, så nu blir det fredagsfika LCHF-style. Så imorgon ska det fikas :) Återkommer imorgon med bilder och recept.

Frukostlåda

Frukostmatlåda "check". Dax att dra till jobbet!



Frukost & lunch

Här är min frukost och lunch till oss båda på jobbet. Smoothie, coleslaw,salami och hästkorv. Det här blir gott!
Ha en bra torsdag! / Camilla

onsdag 26 oktober 2011

Coleslaw och korv

Idag har jag inte varit hungrig på hela dagen, men äta måste man ju, så på kvällen blev det en plocktallrik med salmi, hästkorv, ost och coleslaw. Gott och precis lagomt när man inte är så hungrig. Gjorde mycket coleslaw när jag ändå var i farten så imorgon blir det coleslaw och något mer i matlåda.






Ha en skön onsdagskväll! / Camilla

Middag på jobbet.

Jobbar kväll idag och till middag vart det grillade kycklingben och pizzasallad. Ett rejält lass kyckling så jag står mig hela kvällen!

Lunch på jobbet

God lunch på jobbet.

Skickat från min HTC

Socker farligare än fett för hjärtat

Vart på bra humör när jag läste Borlänge tidning idag, där dem skriver en artikel om en svensk studie som visar att det är socker och inte fett som är mest skadligt för hjärt och kärlsjukdomar.



finn crisp

Till frukost idag åt jag "finn crisp" med stekt ägg, majonäs och stenbitsrom. Jag är en gammal knäckebröds torsk så det är gott att knapra på en finn crisp ibland. 2 st skivor finn crisp hamnar på 7,4 gram kolhydrater. Så det funkar men inget man äter mängder av. Nu åt jag dessutom ett extra ägg och några hästkorvsskivor vid sidan om, om ni tycker att det ser fjuttigt ut. Finn crisp passar också utmärkt till ostbrickan! Ni hittar dem på kexhyllan i livsmedelsbutikerna.

Ha en bra dag! /Jimmy

tisdag 25 oktober 2011

lchf sushi

Idag var det dags för lchf sushi!, har funderat på det länge och nu vart det äntligen av! Sushi är en utav våra absoluta favoriter. Det var första gången vi testade att göra det på lchf vis och det smakade underbart. lika gott! vi skippade helt enkelt sushi riset vilket är en kolhydrats-bomb och ersatte det med blomkålsris. skit enkelt, det här kommer jag leva på länge.

blomkålsris 2 port:


  • 1 st blomkålshuvud

  • 75 g smör

  • salt och peppar

sushi 2 port:



  • 400 g lax av valfri färsk sort

  • 1 st avocado

  • 10 cm gurka

  • 1 paket noriblad maki

  • wasabi

  • sushi soja

  • risvinäger

Blomkålsris:


Börja med att riva ett blomkålshuvud grovt med ett rivjärn. Hetta upp en stekpanna och stek den rivna blomkålen i smöret, salta och peppra. Stek ca 5-7 min tills det fått en bra konsistens.


Makirulle/sushi:


Börja med att rensa fisken, skär ut dem finaste bitarna och använt dem mindre bitarna som blir till maki-rullarna. Blanda ner 1 msk risvinäger i riset och bred ut ett tunnt lager med ris över maki bladen, placera sedan fyllningen i mitten och rulla sedan ihop hela rullen. Har ni aldrig gjort sushi tidigare kan jag rekomendera att köpa ett startkit där det bland annat följer med rullningsmatta och basvarorna, det hittar ni i alla välsorterade livsmedelsbutiker. När du rullat ihop maki-rullarna är det klart! skiva upp dem med en vass kniv i 2 cm tjocka skivor. Servera med sushi soja och wasabi.










Shoppat

Idag var det dax att handla! Jag och barnen var lediga idag så vi drog iväg och handlade rejält. Så nu får ni en hint om vad vi kommer laga för mat framöver...











Omelett

Till frukost idag blev det en bacon omelett. Var länge sedan Jag gjorde en omelett! Så de vart ingen vacker skapelse, men smakade som tur vad bra! Testade dessutom Philadelphia ost i och det vart kanon!

Omelett 2 port:

4 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl Philadelphia ost
1 paket bacon
Salt & peppar

Börja med att fräsa på bacon i en stekpanna. vispa ihop ägg, Philadelphia ost och grädde. Salta och peppra. Häll blandningen över baconen i stekpannan. Låt gå i pannan tills omelett har "satt" sig. Vik sedan omeletten dubbelt och servera! Och jag kan garantera att man står sig hur länge som helst på detta!

Ha en bra dag! /Jimmy

måndag 24 oktober 2011

Kvällsmat

Hemkommen från stockholmstrippen på kvällen och vrålhungrig! Hade lite rättikagratäng och salladsrester i kylen. Hittade lövbiff i frysen, så stekte på de och lite bearnaisesås till. Snabbt åtgärdat så nu är ja mätt och belåten! Nu Varvar vi ner i tv soffan med ett avsnitt "landet brunsås".

Lunch i Solna.

Är på snabbvisit i Stockholm med jobbet idag. Vart bistro lunch. Grillad fläskytterfile, kalvsky och tzatziki. Ha en bra dag! / Jimmy




Snabb frukost

Ägg och hästkorv blev det på stående fot idag. Nu drar vi mot Stockholm!

Skickat från min HTC