måndag 31 oktober 2011
Sopplunch
Här har ni en bild på våran lunch. Vill ni ha receptet se länkarna i texten ovan. Mvh Jimmy
Dagens frukost
Idag jag börjar kl 15.30, tanken var en lugn och skön dag med barnen, men det har verkligen inte börjat bra. Har haft en riktig bråkdag med barnen hittills, men nu ska vi ta och gå ut i solen och sen kommer mormor och morfar på lunch, så nu kan det bara bli bättre..
Hoppas ni får en lugn och skön dag! / Camilla
söndag 30 oktober 2011
Söndagsmys
Kasslerrullar
Kasslerrullar 4 port:
- 500 g kassler
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- 2 msk chilisås
- 2 tsk kalvfond
- 10-20 st sparrisar
- 2 dl hackad spenat
- ½ dl olivolja
- ½ dl hackad persilja
- 3 dl riven parmesanost
- smör
- salt & peppar
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Fräs löken och en av vitlöksklyftorna i en kastrull med smör. När löken fått fin färg tillsätt grädde, fond, chilisås och 2 dl av den rivna parmesanosten. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan och fortsätt med att göra spenatröran. Blanda helt enkelt ihop spenat, 1 st vitlöksklyfta, persilja, olivolja, 1 dl parmesanost, salt och peppar i en skål. Skiva sedan upp kasslern i tunna skivor, bred på ett lager med spenatröran på varje skiva och rulla sedan in 1-2 st sparrisar i varje rulle. Placera dem i en ugnsform och toppa med såsen. In i ugnen i 20 min eller tills dem fått fin färg. Klart!
Äggfrukost
lördag 29 oktober 2011
Ugnsgratinerade musslor
Ugnsgratinerade musslor 2 port:
- 1 st paket 500g frysta grönmusslor
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk hackad dill
- ½ msk rivet citronskal
- 1 dl olivolja
- 7 msk riven parmesanost
- salt & peppar
Börja med att hetta upp ugnen till 225 grader. Fördela musslorna i en ugnsform. Blanda pressad vitlöksklyfta, persilja, dill, gräslök, citronskal, parmesanost i en skål. Aplicera blandningen på musslorna och toppa sedan med olivoljan. Avsluta med att salta och peppra. In i ugnen i 15-20 min, tills dem fått fin färg. Klart!
Ha en underbar lördagskväll allihopa! /Jimmy
Frukost
fredag 28 oktober 2011
Rostbiff med kantarellsås
Kantarellsås 4 port:
- 1,5 dl förvälda kantareller
- 3 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1 dl rödvin
- smör
- salt och peppar
Fräs lök, vitlök och svampen i rikligt med smör. Tillsätt sedan grädden, vinet och fonden. Koka upp och låt sedan reducera till hälften, smaka av med salt och peppar. Superenkelt och supergott, vem behöver socker, redning eller andra tillsatser? Man behöver inte mer än så här för att få en perfekt sås!
Ha en bra fredagskväll allihopa! /Mvh JimmyLCHF Bounty
LCHF Bounty
- 50 gram kokosfett
- 1 dl extra creamy kokosmjölk
- 1 dl grädde
- 200 gram kokos
- 200 gram choklad
- Agave sirap eller sötningsmedel
Smält fettet, blanda i kokosmjölk, grädde och kokos i kastrullen och värm. Smaka av med Agsirap eller sötningsmedel, jag hade i lite agave sirap. Häll kokossmeten i plastpåse och kyl i kylskåp i 1 timme. Ta fram smeten och forma till önskad form, lägg sedan i frysen i 1 timme. Smält sedan choklad och doppa bollarna i chokladen. Förvara i kylen.
torsdag 27 oktober 2011
LCHF fiskgratäng
Fiskgratäng med blomkålsmos
- 1 sats blomkålsmos (använd ett stort blomkålshuvud eller två om dom är mindre)
- 400 gr torsk
- 2 dl valfri svamp
- 2 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl grädde
- 1 fiskbuljongstärning
- salt
- peppar
- 2 dl riven parmesanost
Tina fisken, gör blomkålsmos. Gör såsen, fräs lök, vitlök och svamp. Häll i grädden, buljongtärning, smaka av med salt och peppar, låt småputtra ca5min. Lägg den tinade torsken mitt i en ugnssäker form, salta och peppra. Klicka ut blomkålsmoset runt omkring, häll över såsen. Strö över osten. Sätt ugnen på 225grader och gratinera i 20-25min. Ät och njut!
Frukost & lunch
Ha en bra torsdag! / Camilla
onsdag 26 oktober 2011
Coleslaw och korv
Ha en skön onsdagskväll! / Camilla
Middag på jobbet.
Socker farligare än fett för hjärtat
finn crisp
Ha en bra dag! /Jimmy
tisdag 25 oktober 2011
lchf sushi
blomkålsris 2 port:
- 1 st blomkålshuvud
- 75 g smör
- salt och peppar
sushi 2 port:
- 400 g lax av valfri färsk sort
- 1 st avocado
- 10 cm gurka
- 1 paket noriblad maki
- wasabi
- sushi soja
- risvinäger
Blomkålsris:
Börja med att riva ett blomkålshuvud grovt med ett rivjärn. Hetta upp en stekpanna och stek den rivna blomkålen i smöret, salta och peppra. Stek ca 5-7 min tills det fått en bra konsistens.
Makirulle/sushi:
Börja med att rensa fisken, skär ut dem finaste bitarna och använt dem mindre bitarna som blir till maki-rullarna. Blanda ner 1 msk risvinäger i riset och bred ut ett tunnt lager med ris över maki bladen, placera sedan fyllningen i mitten och rulla sedan ihop hela rullen. Har ni aldrig gjort sushi tidigare kan jag rekomendera att köpa ett startkit där det bland annat följer med rullningsmatta och basvarorna, det hittar ni i alla välsorterade livsmedelsbutiker. När du rullat ihop maki-rullarna är det klart! skiva upp dem med en vass kniv i 2 cm tjocka skivor. Servera med sushi soja och wasabi.
Shoppat
Omelett
Omelett 2 port:
4 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl Philadelphia ost
1 paket bacon
Salt & peppar
Börja med att fräsa på bacon i en stekpanna. vispa ihop ägg, Philadelphia ost och grädde. Salta och peppra. Häll blandningen över baconen i stekpannan. Låt gå i pannan tills omelett har "satt" sig. Vik sedan omeletten dubbelt och servera! Och jag kan garantera att man står sig hur länge som helst på detta!
Ha en bra dag! /Jimmy