onsdag 30 november 2011
Mackor och godis
Ha en bra kväll!!! / Camilla
Lunch på jobbet
Frukost
Ha det gott! / Camilla
tisdag 29 november 2011
Getostfylld fläskfilé i ugn
Getostfylld fläskfilé i ugn
- 1 st fläskfilé ca 500g
- salt
- peppar
- paprikapulver
- 125 g getost
- 5 st soltorkade tomater
- 8 st basilkablad
Börja med att blanda ihop oströran. Mosa getosten med en gaffel och lägg i en skål, finhacka tomaterna och basilikan och ha i 1krm nymald svartpeppar och blanda ihop. Skär en skåra längs med fläskfilén och fyll med oströran. Bind med steksnöre. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek filéen runt om så den får fin stekyta. Lägg i en ugnssäker form, stick i en stektermometer, sätt in i ugnen på 150 grader tills köttet nått 68-70grader. Ta ut och låt vila ca 5-10min innan du skär i det.
Gräddstuvad grönkål 4port
- 300 gram grönkål
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- salt
- peppar
Börja med att hacka grönkål, (själv hittade jag bara färdighackad). Koka upp vatten och en buljongtärning, lägg i kålen och koka i 5min. Häll av vattnet i ett durkslag, fräs grönkål i en stekpanna i några minuter. Häll på grädde, smaka av med salt och peppar, låt koka i ca 10min tills kålen är helt mjuka och stuvningen är härligt krämig.
Ha en skön kväll! / Camilla
Värmande dryck
Hittade några julklappar till barnen, köpte lite olika spel och lite annat smått. Dottern börjar bli så stor nu och hon gillar verkligen att spela spel, tror verkligen att hon kommer gilla spelet som jag köpte. Jag köpte varsitt memory-spel åt de också, det ska de få på julaftonsmorgon, jag fick alltid öppna ett paket på morgonen när jag var liten och nu har traditionen förts vidare. Perfekt med ett spel, så kan de pyssla med innan Kalle. Resten av klapparna ska jag köpa på jobbet, skönt att man nästan är klar. Nu ska jag ta och leka en stund med barnen, tror att lek med Pippi-huset står på agendan. Ha en bra eftermiddag! / Camilla
Taco rester
Enkel lunch
När Jimmy slutar jobbet idag ska jag åka och klippa mig. Jag har verkligen inget tålamod till att ha lång lugg som hänger i ögonen, så ikväll ryker den.
Lugn frukost
Idag har jag en rejäl tvätthög att ta hand om, det blir ju en hel del tvätt med en 3 -och en 4-åring. Blir nog en sväng till stan också, ska köpa lite mer julklappar.
Ha en bra dag! Vi hörs sen! / Camilla
måndag 28 november 2011
Lchf tacopaj
Tacopaj 6 port:
Pajbotten
- 3 dl pofiber
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 100 g philadelphia
- 1 dl vispgrädde
- ½ tsk salt
Smält smör och philadelphia i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ner ägg, pofiber, vispgrädde och salt. Rör ihop till en smet och fördela den i en pajform. Grädda den i ugnen på 225 grader i 15 min tills pajdegen fått fin färg.
Fyllning
- 400 g köttfärs
- 1 st rödlök
- tacokrydda
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 3 st ägg
- 2 dl riven ost
- smör
- salt & peppar
Hetta upp en stekpanna och stek köttfärs och skivad rödlök i smör. Krydda med våran egen tacokrydda! När köttfärsen är klar så tag av pannan och låt färsen vila en aning. Blanda sedan ihop creme fraiche, gräddfil, ägg, ost, salt och peppar i en bunke. Häll ner köttfärsblandningen i pajskalet och toppa sedan med creme fraiche blandningen. Grädda klart pajen mitt i ugnen på 225 grader i 20 min eller tills pajen fått fin färg. Klart!
Tillbehör
- isbergssallad
- tomat
- gurka
- riven ost
- hackad rödlök
- våran egen salsa
- guacamole
guacamolen gör vi på färdig "creme fraiche- paprika & chili" som vi helt enkelt blandar med 2 st avocados. Supergod blir den!
Lunch
Hare gött/Jimmy
Lchf Lussekatter
Måndag och snö
Dagens frukost vart turkisk yoghurt med frysta jordgubbar och några skivor gustafskorv.Till det en kopp kaffe. En klassiker med andra ord.
Första snön har anlänt under kvällen/natten
Måndag morgon
Ha en bra måndag / Camilla
söndag 27 november 2011
Middag på jobbet
Matlåda
1:a advent
lördag 26 november 2011
Kycklingklubbor
Gick bra att jobba idag, tiden gick riktigt fort, bara en dag kvar på den här jobbhelgen. Imorgon är det kvällsjobb, så då får vi sovmorgon och äta frukost tillsammans hela familjen. Nu blir det soffmys med barnen och sen vänta på att Jimmy kommer hem. Ha en trevlig lördag kväll! / Camilla
Jobbmiddag
Mysfrukost.
Till frukost för min del vart det Kaffe, turkiskt yoghurt med jordgubbar och finncrisp med creme bonjour oliv, gravad lax och stenbitsrom.
Det vankas kvällsjobb för mig denna första adventshelg och jag är taggad! Ser fram emot en rolig arbetsdag med mycket att göra!
Våran gäst Harry!
Ha en superlördag! /Jimmy
Jobbfrulle
Ha en skön lördag! / Camilla
fredag 25 november 2011
Tapasbricka
Ha nu en trevlig fredagskväll allihopa! Det ska iaf vi ha /Jimmy
Frukost
torsdag 24 november 2011
LCHF Auberginelasagne
Auberginelasagne
- 400g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 krm paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- salt
- peppar
- 1 aubergine
- 125 g mozzarella
Ostsås
- 3dl grädde
- 150g philadelphiaost
- salt
- peppar
Hacka gul lök och stek tillsammans med vitlök och köttfärs, krydda med paprikapulver, oregano, timjan, salt och peppar. Ha i krossade tomater, vatten, fond. Låt koka på tills allt vatten kokat bort. Skiva auberginen på längden i tunna skivor, koka i lättsaltat vatten i några minuter. Gör i ordning ostsåsen, sjud grädden och blanda i philadelphiaosten så den smälter, smaka av med salt och peppar. Varva köttfärs, aubergine och ostsås, avsluta med ostsås och skiva mozzarellan tunt och ha på. Gratinera i ugnen på 225grader i ca 20min.
Fiskgratängen är en gammal goding, klicka här för att se receptet.
Idag har jag, barnen och mormor och morfar varit på biblioteket i stan. Lugnt och mysigt, vi spelade spel och läste böcker. Glömmer ofta bort bibblan och det är synd, för det är alltid mysigt att vara där, speciellt nu när barnen börjar bli lite större och verkligen uppskattar att man läser för dom. Efter bibblan var vi och fikade på ett fik som jag har fikat på ända sen jag var liten, mysigt som attan var det. Nu har jag laddat batterierna för en helt galen jobbhelg, första advent på söndag ju! Ha en trevlig kväll! / Camilla
Golunch
Idag har barnen varit på dagis några timmar, snart dags att hämta mina gullungar. Under tiden har jag städat, tagit fram adventssjtärnor och stakar, byt lite gardiner. Jag kämpar verkligen med julstämningen, det är 7 plusgrader och grön gräsmatta ute. Jag kan inte förstå att det bara är en månad kvar till julafton idag, försökte övertyga mig själv genom att köpa den första julklappen idag. Bara snön kommer tror jag att det kommer att lösa sig, men den kan vänta ett tag till. Ikväll ska jag laga storkok, ska slå till på två rätter så vi har matlådor till helgen när vi ska jobba. Det lutar åt en auberginelasagne, har bearbetat fram ett recept i hjärnan hela dagen, så det kan bli bra, sen blir det något med torsk, förmodligen nån gratäng, det gillar hela familjen. Vi hörs sen så får ni recepten! Ha en bra torsdageftermiddag!!! / Camilla
Frukost
onsdag 23 november 2011
LCHF chokladmousse med hasselnötsströssel
Chokladmousse med hasselnötsströssel 4port
- 100 g mörk choklad
- 3 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 0,5 dl hasselnötter
Smält choklad i vattenbad. Låt chokladen svalna lite. Vispa grädde och ha i äggulor. Ta lite åt gången av gräddblandningen och blanda med chokladen tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i några timmar. Hacka hasselnötter och rosta i torr stekpanna. Toppa chokladmoussen med hasselnötsströsslet innan servering.
Blev onödigt mätt av all mat idag, så det kommer nog dröja innan det blir efterrätt igen. Jimmy är duktig och spelar innebandy, medans jag tänker ligga i soffan och kolla på tv. Halsen känns helt okej, så det blir nog lite träning imorgon, är ju ledig imorgon också. God kväll på er!/ Camilla
Stek och gratinerad blomkålsduchess
Till helgen ska vi jobba, så vi fixade lite helgmys idag istället. Åt riktigt god mat. Köpte en nötstek av fransyska igår till bra pris, den här rätten skulle ju såklart vara godare om man hade rostbiff eller oxfilé men då blir det mycket dyrare också.
Börja med att göra en marinad till steken, marinera så länge som möjligt, minst en timme iallafall. Och tänk på att den här rätten tar en stund att göra eftersom steken ska vara i ugnen på låg temperatur och länge, ca 1.5-2timmar.
Marinad till 1kg stek
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk soja
- 2 msk ajvar relish
- 2 vitlöksklyftor
- 1 hackad röd chili
Stek 1kg
Ta ur steken från marinaden, spar marinaden. Stek steken i en stekpanna för att få stekyta runt om. Spar skyn så kan du använda det i såsen. Lägg steken i en ugnssäker form, pensla in med den sparade marinaden. Sätt ugnen på 125 grader, köttet blir mycket mörare om det steks på låg temperatur, sätt in en kötttermometer i köttet. Vi gillar när köttet är blodigt, 55grader, vill du ha det helt genomstekt så är det 75grader som gäller, mellan 65-70grader är nog det vanligaste. Låt köttet vila innan du skär det i skivor. Ta skyn från när du stekte steken i stekpanna och blanda med grädde, smaka av med salt och peppar.
Blomkålsdushess (4portionsformar)
- 1 blomkålshuvud
- 150 g philadelphiaost
- 2 äggulor
- 50 g smör
- 2 dl riven parmesanost
- salt
- peppar
Dela blomkålen i buketter och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa blomkålen till mos och ha i philadelphiaost, äggulor, smör, riven parmesan, spar lite parmesan att ha på toppen. Smaka av med salt och peppar. Häll i portionsformar och toppa med parmesan, gratinera i ugnen på 225grader tills duchessen fått fin färg, ca 10-15min.
Idag lyxade vi till det med en efterrätt också, snart får ni se vad vi åt! / Camilla
Max hamburgare
Kokosolja
Dagens frukost blev smoothie, fast med kokosolja i. Har tänkt att köpa det länge, men det har inte blivit av. Hade i en 1msk per smoothie. Man kan ha det i te eller i sitt kaffe också. Ökar mättnadskänslan och ökar ämnesomsättningen. Och så blev det en god kokossmak.