onsdag 30 november 2011

Mackor och godis

På alla inventeringar brukar vi bli bjudna på mackor och godis, vilket alltid resulterar i att man får sjukt ont i magen och blir väldigt trött. På den här inventeringen har jag laddat upp med min favoritost i kylen, så det ska jag och Jimmy äta istället för mackor och godis. Den här gången hoppar vi över magont och sockerdippar, bra så!

Ha en bra kväll!!! / Camilla

Lunch på jobbet

Dagens lunch på jobbet blev rester från häromdagen tacopaj med sallad till och dessutom salsa och gräddfil. Nu är det bara att fortsätta inventera.

Frukost

Dagens frukost blev ost, skinka och grönt te med kokosolja i för mig. Jimmy åt makrill i tomatsås och skinka. Idag blir det en lång dag för oss, ska inventera på jobbet. Båda slutar 22.30 idag så barnen måste sova hos mormor och morfar, så nu är det dags att packa väskan med allt som de ska ha med sig.



Ha det gott! / Camilla

tisdag 29 november 2011

Getostfylld fläskfilé i ugn

Kvällens middag blev riktigt god. En nyhet här hemma är grönkål, kan inte komma på att jag har ätit det innan. Det var väldigt gott, passade perfekt till köttet. Gräddstuvad grönkål är bokat på årets julbord. Till kålen åt vi ugnsstekt fläskfilé fylld med getoströra. Här kan man ta vilken ost man vill, ädelost, färkost eller fetaost.

Getostfylld fläskfilé i ugn


  • 1 st fläskfilé ca 500g

  • salt

  • peppar

  • paprikapulver

  • 125 g getost

  • 5 st soltorkade tomater

  • 8 st basilkablad

Börja med att blanda ihop oströran. Mosa getosten med en gaffel och lägg i en skål, finhacka tomaterna och basilikan och ha i 1krm nymald svartpeppar och blanda ihop. Skär en skåra längs med fläskfilén och fyll med oströran. Bind med steksnöre. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek filéen runt om så den får fin stekyta. Lägg i en ugnssäker form, stick i en stektermometer, sätt in i ugnen på 150 grader tills köttet nått 68-70grader. Ta ut och låt vila ca 5-10min innan du skär i det.




Getoströra



Gräddstuvad grönkål 4port


  • 300 gram grönkål

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 dl vispgrädde

  • salt

  • peppar

Börja med att hacka grönkål, (själv hittade jag bara färdighackad). Koka upp vatten och en buljongtärning, lägg i kålen och koka i 5min. Häll av vattnet i ett durkslag, fräs grönkål i en stekpanna i några minuter. Häll på grädde, smaka av med salt och peppar, låt koka i ca 10min tills kålen är helt mjuka och stuvningen är härligt krämig.


Ha en skön kväll! / Camilla

Värmande dryck

Kom hem efter shoppingrundan och kände att jag behövde dricka något varmt. Fick ett tips från en läsare häromdagen, grönt te med mandarin apelsinsmak. Jag har länge haft problem vad jag ska dricka på morgonen, juice och mjölk är ju uteslutet, och jag dricker inte kaffe och har inte varit något stort fan av te. Och det känns ju lite torftigt att dricka vatten till frukost, men nu har jag hittat något, grönt te! Det är ju mycket godare än svart te, har inte ens tänkt på att jag skulle prova det, så tusen tack för tipset!


Hittade några julklappar till barnen, köpte lite olika spel och lite annat smått. Dottern börjar bli så stor nu och hon gillar verkligen att spela spel, tror verkligen att hon kommer gilla spelet som jag köpte. Jag köpte varsitt memory-spel åt de också, det ska de få på julaftonsmorgon, jag fick alltid öppna ett paket på morgonen när jag var liten och nu har traditionen förts vidare. Perfekt med ett spel, så kan de pyssla med innan Kalle. Resten av klapparna ska jag köpa på jobbet, skönt att man nästan är klar. Nu ska jag ta och leka en stund med barnen, tror att lek med Pippi-huset står på agendan. Ha en bra eftermiddag! / Camilla

Taco rester

Dagens Matlåda satt som en smäck! Rester från gårdagen, tacopaj och blandade grönsaker med ost och tacosås.

Enkel lunch

Dagens lunch blev en enkel och snabb lunch, olika skinkor och lite ost till. Har inte blivit speciellt hungrig sen frukosten, men jag vill ju inte att min energi ska ta slut under min shoppingrunda. Hemska tanke ;)


När Jimmy slutar jobbet idag ska jag åka och klippa mig. Jag har verkligen inget tålamod till att ha lång lugg som hänger i ögonen, så ikväll ryker den.


Bye bye luggen!

Lugn frukost

Äntligen ledig, lugn och skön frukost. Blev en smoothie gjord på jordgubbar, turkisk yoghurt, grädde och ägg.

Idag har jag en rejäl tvätthög att ta hand om, det blir ju en hel del tvätt med en 3 -och en 4-åring. Blir nog en sväng till stan också, ska köpa lite mer julklappar.
Ha en bra dag! Vi hörs sen! / Camilla

måndag 28 november 2011

Lchf tacopaj

Elsa kom med förslaget idag att vi skulle äta tacos till kvällen, så hon fick som hon ville. Tacopaj med lite goda tillbehör vart det! Riktigt måndagsmys dessutom med lite tända ljus och plockmat.

Tacopaj 6 port:

Pajbotten


  • 3 dl pofiber

  • 50 g smör

  • 2 st ägg

  • 100 g philadelphia

  • 1 dl vispgrädde

  • ½ tsk salt

Smält smör och philadelphia i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ner ägg, pofiber, vispgrädde och salt. Rör ihop till en smet och fördela den i en pajform. Grädda den i ugnen på 225 grader i 15 min tills pajdegen fått fin färg.


Fyllning



  • 400 g köttfärs

  • 1 st rödlök

  • tacokrydda

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl gräddfil

  • 3 st ägg

  • 2 dl riven ost

  • smör

  • salt & peppar

Hetta upp en stekpanna och stek köttfärs och skivad rödlök i smör. Krydda med våran egen tacokrydda! När köttfärsen är klar så tag av pannan och låt färsen vila en aning. Blanda sedan ihop creme fraiche, gräddfil, ägg, ost, salt och peppar i en bunke. Häll ner köttfärsblandningen i pajskalet och toppa sedan med creme fraiche blandningen. Grädda klart pajen mitt i ugnen på 225 grader i 20 min eller tills pajen fått fin färg. Klart!


Tillbehör



guacamolen gör vi på färdig "creme fraiche- paprika & chili" som vi helt enkelt blandar med 2 st avocados. Supergod blir den!






Lunch

Perfekt att ha rester i kylen en dag som denna när man har mycket att göra! Jag och ungarna åt upp det sista av Camillas auberginelassange, ungarna verkligen älskar den. Nu ska jag planera kvällens middag, fick faktiskt lite ideförslag från våran dotter! Sen ska vi ut och flänga lite grann.
Hare gött/Jimmy

Lchf Lussekatter

Hittade en jättebra lchf blogg idag med massa smarriga recept! Bland annat lussekatter så här i juletid. Måste testas framöver! Marianns lchf mat & bak.

Måndag och snö

Denna måndag är jag supertrött! Har vart sån fart på jobbet i helgen, riktigt roligt! Det är först när man blir ledig och slappnar av man känner det i kroppen. Har 1000 saker som skulle behöva göras idag så det blir ingen långsam dag är jag rädd, får börja med det viktigaste och gå vidare. Men tänkte avsluta dagen med någon riktigt god mat! Har inte bestämt mig för vad än men klurar på det...

Dagens frukost vart turkisk yoghurt med frysta jordgubbar och några skivor gustafskorv.Till det en kopp kaffe. En klassiker med andra ord.



Första snön har anlänt under kvällen/natten

Måndag morgon

Idag är jag allt lite trött, hade varit skönt att vara ledig idag, men det blir imorgon istället. Dagens frukost blev en smoothie gjord på turkisk yoghurt, jordgubbar, ägg och kokosolja och till det rökt ost.
Ha en bra måndag / Camilla

söndag 27 november 2011

Middag på jobbet

Det blev en sen frukost för mig idag, så dagens lunch uteblev. Dagens middag blev kycklingklubbor från igår och en avocado. Köpte några pistagenötter som jag ska äta till efterrätt, gott! Nej nu är det dax att jobba några timmar till, 4.5 för att vara exakt. Ha en mysig första adventskväll! / Camilla

Matlåda

Dagens Matlåda bestod av fiskgratängsrester som Camilla gjorde häromdan. Riktigt gött! Full fart på jobbet är det som gäller idag!, ikväll ser jag fram emot en lugn kväll i tv soffan med massa fotboll att titta på! Ha en skön söndag! /jimmy



1:a advent

Idag är det första ljuset tänt. Fortfarande svårt med julkänslan, 10 plusgrader och allmänt grått, men det kommer väl. Idag ska jag jobb kväll och barnen ska vara hos mormor och morfar. De ska ta med barnen på julskyltningen och det är jag jätteglad för, barnen är så taggade, de ska få träffa tomten idag.



Dagen frukost bestod av salmi, rökt ost, te med kokosolja. Har lite problem med vad jag ska dricka på morgonen, tycker inte om kaffe och är ingen temänniska, men te iallafall lättare att dricka. Provar mig fram med olika tesmaker, för att hitta "mitt" te. Tar gärna emot tips på goda tesmaker. Ha en härlig och mysig första advent!!! / Camilla

lördag 26 november 2011

Kycklingklubbor

Till middag idag åt jag kycklingklubbor i ugn, gott som vanligt! Jag köpte majskycklingklubbor, tyckte dom var lite saftigare än vanliga men annars kände jag inte så mycket skillnad på smaken, men marinaden smakar ju rätt mycket så det kan ju bero på det.



Gick bra att jobba idag, tiden gick riktigt fort, bara en dag kvar på den här jobbhelgen. Imorgon är det kvällsjobb, så då får vi sovmorgon och äta frukost tillsammans hela familjen. Nu blir det soffmys med barnen och sen vänta på att Jimmy kommer hem. Ha en trevlig lördag kväll! / Camilla

Jobbmiddag

Dagens vart ett hopplock bestående av grillade kycklingklubbor, sallad, ägg, soltorkade tomater, oliver, broccoli och purjolök. En salig blandning men oj så gott! Ha en trevlig lördagskväll! /jimmy

Mysfrukost.

Camilla började jobba tidigt i morse, så hon fick inte vara med på våran mysfrukost denna Lördag. Men vi vart 4 st iaf, Jag barnen och barnens hembjudna gäst från dagis som sover hos oss denna helg. Harry heter han och Elsa våran dotter tycker det är superroligt! Igår fick Harry sova mellan barnen och idag ska han följa med dem hem till mormor & morfar.

Till frukost för min del vart det Kaffe, turkiskt yoghurt med jordgubbar och finncrisp med creme bonjour oliv, gravad lax och stenbitsrom.

Det vankas kvällsjobb för mig denna första adventshelg och jag är taggad! Ser fram emot en rolig arbetsdag med mycket att göra!







Våran gäst Harry!


Ha en superlördag! /Jimmy

Jobbfrulle

Dags för frukost på jobbet. Laddar med en smoothie gjord på turkisk yoghurt, jordgubbar, grädde, ägg och kokosolja. Om några timmar kommer det vara full fart på jobbet och då är det perfekt att ladda med en rejäl frukost.  
Ha en skön lördag! / Camilla

fredag 25 november 2011

Tapasbricka

Den här helgen är det jobb som gäller för den här familjen, desto viktigare att ta vara på dem stunderna man har! Jag sitter hemma i soffan, det är mörkt ute och barnen har lagt sig. Jag har gjort iordning en smarrig tapasbricka och väntar på att Camilla ska komma hem från jobbet. Då ska vi äta gott och varva ner i tv soffan, riktigt skönt! I morgon är det jobb igen och såhär i adventstider är det riktigt roligt att jobba! full fart och hög omsättning i handeln.

Ha nu en trevlig fredagskväll allihopa! Det ska iaf vi ha /Jimmy





Frukost

En lugn skön morgon här hos oss. Laddar inför kvällsjobb, löning idag så det blir nog bra drag i butiken. Till frukost åt jag en god rökt ost som Jimmy köpte igår och några skivor Gustafskorv och te med kokosolja. Ha en skön fredag! / Camilla

torsdag 24 november 2011

LCHF Auberginelasagne

Blev storkok på kvällningen. Auberginelasagne, blev gott, full poäng av barnen! Och så gjorde jag en fiskgratäng.

Auberginelasagne


  • 400g köttfärs

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 dl vatten

  • 1 msk kalvfond

  • 1 krm paprikapulver

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timjan

  • salt

  • peppar

  • 1 aubergine

  • 125 g mozzarella

Ostsås



  • 3dl grädde

  • 150g philadelphiaost

  • salt

  • peppar

Hacka gul lök och stek tillsammans med vitlök och köttfärs, krydda med paprikapulver, oregano, timjan, salt och peppar. Ha i krossade tomater, vatten, fond. Låt koka på tills allt vatten kokat bort. Skiva auberginen på längden i tunna skivor, koka i lättsaltat vatten i några minuter. Gör i ordning ostsåsen, sjud grädden och blanda i philadelphiaosten så den smälter, smaka av med salt och peppar. Varva köttfärs, aubergine och ostsås, avsluta med ostsås och skiva mozzarellan tunt och ha på. Gratinera i ugnen på 225grader i ca 20min.



Fiskgratängen är en gammal goding, klicka här för att se receptet.


Idag har jag, barnen och mormor och morfar varit på biblioteket i stan. Lugnt och mysigt, vi spelade spel och läste böcker. Glömmer ofta bort bibblan och det är synd, för det är alltid mysigt att vara där, speciellt nu när barnen börjar bli lite större och verkligen uppskattar att man läser för dom. Efter bibblan var vi och fikade på ett fik som jag har fikat på ända sen jag var liten, mysigt som attan var det. Nu har jag laddat batterierna för en helt galen jobbhelg, första advent på söndag ju! Ha en trevlig kväll! / Camilla

Golunch

Det snackas ju en del om gofika, riktigt god fika, men sånt håller ju inte jag på med så idag blev det istället en riktig golunch. Rester från igår, stek med blomkålsduschess, la till några sparris och bea-sås idag. Mmm gott!


Idag har barnen varit på dagis några timmar, snart dags att hämta mina gullungar. Under tiden har jag städat, tagit fram adventssjtärnor och stakar, byt lite gardiner. Jag kämpar verkligen med julstämningen, det är 7 plusgrader och grön gräsmatta ute. Jag kan inte förstå att det bara är en månad kvar till julafton idag, försökte övertyga mig själv genom att köpa den första julklappen idag. Bara snön kommer tror jag att det kommer att lösa sig, men den kan vänta ett tag till. Ikväll ska jag laga storkok, ska slå till på två rätter så vi har matlådor till helgen när vi ska jobba. Det lutar åt en auberginelasagne, har bearbetat fram ett recept i hjärnan hela dagen, så det kan bli bra, sen blir det något med torsk, förmodligen nån gratäng, det gillar hela familjen. Vi hörs sen så får ni recepten! Ha en bra torsdageftermiddag!!! / Camilla

Frukost

Dagens frukost blev hästkorv, ost och te med kokosolja. Hade tänkt att träna idag, men jag känner mig inte helt kry, så det får bli lite adventspyssel hemma istället. Ha en bra dag! / Camilla

onsdag 23 november 2011

LCHF chokladmousse med hasselnötsströssel

Jag och Jimmy är verkligen inte mycket för efterrätter, eller sötsaker överhuvudtaget. Våran tidigare last har varit chips och ostkrokar, absolut inte godis. Men idag blev det en efterrätt och båda blev positivt överraskade, ska jag äta efterrätt nån mer gång så blir det kommer det bli chokladmousse. Jag har gjort det nångång förut innan LCHF fast med ljus choklad och florsocker, vågar inte ens tänka på hur sött det måste ha varit. Jag använde samma recept med bytte ut chokladen mot mörk 75%-ig och tog bort florsockret. Jag la till hackad rostad hasselnöt.

Chokladmousse med hasselnötsströssel 4port



  • 100 g mörk choklad

  • 3 dl vispgrädde


  • 2 äggulor


  • 0,5 dl hasselnötter

Smält choklad i vattenbad. Låt chokladen svalna lite. Vispa grädde och ha i äggulor. Ta lite åt gången av gräddblandningen och blanda med chokladen tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i några timmar. Hacka hasselnötter och rosta i torr stekpanna. Toppa chokladmoussen med hasselnötsströsslet innan servering.




Blev onödigt mätt av all mat idag, så det kommer nog dröja innan det blir efterrätt igen. Jimmy är duktig och spelar innebandy, medans jag tänker ligga i soffan och kolla på tv. Halsen känns helt okej, så det blir nog lite träning imorgon, är ju ledig imorgon också. God kväll på er!/ Camilla

Stek och gratinerad blomkålsduchess

Har haft en jätte lyckad dag, barnen tyckte att det var jätte roligt att bada. Och det tyckte jag också, om sanningen ska fram så måste jag erkänna att jag är rädd för vatten och det bli värre för varje år som går, men idag utmanade jag mig själv, jag åkte vattenruschkana och jag tyckte det var roligt. Har varit så himla nöjd när barnen har varit små och nöjt sig med att vara i babypoolen, där är vattennivån kanske 40cm, men nu börjar de bli större och vill göra häftigare grejer så nu är det bara att hänga med. Funderar som det finns nån kurs för vuxna, alltså jag kan ju såklart simma, men jag skulle aldrig komma på idéen att dyka. Får kolla upp det! Skulle bara vilja kasta mig i vattnet med ett dyk, ser ju så härligt ut. Det sista jag vill är att mina barn ska bli rädd för vatten, får jobba på det.

Till helgen ska vi jobba, så vi fixade lite helgmys idag istället. Åt riktigt god mat. Köpte en nötstek av fransyska igår till bra pris, den här rätten skulle ju såklart vara godare om man hade rostbiff eller oxfilé men då blir det mycket dyrare också.

Börja med att göra en marinad till steken, marinera så länge som möjligt, minst en timme iallafall. Och tänk på att den här rätten tar en stund att göra eftersom steken ska vara i ugnen på låg temperatur och länge, ca 1.5-2timmar.

Marinad till 1kg stek


  • 0,5 dl rapsolja

  • 1 msk soja

  • 2 msk ajvar relish

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 hackad röd chili

Stek 1kg


Ta ur steken från marinaden, spar marinaden. Stek steken i en stekpanna för att få stekyta runt om. Spar skyn så kan du använda det i såsen. Lägg steken i en ugnssäker form, pensla in med den sparade marinaden. Sätt ugnen på 125 grader, köttet blir mycket mörare om det steks på låg temperatur, sätt in en kötttermometer i köttet. Vi gillar när köttet är blodigt, 55grader, vill du ha det helt genomstekt så är det 75grader som gäller, mellan 65-70grader är nog det vanligaste. Låt köttet vila innan du skär det i skivor. Ta skyn från när du stekte steken i stekpanna och blanda med grädde, smaka av med salt och peppar.


Blomkålsdushess (4portionsformar)



  • 1 blomkålshuvud

  • 150 g philadelphiaost

  • 2 äggulor

  • 50 g smör

  • 2 dl riven parmesanost

  • salt

  • peppar

Dela blomkålen i buketter och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa blomkålen till mos och ha i philadelphiaost, äggulor, smör, riven parmesan, spar lite parmesan att ha på toppen. Smaka av med salt och peppar. Häll i portionsformar och toppa med parmesan, gratinera i ugnen på 225grader tills duchessen fått fin färg, ca 10-15min.



Idag lyxade vi till det med en efterrätt också, snart får ni se vad vi åt! / Camilla

Max hamburgare

Ett lunchstopp på Max innan badet. Low carb burgare och liten sallad till. Gott! Nu är vi laddade för bad och bus.

Kokosolja

Lediga idag, härligt att vara lediga hela familjen mitt i veckan. Hade tänkt att börja dagen med ett träningspass, men vaknade med halsont, så det blir ingen träning idag. Men vi ska iallafall åka till stadens äventyrsbad med barnen och busa. Det ska bli riktigt roligt, plus att det är så skönt att åka dit mitt i veckan för då är det mycket mindre folk där.

Dagens frukost blev smoothie, fast med kokosolja i. Har tänkt att köpa det länge, men det har inte blivit av. Hade i en 1msk per smoothie. Man kan ha det i te eller i sitt kaffe också. Ökar mättnadskänslan och ökar ämnesomsättningen. Och så blev det en god kokossmak.




Ha en skön onsdag! Hörs sen! / Camilla