tisdag 31 januari 2012

LCHF Torsk i ugn

Idag slutade jag tidigt, blev en smoothie till lunch. Har varit jätte trött idag, gårdagens skidtur tog nog en del på mig, så det blev en tupplur på soffan för mig. Ibland är det så skönt att sova en liten stund, man blir så mycket piggare även om man bara sover en liten stund.
Kvällens mat blev en klassiker, torsk i ugn, klicka här för receptet. Enkelt och gott, gick hem hos barnen också. Kan tänka mig att det skulle vara gott att ha champinjoner också, det får bli nästa gång. Rev lite parmesan och hade på, mumsigt!




Ha en mysig kväll! / Camilla

Matlåda

Det känns som en måndag fast det är tisdag. Är nog för att vi var ledig igår. I matlådan har jag rester från gårdagen. Tacosallad med salsa, guacamole och gräddfil. Perfekt lunch! Camilla har redan åkt och hämtat barnen, hon slutade tidigt idag. Jag får knega på några timmar till innan det är dags att åka hem.

Jobbfrulle

Tidig morgon idag och frukosten ska ätas på jobbet. Har laddat upp med keso, vispad grädde och musli. Ha en fin dag! / Camilla

måndag 30 januari 2012

Skidåkning och tacos

Dagens lunch uteblev, då var vi i skidspåret, så kvällens mat blev en rejäl tacosallad. Tur att vi hade allt hemma för efter dagens skidtur hade jag aldrig orkat åka och handlat. I våran tacosallad hade vi köttfärs, riven ost, sallad, tomat, rödlök, jordnötter, salsa, avokadoröra, salsa och gräddfil. Klicka här för recpetet på tacokryddan och salsan. Ett måste att göra själv, mycket godare och utan socker och tillsatser. Avokadoröran var samma som jag gjorde häromdagen till räkorna.

Avokadoröra


  • 2 avokado

  • 2 msk smetena eller creme fraiche

  • 1 tsk sambal oelek

  • 2 krm vitlökspulver


Dagens skidtur var ingen lek, vi åkte 1,8mil, som vi trodde skulle vara i lätt och fin terräng. Men attans så fel vi hade, första 8km var inga problem, det kändes riktigt bra. Sen gick det bara utför och uppför, utför och uppför och backarna var hemska. Det var verkligen blod, svett och tårar idag. Känns som jag aldrig vill åka skidor igen, men jag vet att det var hemska förhållanden idag. Hoppas att det känns bättre imorgon. Det blir iallafall ingen mer utflykt till Prästbodarna kan jag säga, vägen dit var underbart vacker, men på vägen hem tänkte jag inte på naturen, då var det bara ren överlevnad som gällde.




Nu är jag mätt och belåten, dags att sätta sig i soffan och kika på tv. Ha en bra kväll! / Camilla

Ledig måndag

Äntligen lediga efter helgens jobb. Nu är det dags att ge sig ut i skidspåren, ska försöka oss på 2mil idag. Till frukost blev det keso och en skvätt grädde och müsli för mig, yoghurten var slut, det funkade med bara keso och grädde, men jag gillar mer att ha yoghurt till. Jimmy laddade upp med stekta ägg och en finn crisp med ost på.



Igår kväll när jag kom hem hade Jimmy fixat en ostbricka, salami och dessutom åt vi lite räkor till. Gott och mysigt!



Ha en bra måndag! Hörs sen efter skidturen! / Camilla

söndag 29 januari 2012

Lchf böcker på maxi




På Ica Maxi i Borlänge har vi koll på lchf :) med stort utbud av kokböcker.

Kräftsallad

Dagens lunch på jobbet blev köpelunch, plockade ihop en lösviktssallad. Blev kräftor, 3 sorters ostar och sallad. Ha en skön söndag! / Camilla

Lunch

Lunchen idag blev färdiggrillade revbensspjäll. Smaskigt!

Yoghurt & Keso

Söndag och sista jobbdagen för den här helgen, ser framemot lite ledighet imorgon. Dagens frukost blev turkisk yoghurt, keso, skvätt grädde, jordgubbar och müsli. Jag brukar blanda 50/50 av yoghurt och keso och ungefär 0,5-1dl av varje beroende hur hungrig jag är och hur långt det är kvar till lunch.



Ha en skön söndag!!! / Camilla

Söndagsfrukost på jobbet.

Så här ser min frukost ut idag, turkisk med blandade frysta bär. Idag är det ännu en dag på jobbet, känns verkligen som en riktig söndag idag! Ser fram emot ledig dag med skidåkning på schemat i morgon, ska bli skönt att komma ut i skidspåren igen. Vi ska prova en ny slinga på 2 mil, ska bli kul att variera sig lite. Nu är det bara 4 veckor kvar till Kortvasan så de gäller att skrapa ihop så många mil som möjligt innan! Ha en skön söndag på er!

lördag 28 januari 2012

Kvällsmys och ostbricka

Efter en dag på jobbet myser vi ner oss i soffan med en ostbricka och kikar på "dexter", en riktigt bra tv serie som vi fastnat för. Hoppas ni också har en mysig kväll!





Lunch

Jobb jobb jobb. Idag är det jobb som gäller för oss hela kvällen. Min lunch idag fyndade jag på jobbet. Det vart en halv grillad kyckling och en bit supergod ost! En 32% brie med vitlök & örter från "falbygdens", det var utan tvekan den godaste brie jag ätit och den passade perfekt ihop med kycklingen! Den osten kommer garanterat köpas hem framöver. Nu blir det lite kaffe på maten sedan ner och jobba vidare. Ha de bra/jimmy

Gratinerade musslor

Igår kväll när jag jobbade hade Jimmy sin bror på besök. På menyn stod det ugnsgratinerade musslor. Jimmys bror var skeptisk innan precis som jag var en gång i tiden när jag skulle äta det för första gången. När jag kom hem igår sa Jimmys bror att det var bland det godaste han hade ätit. Precis vad jag också tycker. Ska tvinga Jimmy att göra det här åt mig nån dag snart, så himla gott! Här har ni receptet.



Nu är det dags att åka och jobba till sena kvällen. Ni får en mysig och skön lördag! / Camilla

Lördagsfrulle

Idag till frukost blev det turkisk yoghurt, keso, en skvätt grädde och müsli till frukost. Min nya favoritfrukost, gillar verkligen müslin ihop med yoghurt och keso. Müslin är så lätt att göra och så kan man ta alla sina favoritnötter, bara det man tycker är godast. Här har ni recpetet på müslin.



Ha en bra lördag, snart dags för jobb här! / Camilla

fredag 27 januari 2012

Fredagsmys

Det gick lite tungt med träning idag, men 45min crosstraining på gymmet får jag vara nöjd med. Nu blir det bara jobb fram till på måndag, då det är dags att ge sig ut i skidspåret igen. Eftersom jag jobbar kväll resten av helgen så passade jag på att ha lite fredagsmys på lunchen, en supergod plocktallrik. Räkor, ölkorv, ost och en avokadoröra, röran blev jätte god!

Avokadoröra


  • 1 avokado

  • 2 msk smetana

  • 0,5 tsk sambal oelek

  • 1 krm vitlökspulver

Mosa avokadon och blanda ihop med resten av ingredienserna.



Nu ska jag bara vila mig i form inför dagens jobbpass, ha en skön fredag! / Camilla

Matlåda

Camillas flygande Jakob från igår var riktigt fin i låda idag! Kompletterade med färsk broccoli, blomkål och oliver. Nu är jag mätt å go, dax att jobba av dem sista timmarna innan det blir hemgång. Ha en bra fredag!

Smoothie

Dagens frukost blev varsin smoothie gjord på turkisk yoghurt, jordgubbar, grädde och ägg. God och mättande. Idag är det kvällsarbete, jag börjar först på eftermiddagen, så jag ska dra och träna nu på förmiddagen, gött!


Ha en bra fredag! / Camilla

torsdag 26 januari 2012

LCHF Flygande Jakob med curry

Igår på tv-programmet Halv åtta hos mig så lagade tjejen flygande Jakob med en hemlig krydda, den hemliga kryddan var curry. Jag tyckte att det lät väldigt gott eftersom jag är ett stort fan av curry. Gillar du inte curry är det bara att hoppa över det och köra utan. I orginalreceptet är det ju banan också men det hoppade jag över, men jordnötterna fick stanna. Till åt jag min favoritgrönsak sparris, ta den som du gillar mest!

LCHF Flygande Jakob med curry 4port


  • 1 grillad kyckling eller 4st kycklingfiléer

  • 4-6 stora champinjoner

  • 4 dl vispgrädde

  • 0,5 dl chilisås

  • 0,5 msk curry

  • salt

  • peppar

  • 1,5 dl jordnötter

Skiva svampen och stek, salt och peppra. Om du har kycklingfiléer så skär dom i bitar och stek och salta och peppra. Lägg kyckling och svamp i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, chilisås, curry, salt och peppar, smaka av om du vill ha mer av något. Häll över kycklingen och svampen. Sätt in i ugnen på 225grader i 20min. Jordnötter har du på efter 10minuter annars blir nötterna brända. Jag hackade jordnötter efter som barnen skulle äta, men annars går det lika bra att ha dom hela.




Känner mig träningssugen, kanske ska köra ett pass innan jobbet imorgon, behöver jobba på konditionen om jag ska orka åka 3mil på skidorna. På måndag är vi lediga och då tar vi oss en tur på skidorna igen. Kändes riktigt bra sist så nu längtar jag efter skidorna. Älskar att det är så bra träning, härlig känsla när hela kroppen får jobba. Ha en skön kväll! / Camilla

LCHF Chokladbollar

När vi kom hem från våran shoppingtur så gjorde jag och barnen chokladbollar. Barnen tycker verkligen om att baka och laga mat, baka gör vi ju nästan aldrig hemma, men matlagning får de ofta vara med på. Hursomhelst ville de göra chokladbollar, vi gjorde en LCHF-variant och de tyckte om chokladbollarna. De gillar mörk choklad i vanliga fall så jag misstänkte att det här skulle bli en hit. Jag tyckte också att bollarna var goda, fast jag hade kunnat gjort dom lite mindre, jag blev väldigt mätt av bara en.

LCHF Chokladbollar 20st



  • 100 gram smör

  • 150 gram hasselnötter

  • 75 gram mörk choklad 70%

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1 msk starkt kaffe

  • 2 msk vispgrädde

  • ca 2 dl kokosflingor

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Hacka hasselnötterna i en blender eller matberedare. Blanda i vaniljpulver. Ha smöret, hasselnötterna och vaniljpulvret i bunke, ha sedan i resten av ingredienserna. Vispa allt med elvisp. Om chokladsmeten är för kladdig för att rulla bollar så ställ in smeten i kylen en stund så det blir lättare att rulla. Gör sedan bollar och rulla i kokosflingor, ställ in i kylen och låt stelna minst 1timme.

Den här blendern från OBH Nordica fick jag av Jimmy julklapp och jag använder den nästan dagligen. Vill bara tipsa om att nu kan man köpa på ICA Maxi för 299kr istället för 449kr. Ett mycket bra köp.

Nu är det dags att laga mat, hörs sen! / Camilla

Goda rester

Dagens lunch blev rester från igår. Revbensspjäll och coleslaw, lika gott idag eller jag tror nästan att det var ännu godare idag. Coleslawn blir godare när det får stå och gotta till sig.

Lunchen och städningen är avklarad, nu drar vi mot stan för lite shopping och en fika. Ha en fortsatt bra torsdag! / Camilla

Snöat in

Jag har verkligen snöat in på min frukost, samma idag också, rysk yoghurt, keso och müsli. Det är ju så himla gott, men imorgon blir det något annat, man måste ju variera sig. Många undrar vad de ska äta till frukost när de äter LCHF, det finns ju mycket att välja på, LCHF-bröd, äggmjölk, kokt ägg, stekt ägg, omelett, äggröra, bacon, ost, korv, yoghurt, smoothie, keso. Det finns variation, innan LCHF åt jag alltid två mackor och ett glas juice, då kan man börja snacka om enformigt. Jimmys frukost var en av hans favoriter, turkisk yoghurt med jordgubbar. Gott och fräscht på morgonen.

Idag är jag också ledig och idag står städning på schemat, inte det roligaste, men så skönt när det är klart. Ha en härlig torsdag! / Camilla

onsdag 25 januari 2012

Lchf revbensspjäll

Idag har vi haft en grym dag! skönt att vara ledig tillsammans hela familjen. Vi började dagen med skidåkning så jag kan säga att jag är lite mör i kroppen just nu, ni kan kika på våran skidtur här om ni vill http://runkeeper.com/user/jimps.

Middagen ikväll var en riktig jackpott! Revbenen vart precis hur goda som helst. Perfekt grillade och supergod marinad. Till dessa åt vi Coleslaw, passar perfekt.

Marinerade revbensspjäll 4 port:


  • 1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem.

  • 1 dl olivolja

  • 2 dl creme fraiche

  • 4 dl riven ost

  • 1 dl chilisås

  • 1 dl tomatpure

  • ½ dl soja

  • 2 tsk sambal oelek

  • 3 st vitlöksklyftor pressade

  • ½ st pressad citron

  • salt och peppar

Börja med att preparera ugnen. Slå igång den på över/under värme, 175 grader. Placera sedan en långpanna längst ner i ugnen så marinaden kan droppa ner utan att bränna botten på ugnen. Blanda sedan ihop marinaden. Det är så enkelt att du bara blandar ihop alla ingredienserna ovan i en bunke. Placera sedan revbenen på ett grillgaller och smeta på 1/4 av marinaden. Placera sedan gallret i mitten av ugnen och grilla dessa i 1,5 timme. Plocka ut dem med jämna mellanrum och bättra på med den kvarvarande marinaden och spara inte på den! det ska drypa om revbenen :) Njut!