tisdag 31 januari 2012
LCHF Torsk i ugn
Kvällens mat blev en klassiker, torsk i ugn, klicka här för receptet. Enkelt och gott, gick hem hos barnen också. Kan tänka mig att det skulle vara gott att ha champinjoner också, det får bli nästa gång. Rev lite parmesan och hade på, mumsigt!
Ha en mysig kväll! / Camilla
Matlåda
Jobbfrulle
måndag 30 januari 2012
Skidåkning och tacos
Avokadoröra
- 2 avokado
- 2 msk smetena eller creme fraiche
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm vitlökspulver
Dagens skidtur var ingen lek, vi åkte 1,8mil, som vi trodde skulle vara i lätt och fin terräng. Men attans så fel vi hade, första 8km var inga problem, det kändes riktigt bra. Sen gick det bara utför och uppför, utför och uppför och backarna var hemska. Det var verkligen blod, svett och tårar idag. Känns som jag aldrig vill åka skidor igen, men jag vet att det var hemska förhållanden idag. Hoppas att det känns bättre imorgon. Det blir iallafall ingen mer utflykt till Prästbodarna kan jag säga, vägen dit var underbart vacker, men på vägen hem tänkte jag inte på naturen, då var det bara ren överlevnad som gällde.
Nu är jag mätt och belåten, dags att sätta sig i soffan och kika på tv. Ha en bra kväll! / Camilla
Ledig måndag
söndag 29 januari 2012
Kräftsallad
Yoghurt & Keso
Söndagsfrukost på jobbet.
lördag 28 januari 2012
Kvällsmys och ostbricka
Lunch
Gratinerade musslor
Lördagsfrulle
fredag 27 januari 2012
Fredagsmys
Avokadoröra
- 1 avokado
- 2 msk smetana
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 krm vitlökspulver
Mosa avokadon och blanda ihop med resten av ingredienserna.
Matlåda
Smoothie
Ha en bra fredag! / Camilla
torsdag 26 januari 2012
LCHF Flygande Jakob med curry
LCHF Flygande Jakob med curry 4port
- 1 grillad kyckling eller 4st kycklingfiléer
- 4-6 stora champinjoner
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl chilisås
- 0,5 msk curry
- salt
- peppar
- 1,5 dl jordnötter
Skiva svampen och stek, salt och peppra. Om du har kycklingfiléer så skär dom i bitar och stek och salta och peppra. Lägg kyckling och svamp i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, chilisås, curry, salt och peppar, smaka av om du vill ha mer av något. Häll över kycklingen och svampen. Sätt in i ugnen på 225grader i 20min. Jordnötter har du på efter 10minuter annars blir nötterna brända. Jag hackade jordnötter efter som barnen skulle äta, men annars går det lika bra att ha dom hela.
Känner mig träningssugen, kanske ska köra ett pass innan jobbet imorgon, behöver jobba på konditionen om jag ska orka åka 3mil på skidorna. På måndag är vi lediga och då tar vi oss en tur på skidorna igen. Kändes riktigt bra sist så nu längtar jag efter skidorna. Älskar att det är så bra träning, härlig känsla när hela kroppen får jobba. Ha en skön kväll! / Camilla
LCHF Chokladbollar
LCHF Chokladbollar 20st
- 100 gram smör
- 150 gram hasselnötter
- 75 gram mörk choklad 70%
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk starkt kaffe
- 2 msk vispgrädde
- ca 2 dl kokosflingor
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Hacka hasselnötterna i en blender eller matberedare. Blanda i vaniljpulver. Ha smöret, hasselnötterna och vaniljpulvret i bunke, ha sedan i resten av ingredienserna. Vispa allt med elvisp. Om chokladsmeten är för kladdig för att rulla bollar så ställ in smeten i kylen en stund så det blir lättare att rulla. Gör sedan bollar och rulla i kokosflingor, ställ in i kylen och låt stelna minst 1timme.
Den här blendern från OBH Nordica fick jag av Jimmy julklapp och jag använder den nästan dagligen. Vill bara tipsa om att nu kan man köpa på ICA Maxi för 299kr istället för 449kr. Ett mycket bra köp.Nu är det dags att laga mat, hörs sen! / Camilla
Goda rester
Lunchen och städningen är avklarad, nu drar vi mot stan för lite shopping och en fika. Ha en fortsatt bra torsdag! / Camilla
Snöat in
Idag är jag också ledig och idag står städning på schemat, inte det roligaste, men så skönt när det är klart. Ha en härlig torsdag! / Camilla
onsdag 25 januari 2012
Lchf revbensspjäll
Middagen ikväll var en riktig jackpott! Revbenen vart precis hur goda som helst. Perfekt grillade och supergod marinad. Till dessa åt vi Coleslaw, passar perfekt.
Marinerade revbensspjäll 4 port:
- 1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem.
- 1 dl olivolja
- 2 dl creme fraiche
- 4 dl riven ost
- 1 dl chilisås
- 1 dl tomatpure
- ½ dl soja
- 2 tsk sambal oelek
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- ½ st pressad citron
- salt och peppar
Börja med att preparera ugnen. Slå igång den på över/under värme, 175 grader. Placera sedan en långpanna längst ner i ugnen så marinaden kan droppa ner utan att bränna botten på ugnen. Blanda sedan ihop marinaden. Det är så enkelt att du bara blandar ihop alla ingredienserna ovan i en bunke. Placera sedan revbenen på ett grillgaller och smeta på 1/4 av marinaden. Placera sedan gallret i mitten av ugnen och grilla dessa i 1,5 timme. Plocka ut dem med jämna mellanrum och bättra på med den kvarvarande marinaden och spara inte på den! det ska drypa om revbenen :) Njut!