onsdag 29 februari 2012

Mos & korv

Kvällens mat blev något väldigt enkelt men väldigt gott, blomkålsmos, korv och fransk senap. Klicka här för receptet på moset. Korven kommer från Siljans Chark, nästan all korv i köper kommer från Siljans Chark, alltid hög kötthalt och goda korvar. Tallriken på bilden är Jimmys, skulle själv aldrig få i mig två korv, dom är så himla matiga så att det gott och väl räcker med en för min del.

Vilket underbart väder det har varit idag, över 10 grader varmt och sol. Jag har suttit ute och tittat på när barnen har lekt i solen, härligt. Våran fika- och lekdate blev inställd idag, kompisens lille kille blev sjuk, hoppas att han kryar på sig snart.Vi får göra ett nytt försök nästa vecka. Istället bjöd vi över mormor på en fika, brödet uppskattades mycket. Klicka här för receptet på det godaste LCHF-brödet.
Har känt mig sugen hela dagen på att röra på mig, så när Jimmy kom hem från jobbet på kvällningen snörade jag på mig joggingskorna och satt på mig reflexvästen och gav mig ut på en löparrunda på 5,5km. Årets första! Åh attans vad bra det gick, har aldrig sprungit fortare och det har aldrig känts så lätt att springa, får nog tacka skidåkningen för det och att jag väger minst 10kg mindre än när förra säsongen började. Nu är jag sjukt taggad och springa igen och igen, blir lätt en sväng till helgen. Jimmy har dragit i väg och spelat innebandymatch och jag ska ta och krypa ner under filten i soffan och titta på lite tv. Ha en skön kväll! / Camilla

Ost & Korv

Dagens lunch blev en tallrik med godsaker, en bit prästost, några skivor Gustafskorv och avokado. På eftermiddagen blir det fika med det godaste LCHF-brödet, klicka här för receptet.


Nu ska jag och barnen ta oss ut i det fina vädret och njuta en stund i solen. Ha en skön eftermiddag! / Camilla

Härlig onsdag

Onsdag, solen skiner och jag är ledig, härligt! Dagen startade med mina favoritplättar, kesoplättar, klicka här för receptet. Idag får vi besök av en mycket god vän och hennes barn, vi ska fika och leka, så nu ska jag ta och baka bröd. Ha en skön dag i solen! / Camilla

tisdag 28 februari 2012

Lchf broccolisoppa

Jag har haft en superskön ledig dag tillsammans med barnen idag. Vi började dagen med att storstäda deras rum och rensade rejält bland alla leksaker. Behövdes verkligen! Efter lunch åkte vi hem till barnens farmor dvs min mamma och hälsade på, min syster var också där med sin goa lilla grabb på tre månader. Så vi har haft fullt upp med att busa med det lilla charmtrollet hela eftermiddagen. Innan vi åkte hem stannade jag, ungarna och farmor till och köpte ett par nya mattor och en mysig sittpuff till deras rum. Det vart kanonfint och barnen var supernöjda!

Man måste ju äta också. Så jag gjorde en broccolisoppa, det har vi aldrig ätit och jag visste inte riktigt om den skulle gå hem hos alla men det gjorde den verkligen. Till och med barnen sa att den var jättegod och dem brukar kunna vara svårflörtade när det gäller soppa. Så denna kan jag varmt rekomendera, mild och fin grönsakssmak avrundad med grädde och goda tillbehör till i form av räkor och parmesan! Perfekt som vardagsrätt eller som förrätt.





Broccolisoppa 4-6 port:



  • 1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten & 2 st buljongtärningar)

  • 1 st gul lök

  • ½ st purjolök

  • 100 g rättika

  • 300 g broccoli

  • 2-3 dl vispgrädde

  • salt & peppar

  • skalade räkor till servering

  • rivent parmesan till servering

Börja med att koka upp buljongen i en kastrull. Skiva lök, purjo och rättika tunnt och låt koka i buljongen 3 min. Lägg sedan ner broccolikvistarna och koka vidare i 10 min. Tag sedan av kastrullen och mixa den slät med en stavmixer. Ställ sedan kastrullen på plattan igen och tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt & peppar. Då var den klar, servera med handskalade räkor och riven parmesanost.

Lunch på jobbet

Precis ätit lunch på jobbet, matlåda från igår, köttfärsgratäng ala Jakob från igår. Perfekt matlåde-mat, mätt och belåten. Dags för några timmar till då. Imorgon väntar en ledig dag, gött! Ha det bra i solen! / Camilla

Yoghurt & keso

Idag börjar jag jobba lite senare och fick lite sovmorgon, precis vad jag behövde. Började dagen med turkisk yoghurt, keso och hallon, mumsigt! Nu har vi dragit igång operation rensning av barnrum, leksakerna börjar välla över i alla lådor och det är helt omöjligt att hålla ordning. Ha en skön tisdag! / Camilla

måndag 27 februari 2012

Kötfärsgratäng ala Jakob

Slutade vid 15 idag, hämtade barnen och åkte hem till mormor och morfar och hälsade på. Blev bjuden på en semla, LCHF såklart! Gott var det, hade inte räknat med nån semla i år. Kvällsmaten idag blev en köttfärsgratäng med touch av Flygande Jakob. Fick tips här på bloggen sist jag gjorde Flygande Jakob att man kunde göra det med köttfärs istället för kyckling. Körde lite på känn och det blev riktigt gott!

Köttfärsgratäng ala Jakob


  • 600 g köttfärs

  • 1 st paprika (valfri sort)

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 dl creme fraiche

  • 0,5 dl chilisås

  • 0,5 msk curry

  • 2 krm paprikapulver

  • salt

  • peppar

  • ev hackade eller hela jordnötter

Skär paprikan i bitar och fräs ihop med köttfärsen, salta och peppra. Vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, curry, paprikapulver. Sätt ugnen på 225 grader. Ha köttfärsen och paprikan i en ugnssäker form, häll över grädd- och creme fraicheblandningen och ställ in i ugnen. Om du klarar av att äta nötter så ha på hackade eller hela jordnötter efter halva tiden. Servera med nån grönsak, vi åt med broccoli, funkar nog bra med sparris, kokta blomkål, blomkålsris eller bara en vanlig grönsallad.

Har bestämt mig för att anmäla mig till Tjejmilen i år, nästa träningsutmaning! Måste ha något att träna inför. Ska ta och köpa mig ett par nya löparskor i år och sen ska jag börja springa. Tjejmilen är i september så inför den här utmaningen har jag massor tid att träna, härligt, känner mig supertaggad. Ha en bra måndagkväll! / Camilla

Måndag

Ja då var det en ny vecka igen. Den här helgen har varit jättebra och har känts lång! Idag är det jobb som gäller och startade dagen med en äggröra och ett par skivor hästkorv. Ganska skönt faktiskt att börja lite senare idag, har kunnat ta det riktigt lugnt på morgonen. Nu är det dax att göra oss iordning och åka till dagis och sen vidare till jobbet. Ha en riktigt bra måndag!



Kokta ägg

Tidig morgon och frukost är fixad, blir två kokta ägg på jobbet. Ha en bra start på veckan! / Camilla

söndag 26 februari 2012

Matlåda fixad

När vi kom hem från middagen på O´learys så tog vi och gjorde i ordning kycklingfiléer till morgondagens matlåda. Vi fick rättikagratäng över från gårdagens festmiddag, klicka här för receptet på den, så det blir kyckling och rättikagratäng i matlåda imorgon, längtar redan. Kycklingen blev en variant av två av våra favoritkycklingrätter. Delade kycklingfilén och stekte och kryddade den, lade på en skiva cheddarost, soltorkade tomater, jalapenos och sen toppade med en till skiva cheddarost på underdelen av filéen, sen på med överdelen och satte i en tandpetare och i stekpanna igen tills osten smälte.



Ha en skön kväll! / Camilla

Lyxig söndag

Idag har vi åkt runt halva Dalarna och kikat på nya köksmöbler. Hittade inget som kändes bra, får söka vidare nästa helg. Lunchen hoppade vi över och gick direkt på kvällsmaten. Lyxade till det och åt på O'learys, blev en god bit oxfile, extra wokgrönsaker istället för potatis och bea-sås. Fanns en del saker på tallriken som inte var helt Lchf-ok, bönor, majs och morot, men det var lätt att hoppa över. Ha en skön söndag! / Camilla

Söndag

Vilket underbart Söndagsväder det är ute! Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag men en sak är säker, det är att vi ska ut iaf och inte åka skidor :)

Startade morgonen precis som igår med en kanna smoothie, några skivor gustafskorv och kaffe. Det är så fräscht och gott med smoothie på morgonen.

Ha en riktigt bra Söndag!



lördag 25 februari 2012

Festmiddag

Efter en lugn och skön dag slog vi till med en riktigt festmiddag. Ojoj vilken god mat, men vi tyckte vi var värda efter gårdagens prestation. Vi åt biff, rättikagratäng, sparris och rödvinssås. Såsen blev riktigt bra idag, har misslyckas några gånger tidigare, men a och o är att låta den koka riktigt länge, oftast har man för bråttom. Här kommer receptet på såsen.


Rödvinssås


  • 2 schalottenlökar

  • 4 dl rödvin

  • 4 dl vatten

  • 2 msk kalvfond

  • ev vispgrädde
Hacka lök och fräs i smör, ha i vin, vatten och fond. Låt koka tills de är 3dl kvar, smaka av och om smaken är för kraftig ha en skvätt grädde.

Rättika är en rotsak med riktigt lite kolhydrater, perfekt att göra gratäng på. Gratängen påminner väldigt mycket om potatisgratäng.

Rättikagratäng 4port


  • 1 kg rättika

  • 1 gul lök

  • 5 dl vispgrädde

  • 200 g philadelphia

  • 2 dl smakrik riven ost

  • 2 vitlöksklyftor

  • salt

  • peppar
Skala och skiva rättikan tunt, koka upp lättsaltat vatten och ha rättikaskivorna och låt koka 20 min. Skala och skiva löken i ringar. Ha i grädden, philadelphiaost, riven ost och pressad vitlök i en kastrull, värm till osten har smält. Varva rättika och lökringar i en ugnssäker form, salta och peppra efter varje varv. Häll över grädd- och ostblandningen. Ha in i ugnen på 225 grader tills den har fått fin färg och rättikan är mjuk, ca 30-40min.



Idag gjorde vi efterrätt också, vilket inte händer ofta, vi är ju inte så mycket för sötsaker. Var och köpte Sukrin idag för första gången. Sukrin är ett natruligt sötningsmedel som inte påverkar blodsockret. Det söta kommer från sockeralkoholen Erythritol som finns naturligt i t ex päron och svamp. Vi gjorde Crème Brûlée, fick hjälp av barnen, de vispade och blandade och smörade formar. Receptet hittade jag på Annika Rognebys fina sida, klicka här för att kika på hennes sida. Receptet finns i hennes nya bok Bakglädje till vardags och fest, bläddrade igenom den på jobbet i veckan, fantastiska recept och jätte fina bilder, rekommenderas! Brûléen var supergod, perfekt avslutning på en god middag.


Crème Brûlée 4 port



  • 2 dl grädde

  • 3 dl mjölk

  • 6 st äggulor

  • 0,75 dl sukrin

  • 1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Värm grädden och mjölken ihop med vaniljen. Vispa samman äggulor och sukrin i skål. Häll sedan över mjölkblandingen och rör ihop. Smöra 4 st portionsformar och häll i blandningen. Ställ dem i en långpanna med hett vatten. Vattnet ska nå upp till halva formen. Grädda i nedre del i ugnen i ca 40-45min. Kolla att Crème brûléen har stelnat innan du tar ut dem.


Nu är vi mätta och belåtna och ska ta och sätta oss i soffan och kolla på våran favoritserie Dexter. Ha skön lördagkväll! / Camilla

Lätt lunch

Blev en sen lunch idag för våran del, så det fick bli en lätt variant så vi hinner bli hungriga till kvällen. Jag åt ölkorv, prästost och röra med smetana och vitlöksost, det var meningen att vi skulle ha med röran igår till kycklingsalladen som vi åt innan starten i Kortvasan, men den blev kvar hemma i kylen. Jimmy åt makrill i tomatsås och salami.




Vi har varit på bio idag, Alfons Åberg, fick värsta nostalgikänslan, såg själv på Alfons Åberg när jag var liten. Perfekt bio, 40min lång och 30kr/person, barnen tycker ju att själva grejen med att gå på bio är det häftigaste. Efter bion var vi och handlade inför kvällen, ikväll ska vi äta en firar-middag, blir något så ovanligt som en efterrätt, självklart LCHF-style.



Nu ska jag bara ta det lugnt, har inte alls så mycket träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha, men jag är rätt trött och lite öm här och var. Ska unna mig en massage i veckan tänkte jag, har en nacke som inte gillar skidåkning. Ha en underbar lördag! / Camilla

Dagen efter

Jag måste erkänna att jag är lite mör idag, har sovit som en stock inatt och börjar bli lite stum i kroppen. Men det känns ändå helt ok. Var inte optimala förhållanden i spåren igår med tö-snö uppkörda spår och bakhalt. Men det var riktigt skoj trotts allt och jag är nöjd med prestationen, man är ju trotts allt nybörjare. Jag åkte 30 km på 3 tim och 16 min. Jag hade 3 tim som mål men nådde inte riktigt dit, med så mycket folk i spåren får man inte något riktigt flyt i åkningen så jag hade inte kunnat åka så mycket med den startpositionen jag hade. Vi var 13 st från jobbet med lite blandade ambitioner men alla tog sig i mål och gjorde ett kanonjobb!

Idag är vi lediga, vi ska njuta av ledigheten med barnen idag! Först ska vi gå på bio och kika på "alfons åberg" sedan ska vi njuta lite av det fina vädret. Ikväll skall vi mysa till det och laga någon riktigt god mat och bara ta det superlugnt.

Till frukost gjorde vi en kanna smoothie som vi delade på och ett par koppar kaffe på det så man piggnar till ordentligt.

fredag 24 februari 2012

Vi tog oss i mål!!!

Ja vi tog oss i mål, det var ingen lek, plusgrader och jätte dåliga spår eller nästan helt spårlöst halva loppet, sen blev det bättre. Jag är glad att jag inte visste hur många nerförsbackar det var innan för då hade jag nog inte startat. Kombinationen inga spår och nerförsbackar är verkligen inte nån bra kombination, jag har sett alla möjliga vurpor idag. Ramlade en gång själv och en gång fick jag lov att slänga mig åt sidan eftersom två låg i spåret i en nerförsbacke, så jag är rätt nöjd med det, kunde ha varit mycket värre. Jag kommer att fortsätta att åka skidor för det är världens bästa träning, men det blir nog inte fler lopp för mig. Jag är superglad att jag anmälde mig till Kortvasan i år, annars hade jag aldrig lärt mig att åka skidor, hade nog gett upp efter första gången. Nu ska jag bara vänta på det perfekta vädret och att suget efter skidåking kommer då ska jag ge mig ut igen i skidspåret. Är stolt över alla mina duktiga arbetskamrater, superbra jobbat! Vi hade en riktigt rolig dag som jag aldrig kommer att glömma.
Tack för lyckönskningar här på bloggen, det värmer!
Imorgon ska det lagas mat igen. Skönt med ledig helg! Har varit parkerad i soffan sen vi kom hem och där ska jag sitta tills det är dags för sängen. Ha en trevlig helg, hörs imorgon! / Camilla

På plats

Nu är vi på plats i oxberg! Fortfarande några timmar kvar innan vi ska åka, laddar nu upp med en extra frukost. Önska oss lycka till nu!

torsdag 23 februari 2012

Uppladdning

Både jag och Jimmy slutade rätt sent idag, så det har varit fullt upp sen vi slutade. Men nu är barnen lämnade hos mormor och morfar, vi har handlat och ätit. Våran uppladdning blev en klassisk plocktallrik plus nötter, fanns ingen tid att ställa sig att laga mat. Vi åt grillad kyckling, ölkorv, olika ostar, avokado och nötter. Supergott, älskar ju plocktallrikar, bland det bästa med LCHF. Är inte van att äta så mycket så nu är jag superduper mätt, skulle bara vilja ligga i soffan, men det finns inte tid för det. Nu ska vi göra en kycklingsallad med dressing som vi ska äta imorgon, vi blir bjudna på pastasallad, men det är ju helt uteslutet för oss, så vi fixar lunch själva. Hade tänkt att ta med mig kesoplättar, men det finns inte tid att göra det nu. Vi får äta ost- och baconmuffins som jag gjorde igår, sen har vi laddat upp med ölkorv, babybel ost, nötter och mörk choklad. Dessutom måste det packas kläder och duschgrejer och allt annat som ska med, blir nog en sen kväll, vi skulle behöva lägga oss i tid för bussen går ifrån jobbet kl 6.30.


Om jag tar mig i mål ska vi fira med något riktigt gott i helgen, måste bara klura ut något som vi ska äta....om jag tar mig i mål alltså. Jimmy utgår jag ifrån att han kommer i mål. Nej nu måste jag hjälpa Jimmy med salladen. Ha det gott nu och håll tummarna imorgon/ Camilla



Nya outfitten ska invigas imorgon!

Färska korvar

Köpte jättegoda färska korvar och coleslaw till lunch. Gott som tusan och riktigt mättande.

Go morron

Jag har sovit som en stock inatt! Så jäkla skönt, hoppas jag säger det i morgon också :)  har precis ätit frukost på jobbet, tog med mig ett kokt ägg och två stycken av camillas goda bacon muffins. Perfekt frukost känner jag, alldeles lagom.

Nu är det mesta i sin ordning inför morgondagens heldag uppe i oxberg och mora trakterna. Kläderna ligger framplockade och skidorna inlämnade på vallning. Så ikväll skall vi handla det sista vi ska ha med oss att äta och packa alltsammans.

Nu är det dags att jobba vidare, ha en bra dag allihopa! /jimps

Vårkänslor och nervös

Igår när jag gick och la mig och ställde alarmet på telefonen stod det att det skulle ringa om 9 timmar och 39 min, riktigt så länge sov jag inte men nästan, skönt! Misstänker att det inte kommer att bli så mycket sömn natten som kommer, vi ska upp jätte tidigt och åka mot Kortvasan imorgon, kommer nog ha riktigt svårt att somna. Nervös är bara förnamnet.
Idag när jag vaknade och tittade ut fick jag vårkänslor, solen skiner och snön smälter. Tänk när sommaren kommer och man kan gå ut och plocka solvarma hallon istället för att ta från frysen. Idag blev det iallafall hallon från frysen ihop med turkisk yoghurt, keso och müsli,
klicka här för recept på müslin.

Ha en bra dag i vårsolen! / Camilla

onsdag 22 februari 2012

LCHF Ost- och baconmuffins

Fick inspiration till det dom här muffinsarna i en GI-bok som jag kikade i på bokrean. Perfekt LCHF och det är bland annat vad vi ska ha med oss när det är dags för Kortvasan på fredag. Jag tror att det var meningen att man skulle en muffinsplåt, men jag har ingen sån så det fick bli dubbla muffinsformar, funkade inte med enkla. Blev betydligt fler än vad det stor i receptet, fick ut ca 20st, så man kan halvera receptet om man vill, berodde så klart på att det gick mycket mindre i pappersformarna än i en muffinsplåt. Osten som jag använde i var en vällagrad prästost, väldigt gott! Är ju inte så förtjust i omelett och äggröror, men det här funkade bra eftersom osten och baconen ger mycket god smak.

Ost- och baconmuffins ca20 små/10 stora


  • 10 ägg

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 paket bacon

  • 3 dl riven (gärna en smakrik) ost

  • 1 krm vitpeppar

Skär baconen i mindre bitar och knaperstek. Vispa ägg och grädde i en bunke. Ha i äggsmeten i formarna, fördela ost och bacon i formaren. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20min.

Har varit trött hela dagen, så det blir en tidig kväll idag, men först lite tv. Ha en skön kväll! / Camilla

Räkmacka

Dagens lunch blev mat från igår, köttfärsfyllda paprikor, klicka här för receptet. Annars har det varit en dag i bokreans tecken, skönt att den har startat. Härligt att se att det finns stort intresse för bokrean fortfarande. Kvällens mat blev en väldigt god räkmacka, det var inte igår man åt en räkmacka, men eftersom jag bakade bröd igår så hade vi för ovanligheten skull bröd hemma, så då var det bäst att passa på. Klicka här för receptet på brödet. Vi hade smör, gurka, ägg, räkor och creme fraiche- och lökröra på mackan, supergott!

Creme fraiche- och lökröra


  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl philadelphiaost

  • 2 msk majonäs

  • 1 rödlök

  • 1 schalottenlök

  • ett stänk citronsaft

  • 3 tsk dill

  • 3 tsk gräslök

  • 0,5 tsk paprikapulver

  • svartpeppar

Finhacka löken och blanda ihop med creme fraiche, philadelphiaost och majonäs. Ha i citronsaft, dill och gräslök, paprikapulver, svartpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs.



Har laddat upp med en laddning ost- och baconmuffins som vi ska ha med oss på Kortvasan på fredag. Det kommer snart recept och bilder. Ha det gott så länge! / Camilla

Mumsig frukost

Dagens frukost på jobbet är förberedd, en skiva av det goda brödet jag bakade igår, 1/2 portion turkisk yoghurt och keso med hallon. Dags att dra mot dagis, jobbet och bokrean. Idag blir en bra dag! Ha det gott! / Camilla

tisdag 21 februari 2012

Godaste LCHF-brödet

Idag bakade jag bröd, händer verkligen inte ofta. Har gjort några försök sen vi började med LCHF, både bra och dåliga försök. Bröd är ingenting jag saknar, men nu håller jag på att ladda upp med bra och enkla saker att ta med oss på Kortvasan, har lite mer saker som också ska fixas innan, bland annat ost-och baconmuffins. Tillbaka till brödet, det här brödet är det godaste brödet jag har smakat. Jag har hittat receptet på Erika´s blogg LCHF till vardag och fest, klicka här för att kika in till henne och hennes goda recept. Jag gillar det här brödet på alla möjliga olika sätt, gillar att det är lätt att göra och att det inte är massa krångliga ingredienser som är svåra att få tag i, allt finns på vanliga affärer. Smaken är helt underbar, saftigt och gott bröd. Rekommenderas varmt!

Mandel- och valnöttsbröd med frön 1 bröd


  • 100 gram mandlar

  • 50 gram valnötter

  • 50 gram sesamfrön

  • 2 msk fiberhusk

  • 1,5 tsk salt

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 msk brödkryddor

  • 150 gram valfria frön ( jag tog 50g solroskärnor, 25 g pumpakärnor, 25 g hackade valnötter, 25 g sesamfrön, och 25 g linfrön)

  • 250 gram kesella

  • 6 ägg

Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl, blanda ihop med övriga torra ingredienser i en bunka. Vispa ägg och kesella i en separat bunke. Blanda ihop allt och låt stå och sväll i 10min. Häll upp i en 1,5liters brödform och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80min. Låt brödet svalna på ett galler under en brödduk. Skär upp när brödet har svalnat helt. Bred på bregott och lägg på en god ost skiva och njut!



Nej nu är det dags för mig att gå och lägga mig, tidig morgon imorgon också, då vankas det bokrea! Vet redan vad jag ska äta till frukost iallafall...en mumsig smörgås med en jätte god prästost som jag köpte i Deli-disken på jobbet idag. God natt på er! Vi hörs imorgon! / Camilla

Fylld paprika


Det har varit fullt fart på jobbet idag, mycket fix och trix med bokrean, imorgon kör äntligen årets bokrea igång. Så det är bara att ge sig ut och fynda!
Till kvällsmat blev det köttfärsfyllda paprikor, gott och mättande.

Fylld paprika 4port


  • 4 st paprikor i valfri färg

  • 300 gram köttfärs

  • 1 stor röd lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • ½ chilifrukt

  • 225 gram krossade eller passerade tomater

  • 2 msk tomatpure

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 köttbuljongtärning

  • 1-2 tsk paprikapulver

  • peppar

  • salt

  • 3 dl riven ost

Skala och hacka löken, dela och ta bort kärnorna ur chilifrukten och finhacka, fräs ihop med pressade vitlök, ha i köttfärsen och stek med löken och chilin, krydda med salt, peppar och paprikapulver.. Häll i tomater, tomatpure, grädde, buljongtärning och låt puttra i ca 10min. Smaka av om det behövs kryddas mer. Sätt ugnen på 225 grader. Skär av toppen på paprikorna. Gröp ur kärnorna Om du vill kan du förvälla paprikorna i några minuter(3-4) i lättsaltat vatten. Jag gillar när det är lite mer tuggmotstånd, så jag hoppade över det. Fyll paprikorna med riven ost och ställ i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 20-30min, tills paprikorna och osten har fått fin färg.

Idag har vi äntligen fått våra skidkläder från Craft, så nu kommer man se lite proffsigare ut även om man inte är det :) Idag har vi gått igenom massa praktiska saker inför Kortvasan och jag känner hur nervositeten smyger sig på. Tänk när starten går eller nej tänk precis innan när man står och är helt redo, spännande och läskigt på samma gång. Ni får hålla tummarna för mig att jag tar mig i mål. Nej nu ska jag ta och testa kläderna. Ha en bra kväll! / Camilla

Dagens lunch blev en köpelunch från delidisken på jobbet. Kycklingfile med vitlöksost och grekisk sallad. Fräscht och gott! Ha en bra dag! / Camilla