lördag 31 mars 2012

Ostchips

 Jag och barnen hade lördagsmys på hög nivå, Jimmy jobbar ju kväll så vi fick klara oss själva. Har varit sugen på räkor länge nu, så det fick bli några räkor, ölkorv och ostchips. Ostchipsen blev verkligen jätte goda, rev bara ost och la tunt på en bakpappersklädd plåt och kryddade med paprikapulver, sen in ugnen på 225grader. Håll koll för det går riktigt fort i ugnen, väldigt lätt att bränna vid osten.

 Jag hade färskost med pepparrotssmak på ostchipsen, det var farligt gott, bland det godaste jag ätit på länge, grym smakkombination! Mums!

 Idag fick jag tre flaskor med saft, Fun light. Den är sötad med örten Stevia, som är ett naturligt sötningsmedel helt utan kolhydrater. Inga färgämnen heller, bara färger från frukt och grönsaker. Är ju ingen stor saftdrickare, men det är allt kul att prova nya saker, kanske kan blir en bas till sommarens paraplydrinkar!?

På måndag är vi lediga och då har Jimmy planerat att vi ska röka räkor själva på grillen, ska bli intressant att se vad det blir. Ha en härlig lördagskväll!

Revbensspjäll

Ja det är ju jobb som gäller för oss idag. Middag på jobbet alltså och jag hade inte med mig någon matlåda idag. Jag köpte ett rack grillade revbensspjäll i maxis delidisk och en klick coleslaw till det. Riktigt smaskigt! Riktigt skoj att jobba en lördag som denna, solen skiner ute och många grillsugna kunder. Superskoj att växla grilltips med folk! Nu är det dax att jobba vidare, ha en trevlig lördagskväll på er!

Dagens

Dagens köpelunch blev lufttorkad skinka och sallad med ost. Ha en bra lördag!

Facebook

Hej, vi tycker att det går lite segt på facebook, in och gilla!



Frukost

Jäsp! I morse var jag trött, vart ganska sent igår och svårt att sova. Jag ska jobba kväll idag så det känns skönt att kunna ta det lugnt nu på förmiddagen. Kikat på nyhetsmorgon, ätit frukost och läst tidningen. Precis som det ska vara en lördagsmorgon. Ägg och bacon fräste jag på och det satt riktigt fint! Nu skall vi snart göra oss iordning och åka hem till barnens mormor och morfar där dem skall påskpyssla när jag och Camilla jobbar. Snacka om att Elsa och Vincent är taggade inför det.

Ha en bra dag!



Lördagsfrukost

Dagens frukost äts på jobbet, turkisk yoghurt, en skvätt grädde och hallon. Det blev lite för lite sömn i natt, så nu hoppas jag att jobbdagen går fort, så man får komma hem och vila lite. Ha en bra dag!

fredag 30 mars 2012

Godaste matlådan

Äntligen hemma i soffan efter en arbetsdag, mycket folk i butiken och full fart. Idag hade jag en grymt god matlåda, grillrester från igår. Imorgon är det jobb igen och då får det bli lunch från delidisken på jobbet. Ha en skön kväll!

Plocklunch

En snabb lunch innan det är dags för jobb. Salami, ost, avokado och nötter, mumsigt! Dagens middag på jobbet kommer att bli en riktig höjdare, grillat från igår. Ha en fin fredag!

Fredag

Fredag igen då, veckorna rullar på. Jobbhelg nu, har varit ledig i två dagar så det känns helt okej att jobba helg. Idag är det kvällsjobb som gäller så vi har haft en lugn och skön morgon. Började läsa i boken LCHF & Träning och den verkar riktigt bra, vill bara sträckläsa den. Får fortsätta ikväll.
Dagens frukost blev turkisk yoghurt och jordgubbar, får köpa mer keso idag, tycker att det är mycket godare med keso i. Ha en skön fredag!

torsdag 29 mars 2012

Grillat med apelsinmarinad

 Blev så sugen på fläskkarré idag, det är det godaste att grilla tycker jag. Saftigt och gott kött med mycket smak. Gjorde en supergod marinad, utgick från den vi brukar göra och sen hade jag saften från en apelsin. Grillade lite lök och champinjoner till och gjorde en sallad på ruccola, soltorkade tomater, cashewnötter och riven parmesan och bea-sås till. En riktigt god middag, blev lite torsdagsmys idag eftersom det är kvälljobb för nån av oss resten av veckan. Jag höftade lite som vanligt när jag gjorde marinaden, men ungefär så här blandande jag:

Marinad- apelsin-chili-vitlök
  • 0,5dl olivolja
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk soya
  • 2 msk chilisås
  • 1 apelsin (saften)
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
Hacka chili, pressa vitlök, pressa saften från en apelsin i en bunke, blanda i resten av ingredienserna. Låt köttet ligga och gotta till sig så länge så möjligt. Spar lite till grönsakerna om du ska grilla grönsaker till.
 
Trevlig kväll!

LCHF & träning

Vi hade det jätte roligt på biblioteket idag, vad vi inte visste var att det var terminsavslutning för sagostunden, så vi var inte direkt ensamma. Det bjöds på fika och alla barn fick en påse med en liten leksak i. Elsa var helt till sig när vi var i sagogrottan, det finns ju så mycket att titta på, det är verkligen en riktigt sagomiljö. Hon sa till mig flera gånger innan sagan började:
-Mamma, det är kommer att supersuper roligt, det känner jag på mig!
Barnen börjar bli en härlig ålder, visst de bråkar och går en på nerverna ibland, men jag gillar att det börjar bli lite större. Att man kan åka i väg på saker utan att vara orolig att det ska spåra ur totalt, det är inte alltid lätt att bara ha ett år mellan barnen, men nu känns det som man får igen på ett positivt sätt. Elsa sitter och "läser" saga för Vincent just nu och han har lutat huvudet mot hennes axel, sånt värmer mitt hjärta.

Till en helt annan sak, när vi kom hem så låg boken LCHF & träning av Jonas Bergqvist och väntade i postlådan. Jag förhandsbokade den för ett tag sedan, hade nästan glömt bort det. Ska bli så spännande att läsa den här boken. Jonas har en hemsida också, spana gärna in den här jonas.bergqvist.se. Ha det bra, vi hörs sen!

Sagostund

Dagens lunch blev pasta med pastasås och bacon som var kvar sen igår, klicka här för receptet. Nu ska vi åka in till stan och gå på sagostund i sagogrottan på bibblan och sen blir det fika med mormor. Ha det gott!

Ledig

Det är helgsjobb på g, så jag är ledig idag också, skönt! Behöver verkligen vara ledig lite, har varit trött hela veckan. På dagens agenda står städning och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Till frukost blev det min nya klassiker, turkisk yoghurt, keso och hallon. Ha en bra dag!

onsdag 28 mars 2012

Mini ostbricka

Nyss hemkommen från innebandyn. Man måste passa på att stoppa lite i magen efter att man tagit ut sig på det viset. Så jag plockar ihop ett par godsaker från kylen och sätter mig framför tvn och kikar på milan- barca matchen i efterhand. Kan varmt rekomendera brieosten ni ser på bilden, den var jättegod! Den är från "falbygdens" med grönpepparsmak. Gillar verkligen brie som har lite smak i sig, kan lätt bli lite tråkigt utan. Nu skall jag kika klart på fotbollen innan det är dax att knyta sig. I morgon är det arbete som gäller! Ha det gott.


Savoykåldolmar

 Ibland får jag för mig konstiga saker, som att jag är sugen på kåldolmar, jag gillar ju inte kålpudding något vidare, så varför skulle jag gilla kåldolmar Tycker att det ser så gott ut med kåldolmar, så jag gjorde en kompromiss med mig själv, gjorde savoykåldolmar. Savoykål är mycket mildare i smaken än vanlig vitkål. Och hur var då savoykåldolmar? Jätte gott, det här gillade hela familjen. Fyllningen med fläskfärs blev jätte god, blir nog mycket saftigare och godare än om man hade haft nötfärs.

Savoykåldolmar 4 port ca 20st
  • 1 savoykålshuvud
  • 450 gram fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar
  • ca 25 gram smält smör
Sätt ugnen på 225grader. Skär bort stocken från kålhuvudet och förväll det i lättsalat vatten i ca 10 min. Blanda under tiden fläskfärsröran. Hacka löken och blanda i hop med färsen i en bunke, ha i ägg, fond, grädde, salt och peppar och blanda allt väl.
Ta upp kålhuvudet ur vattnet och lossa bladen och skär bort den grova mittnerven. Klicka ut färsröra på kålbladen och rulla ihop till små dolmar. Lägg i en ugnssäker form med skarven neråt och häll över smält smör. Stek i ugnen 15-20min.


Innan middagen höll jag och velade om jag skulle ge mig ut och springa eller inte. Var inte riktigt sugen, men jag vet hur det är när klockan börjar bli för mycket så ångrar jag mig alltid om jag inte har sprungit, så det blev en 5,5:a. Riktigt skön tur, lagom hastighet och lagomt trött efteråt. Och så den härliga känslan efteråt när man har ätit och duschat, den slår ju allt. Nu har Jimmy dragit iväg på innebandy och jag ska mysa ner mig i soffan. Ha en skön kväll!

Lchf pasta med ostsås och bacon

Till lunch idag testade vi något nytt och det vart kanongott! Kommer definitivt bli en vardagsfavorit hos mig. Hittade receptet på pastan när jag kikade runt på varldensbastamatblogg.blogg.se. Till pastan stekte vi upp lite bacon och gjorde en ostsås med schalotten & vitlökssmak. Mums!

Lchf pasta 4 port:
  • 6 st ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
Börja med att slå igång ugnen på 150 grader. Vispa sedan äggen med elvisp ett par minuter och tillsätt sedan philadelphiaosten, fortsätt att vispa tills du har en slät och klumpfri röra. Tillsätt sedan fiberhusk och salt, vispa med degkrok tills du fått en slät smet, låt svälla i 10 min. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och placera sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå, kavla sedan ut smeten så mycket så det täcker hela plåten. Grädda sedan på en plåt mitt i ugnen i 10 min med båda bakplåtspapprerna fortfarande på. Låt sedan svalna på diskbänken. Drag sedan försiktigt av bakplåtspapprena och strimla pastan efter tycke. Jag lade den tunna degen på en skärbräda och strimlade i tagliatellestorlek med en kökskniv. Nu är den bara att lägga upp på tallriken och servera!

Snabb Schalotten & vitlöksostsås:
  • 1 st paket Creme bonjour mjukost med vitlökssmak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st schalottenlök
  • salt och peppar
  • smör
Hetta upp en kastrull. Fräs sedan den hackade schalottenlöken i smör tills den mjuknat. Slå sedan i grädde och mjukost, koka upp under omröring. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Klart! Superenkelt och supergott.


Nu har vi äntligen fått avloppet rensat! Efter allt mitt slit så kommer det hit en gubbe med spolbil och fixar problemet på 5 min, känns fuskigt men skönt att man kan släppa det nu iaf. Nu måste jag bara ner och städa och snygga till där nere sedan blir det en lugn eftermiddag. Ikväll är det massa rolig sport på tv, hockeyslutspel och cl fotboll! Mitt i det ska jag iväg och spela innebandy så det blir en rolig kväll. Ha det bra!

Plantering & bak


 Idag har jag och Elsa planterat om basilikan i större krukor och sen stod bakning på önskelistan. Vincent är ju på utflykt med dagis, så vi har haft lite mysig tjejtid, bara jag och Elsa. Fast nu saknar vi Vincent, så tomt utan honom, tur att vi snart får hämta hem honom.


Elsa hjälper mig att plantera


Elsa bakade syltkakor, hon har övat på dagis och hemma hos mormor. Det märktes verkligen, visste precis hur man man skulle göra. Nu ska vi äta lunch och hämta Vince, hörs sen!

Onsdag

Ja idag är det Onsdag och nästan lika tråkigt väder idag som igår, men det regnar iaf inte. Idag är vi lediga hela familjen så vi får se vad vi hittar på idag. Dagen började iaf tidigt då jag skuttsade Vincent till dagis en sväng trotts att han är ledig, dem skall på teater och det vill han inte missa. Elsa och Camilla skall snart plantera om lite blommor och kanske baka. På min agenda står fortfarande avloppet i källaren, efter 3 timmar rens igår vart det inte bättre så jag får nog fixa hit lite hjälp idag.



Här har ni våran frukost för dagen. Jag åt rostat Mandel & valnötsbröd med smör och ost på. En kopp kaffe till det så var min frukost perfekt. Camilla åt turkisk med keso och tinade frysta hallon.

Ha nu en riktigt bra dag så hörs vi senare!

tisdag 27 mars 2012

Beer can chicken

Ölburkskyckling till middag idag! Överraskade Camilla med detta när hon kom hem från jobbet idag, vi har pratat om att göra denna ett tag och idag kunde jag inte hålla mig längre. Första gången vi fick nys på beer-can chicken var på "halv åtta hos mig" för ca ett år sen, sedan läste vi jamie olivers senaste kokbok där han gjorde en liknande variant för ett tag sen. Det var lika gott som jag hade föreställt mig, underbar röksmak och god öl touch!

Jag använde mig av rökflis idag för att få lite extra krydda på kycklingen och det fungerar verkligen bra på ett sånt här långkok, kycklingen hinner verkligen ta upp röksmaken när man kör den så här länge. Jag använde mig av rökflis från "weber" med hickory smak. Lägg den i blöt 30 min innan du startar grillen. Släng sedan fliset på ett vanligt foliepapper och vik in kanterna, placera sedan på grillgallret. Efter ca 30 min i grillen kommer fliset börja ryka ordentligt och brinner drygt en timme.

Beer can chicken 2 port:


  • 1 st hel färsk kyckling av valfri sort ca 1,5 kg

  • 1 st mörk lager öl

Starta grillen 30 min innan du lägger på kycklingen så rökfliset hinner börja pyra. Har du gasolgrill så vrid ner tempraturen till medel och har du brikettgrill så väntar du tills du gått fin glöd med ljusgrå briketter innan du lägger på kycklingen för att minimera flammor. Öppna ölburken och drick upp hälften. Sätt sedan kycklingen på burken och tryck ner den så långt det går. Placera på grillen och grilla under lock på medeltempratur i ca 1,5 timme. Klart!


Till detta serverade jag buljongkokt brysselkål, grillade grönsaker och en avokadoröra gjort på 2 dl creme fraiche med "paprika & chili" smak och 2 st avocados som jag helt enkelt blandar ihop. Till förrätt i väntan på maten åt vi några skivor bresaola toppade med olivolja och parmesan, mums!













Tisdag

Ja idag är det tisdag, det låter ju inte så häftigt och det är det inte heller. Tittar man ut så möts man av en grå himmel och duggregn, blir inte tråkigare väder än så. Det blir helt enkelt en innedag idag, men jag har ju att göra inne så jag klarar mig iaf. Först ut blir avloppsrensning! Skitkul men måste göras och hoppas verkligen jag får ordning på det den här gången, annars får jag ringa hit proffsen för detta håller inte längre. Nu har jag ju iaf lite bättre utrustning så vi håller tummarna!

Jag är ju ledig idag och har inte riktigt bestämmt mig för vad jag skall laga för mat till kvällen men jag är faktiskt lite sugen på lax, kanske något kallrökt eller liknande så vi får se om det kan bli det eller kanske något helt annat. Det får visa sig lite senare.

Frukosten åt vi tillsammans hela familjen idag, jättetrevligt! Jag och Camilla åt turksik med keso och hallon. Ingen nyhet alltså men alltid lika gott.

Ha en skön tisdag så hörs vi senare!

måndag 26 mars 2012

Korvgryta på grillen

Jag har varit sugen på tomatsås i flera dagar, så idag slängde jag ihop en sådan och skivade ner lite goda grillade korvar och till det åt jag coleslaw som vi har sparat i kylen sedan tidigare. Det roliga var att jag gjorde hela korvgrytan direkt på grillen, grillade korvarna och kokade tomatsåsen. Gick hur bra som helst, älskar att laga mat utomhus!











Korvgryta på grill 4 port:



  • 3 st kryddiga korvar av valfri sort

  • 1 st gul lök

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 st vitlöksklyfta

  • ½ dl olivolja

  • 2 msk basilika

  • 1 msk persilja

  • salt och peppar

  • smör

Grilla eller stek korvarna samtidigt som du gör tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i smör tills den mjuknat. Tillsätt olivolja och tomatkrossen, låt koka upp. Tillsätt sedan kryddorna och låt puttra tills korven är klar. Skiva sedan ner korven i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Klart! Servera med valfritt tillbehör.


Camilla jobbar kväll idag och kommer hem om ett par timmar först. Jag ska snart lägga barnen och sedan händer inte så mycket mer idag. I morgon är jag ledig och skall än en gång ta mig an avloppet i tvättstugan som inte ger med sig. Nu har jag kommit över en avloppsrensarslang till högtryckstvätten! så nu vore det väl f-n om man inte kan få det rensat.


Ha en go kväll nu!

Kostdoktorn föreläser i LA

Har precis kikar på en föreläsning på engelska av kostdoktorn. Inget nytt för oss som hängt med ett tag i debatterna men en del ganska rolig fakta att ta del av.

Matlåda fixad

Snart är det dags att ge sig av till jobbet, har precis fixat en matlåda så jag slipper köpa mat på jobbet. Världens enklaste rätt, kyckling och sallad, jag har isbergssallad, gurka, rödlök och soltorkade tomater, gott och fräscht. Ät med bea-sås, nån creme fraiche-dressing eller avokadoröra.

Ha en forsatt bra måndag!

Börjar veckan med en smoothie

Imorse var jag jätte trött, vet inte om det är åldern eller om det är att jag väldigt sällan dricker, men jag är minst lika trött idag som igår. Tur att det är kvällsjobb för mig idag, så jag kunde ligga och dra mig lite imorse, kanske kan bli en liten middagslur innan jobbet också. Till frukost idag blev det smoothie, gjord på turkisk yoghurt, grädde och hallon.


Det blommar i trädgården
Ha en bra måndag på er!

Måndag

Måndag morron. Frukost på jobbet, gamla vanliga turkisk med bär och kaffe. Jag slutar tidigt idag och det känns kanon. Blir en lugn måndag idag känner jag. Ha en bra dag!

söndag 25 mars 2012

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, men det blev inga våfflor för min del imorse utan kesoplättar med glass och hallon. Behöver jag säga att det var riktigt gott. Klicka här för receptet på plättarna och här för receptet på glassen. Det hela blev ju knappast sämre av att man kunde sitta ute i solen och äta frukost.


Gårdagens jobbfest var riktigt lyckad, Lasergame är ju så sjukt roligt. Sen grillfest på det, vi åt grillad fläskfilé med en jättegod sallad till med ruccola, granatäpple och cashewnötter och lite annat smått och gott. Alla åt sallad till och jag hörde inte ord om potatis :) Kvällen avslutades med en lite efterfest hemma hos oss, det blev dans och leken "jag har aldrig" in på småtimmarna. Grymt roligt hade vi, tack våra bästa arbetskompisar för det!

Hade ju planerat att jag skulle sova länge imorse, men tji fick jag, klockan 8 vaknade jag och sen gick det inte att somna om. Har spenderat några timmar i min baden baden i solen och lyssnat på musik och bara slappnat av. Lite då och då har jag satt mig upp och kikat på mina grannar som fixar i deras trädgårdar och sen har jag lutat mig tillbaka och tänkt att våren är ju en månad tidig så det måste ju innebära att jag har en månad extra på mig att vårfixa i trädgården. Det är så underskattat att inte göra nånting, att bara sitta rakt upp och ner och strunta i alla måsten. Glad att jag tog mig tid att göra det idag.

Nu är det läge att åka och hämta hem barnen, saknar mina gullungar! Ha en fantastisk dag i solen!



lördag 24 mars 2012

Vårkänslor

Vilken skön dag! Tog en promenad/cykeltur till lekparken med barnen, sen gick vi hem och plockade fram våra baden baden och satt oss och myste i solen. Barnen lekte på gården och hittade dessa blommor. När vårblommorna kommer då är våren officiellt här!