lördag 31 mars 2012
Ostchips
Jag hade färskost med pepparrotssmak på ostchipsen, det var farligt gott, bland det godaste jag ätit på länge, grym smakkombination! Mums!
Idag fick jag tre flaskor med saft, Fun light. Den är sötad med örten Stevia, som är ett naturligt sötningsmedel helt utan kolhydrater. Inga färgämnen heller, bara färger från frukt och grönsaker. Är ju ingen stor saftdrickare, men det är allt kul att prova nya saker, kanske kan blir en bas till sommarens paraplydrinkar!?
På måndag är vi lediga och då har Jimmy planerat att vi ska röka räkor själva på grillen, ska bli intressant att se vad det blir. Ha en härlig lördagskväll!
Revbensspjäll
Frukost
Lördagsfrukost
fredag 30 mars 2012
Godaste matlådan
Plocklunch
Fredag
Dagens frukost blev turkisk yoghurt och jordgubbar, får köpa mer keso idag, tycker att det är mycket godare med keso i. Ha en skön fredag!
torsdag 29 mars 2012
Grillat med apelsinmarinad
Marinad- apelsin-chili-vitlök
- 0,5dl olivolja
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk soya
- 2 msk chilisås
- 1 apelsin (saften)
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
Trevlig kväll!
LCHF & träning
-Mamma, det är kommer att supersuper roligt, det känner jag på mig!
Barnen börjar bli en härlig ålder, visst de bråkar och går en på nerverna ibland, men jag gillar att det börjar bli lite större. Att man kan åka i väg på saker utan att vara orolig att det ska spåra ur totalt, det är inte alltid lätt att bara ha ett år mellan barnen, men nu känns det som man får igen på ett positivt sätt. Elsa sitter och "läser" saga för Vincent just nu och han har lutat huvudet mot hennes axel, sånt värmer mitt hjärta.
Till en helt annan sak, när vi kom hem så låg boken LCHF & träning av Jonas Bergqvist och väntade i postlådan. Jag förhandsbokade den för ett tag sedan, hade nästan glömt bort det. Ska bli så spännande att läsa den här boken. Jonas har en hemsida också, spana gärna in den här jonas.bergqvist.se. Ha det bra, vi hörs sen!
Sagostund
Ledig
onsdag 28 mars 2012
Mini ostbricka
Savoykåldolmar
Savoykåldolmar 4 port ca 20st
- 1 savoykålshuvud
- 450 gram fläskfärs
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- salt
- peppar
- ca 25 gram smält smör
Ta upp kålhuvudet ur vattnet och lossa bladen och skär bort den grova mittnerven. Klicka ut färsröra på kålbladen och rulla ihop till små dolmar. Lägg i en ugnssäker form med skarven neråt och häll över smält smör. Stek i ugnen 15-20min.
Innan middagen höll jag och velade om jag skulle ge mig ut och springa eller inte. Var inte riktigt sugen, men jag vet hur det är när klockan börjar bli för mycket så ångrar jag mig alltid om jag inte har sprungit, så det blev en 5,5:a. Riktigt skön tur, lagom hastighet och lagomt trött efteråt. Och så den härliga känslan efteråt när man har ätit och duschat, den slår ju allt. Nu har Jimmy dragit iväg på innebandy och jag ska mysa ner mig i soffan. Ha en skön kväll!
Lchf pasta med ostsås och bacon
- 6 st ägg
- 200 g philadelphiaost
- 0,75 dl fiberhusk
- 1 krm salt
- 1 st paket Creme bonjour mjukost med vitlökssmak
- 2 dl vispgrädde
- 1 st schalottenlök
- salt och peppar
- smör
Plantering & bak
Onsdag
Här har ni våran frukost för dagen. Jag åt rostat Mandel & valnötsbröd med smör och ost på. En kopp kaffe till det så var min frukost perfekt. Camilla åt turkisk med keso och tinade frysta hallon.
Ha nu en riktigt bra dag så hörs vi senare!
tisdag 27 mars 2012
Beer can chicken
Jag använde mig av rökflis idag för att få lite extra krydda på kycklingen och det fungerar verkligen bra på ett sånt här långkok, kycklingen hinner verkligen ta upp röksmaken när man kör den så här länge. Jag använde mig av rökflis från "weber" med hickory smak. Lägg den i blöt 30 min innan du startar grillen. Släng sedan fliset på ett vanligt foliepapper och vik in kanterna, placera sedan på grillgallret. Efter ca 30 min i grillen kommer fliset börja ryka ordentligt och brinner drygt en timme.
Beer can chicken 2 port:
- 1 st hel färsk kyckling av valfri sort ca 1,5 kg
- 1 st mörk lager öl
Starta grillen 30 min innan du lägger på kycklingen så rökfliset hinner börja pyra. Har du gasolgrill så vrid ner tempraturen till medel och har du brikettgrill så väntar du tills du gått fin glöd med ljusgrå briketter innan du lägger på kycklingen för att minimera flammor. Öppna ölburken och drick upp hälften. Sätt sedan kycklingen på burken och tryck ner den så långt det går. Placera på grillen och grilla under lock på medeltempratur i ca 1,5 timme. Klart!
Till detta serverade jag buljongkokt brysselkål, grillade grönsaker och en avokadoröra gjort på 2 dl creme fraiche med "paprika & chili" smak och 2 st avocados som jag helt enkelt blandar ihop. Till förrätt i väntan på maten åt vi några skivor bresaola toppade med olivolja och parmesan, mums!
Tisdag
Jag är ju ledig idag och har inte riktigt bestämmt mig för vad jag skall laga för mat till kvällen men jag är faktiskt lite sugen på lax, kanske något kallrökt eller liknande så vi får se om det kan bli det eller kanske något helt annat. Det får visa sig lite senare.
Frukosten åt vi tillsammans hela familjen idag, jättetrevligt! Jag och Camilla åt turksik med keso och hallon. Ingen nyhet alltså men alltid lika gott.
Ha en skön tisdag så hörs vi senare!
måndag 26 mars 2012
Korvgryta på grillen
Korvgryta på grill 4 port:
- 3 st kryddiga korvar av valfri sort
- 1 st gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- 2 msk basilika
- 1 msk persilja
- salt och peppar
- smör
Grilla eller stek korvarna samtidigt som du gör tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i smör tills den mjuknat. Tillsätt olivolja och tomatkrossen, låt koka upp. Tillsätt sedan kryddorna och låt puttra tills korven är klar. Skiva sedan ner korven i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Klart! Servera med valfritt tillbehör.
Camilla jobbar kväll idag och kommer hem om ett par timmar först. Jag ska snart lägga barnen och sedan händer inte så mycket mer idag. I morgon är jag ledig och skall än en gång ta mig an avloppet i tvättstugan som inte ger med sig. Nu har jag kommit över en avloppsrensarslang till högtryckstvätten! så nu vore det väl f-n om man inte kan få det rensat.
Ha en go kväll nu!