måndag 30 april 2012

Supermör fläskfile


Gjorde en saftig och smaskig fläskfile till middag idag. Gjorde den enligt mitt gamla klassiska recept, klicka här för receptet. Jag gjorde den lite anourlunda idag. Innan jag brynde den så kryddade jag med krossade inlagda grönpepparkorn, salt, peppar, olivolja och chilikrydda. Sedan helstekte jag den i ugnen på 90 grader i ca 3,5 timme, Superfin vart den! Inte mycket som går upp emot ett riktigt gott fläskkött. Till detta åt vi kokt broccoli och sedan lite olika tillbehör från kylen vid sidan om som tex karibiskt smör och creme fraiche med paprika & chili smak.

Nu skall vi åka iväg till Camillas föräldrar och lämna barnen som skall sova över där inatt. Jag och Camilla börjar jobba tidigt i morgon bitti båda två så barnen får vara där och stoja i morgon.

Ha det.


Söndagsmys


Det här satt vi och smaskade på igår kväll! Köpte hem det i fredags men vi har inte varit sugna förens igår. Riktigt smaskigt, ostar, korvar och goda inläggningar! Vi kikade på "the girl with the dragon tattoo" och den var väl helt ok, men alldeles för lik den svenska versionen för att jag skulle rekommendera den.


Frukost


Yes, här har ni min frukost. Gjorde äggröra och stekte lite bacon till det. Tog även en finncrisp så man får lite krispigt att tugga på. Ett par koppar kaffe på det så är man igång, Camilla säger att jag dricker så mycket kaffe nuförtiden och jag kan faktiskt inget annat än att hålla med. Men det är ju så gott!

Idag är det sista april och jag är ledig medans Camilla jobbar, i morgon jobbar vi båda två så det blir inget häftigt firande för våran del. Det blir en lugn hemmakväll med lite filmmys iväll tror jag.

Ha en bra dag!

söndag 29 april 2012

Aubergine med mozzarella

En sån här dag kan väl ingen människa hålla sig från att grilla. Vi grillade karré, zucchini och aubergine med smält mozzarella. Ha lite olivolja, salt och peppar på aubergineskivorna, grilla tills det börjar bli fin färg, lägg då på mozzarellaskivor så att osten smälter. Gott gott!

Blandade bea-såsen med chipotle tabasco, gott med lite rökig och het smak.
 
Nu blir det soffmys med barnen innan det är dags för sängen. Ha en skön kväll!

Citron- och chokladpaj

Precis som jag misstänkte blev en väldigt bra dag. Härligt att se barnen leka och ha roligt, barnen har känt varandra hela livet och leker så bra tillsammans. Får blir en lekdate snart igen. Och vilket väder dessutom, blev lekparkshäng och fika. Gjorde en citron- och chokladpaj, receptet hittade jag här. Jag missade att det skulle vara pistagenötter i botten så jag tog kokos istället, funkade alldelens utmärkt. Det stod i receptet att pajen skulle serveras ljummen eller rumstempererad, men testade en bit när den hade stått i kylen och det tyckte jag var mycket godare. Den här kommer jag göra fler gånger, gillar mixen av syrligt och sött.

Citron- och chokladpaj 8 bitar

Pajbotten:
  • 50 gram smör
  • 100 gram mörk choklad minst 70%
  • 1 äggula
  • 2 dl hackad sötmandel
  • 1 dl hackad pistage ( eller kokos)
Fyllning:
  • 400 gram creme cheese
  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 3 msk sötrix + 1/4 krm stevia
  • 1 citron
Smält smöret och dra ifrån plattan och ha i chokladen i bitar så den smälter i smöret, ha i äggulan (spar äggvitan till fyllningen). Blanda hackad sötmandel och hackad pistage (eller kokos) och ha smör och chokladblandningen. Häll i en form (22-24cm) med löstagbar botten.
Blanda creme cheesen med ägg, äggvita och sötningsmedel. Riv skalet från citronen och pressa i saften från citronen och blanda ner. Ha på smeten på chokladbotten. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 25-30minuter. Låt svalna och kyl pajen sen i kylskåpet. Servera gärna med vispad grädde.

Söndag

Söndag och solen skiner, idag kommer det att bli en bra dag! Vi ska få besök av en kompis och hennes döttrar. Våra barn väntar och längtar, kommer att bli en rolig eftermiddag. Jag ska ta och dra i gång ett LCHF-bak, ska prova något nytt, ni får se sen.
Dagens frukost blev grekisk yoghurt, keso, hallon och blåbär. Gott och fräscht! Ha en skön dag i solen!

lördag 28 april 2012

Karibiskt smör

 Idag har vi haft en kanondag. Det har verkligen gått i motionens tecken, först var jag ute och sprang en 5,5km-runda, sen gick vi med barnen i vagnen ner på stan och mötte upp barnens farmor, hennes karl, barnens faster och kusin och sen till Maxi och sen hem, totalt blev den en promenad på ca 1mil. Vi var lite möra när vi kom hem. Fint väder även om det blåste lite, men solen värmde skönt.

 Det blev självklart grillat idag, gjorde ett smör till. Hittade i receptet i en lite broschyr som fanns vid tabascon i affären. Köpte en tabasco som var riktigt stark. Gjorde ett karbiskt smör, skulle egentligen vara majs i också men det hoppade jag över. Det blev jätte gott, men nästa gång ska jag ha i lite persilja också, tror det skulle bli riktigt gott.

Karbiskt smör
  • 100g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk Habanero sauce
  • salt
  • persilja
Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser och mixa. Lägg smeten på plastfolie och rulla till en rulle, lägg sen in den i kylen. Skär upp i lagoma skivor och lägg på köttet.

 Kvällsmaten avnjöts ute på altanen, premiär i år, kan ju tillägga att den är inglasad, annars hade det nog blivit för kallt.

 Broschyren med massa goda recept på såser, röror och smör.


Utan för Maxi hade den stora jordgubben dykt upp, där de säljer jordgubbar hela sommaren. Så till efterätt åt vi den godaste och enklaste efterätten som finns, jordgubbar och vispad grädde.

Jag och Jimmy har hyrt några filmer så det börjar bli dags att dra igång en film nu. Ska blir skönt att slänga omkull sig i soffan efter vår monsterpromenad. Ha en fantastisk kväll!

Snabbmacka version 2

Jag gjorde en snabbmacka i micron häromdagen, men eftersom jag inte tycker om ägg så tyckte jag att mackan smakade för mycket ägg. Så idag hade jag i mindre ägg, mer mandelmjöl och dessutom hade jag i riven ost. Blev riktigt bra. Gillar du ägg så klicka här för att komma till orignalreceptet. En macka som man står sig hur länge som helst på, grymt bra start på dagen.

Snabbmacka version 2, ett större bröd eller två mindre
  • 1 msk kokosfett
  • 1 ägg
  • 3 msk mandelmjöl
  • 0,5 msk fiberhusk
  • lite salt
  • 3 msk riven ost
Smält kokosfettet i en djup tallrik i micron, vispa i ägget med en gaffel. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sen i äggblandningen. Blanda i osten. Dela upp smeten om du har små tallrikar, ställ in i micron på full effekt i 2min. Rosta gärna mackan och ha sen på ditt favorit pålägg.

Verkar som det ska bli riktigt fint väder idag, så idag ska det njutas av det fina vädret! Ha en skön lördag!

fredag 27 april 2012

Fredagspizza


Då var det äntligen helg, ska bli superskönt att vara ledig med familjen och mysa. Camilla har beställt pizza till idag, så jag tjuvstartade med matlagningen innan hon kom hem så gjorde vi klart den tillsammans. Den vart hur god som helst! En pizza gjord på mandelmjölsbotten och toppad med fläskfile, champinjoner och rödlök. Klicka här för att komma till receptet.

Nu sitter vi och kikar på brages match mot hammarby på tvn och håller alla tummar för att brage tar hem det här idag. Heja brage!

Fredag

Fredag och ordningen är återställd, yoghurt, keso och bär till frukost. Fast idag blev det grekisk yoghurt istället för turkisk, den grekiska är inte lika fast i konsistensen, men smaken är ungefär den samma. Ska försöka vidareutveckla snabbmackan från igår, höll mig riktigt mätt länge, problemet för mig var att den smakade för mycket ägg. Nu är det dags för dagis och jobb, ha en riktigt bra fredag!

torsdag 26 april 2012

Lchf pasta med gorgozolasås


Nu är det bara en "halvdag" kvar innan det är helg! Ska bli superskönt med helg och jag är dessutom långledig i helgen eftersom jag är ledig på måndag också. Så jag hoppas såklart på fint väder så man kan vara ute och njuta och greja lite i trädgården. I morgon hoppas vi kunna inviga altanen när det vankas mat på kvällen!

Jag slutade kl 18 idag och klockan han bli ganska mycket innan jag var hemma med barn och allt, så det fanns inte så mycket utrymme för långkok. Fick helt enkelt laga ihop något snabbt och enkelt. Så det vart detta, tog 30 min att slänga ihop och gick hem hos barnen också. Det vart gamla beprövade kort i form av lchf pasta och gorgonzolasås, klicka på länkarna för att komma till recepten. Det var riktigt smarrigt.

Nu har barnen lagt sig och efter en lång dag på dagis kommer dem nog sova gott inatt. Jag sätter mig i soffan med en kopp kaffe och varvar ner efter jobbet. Camilla jobbar kväll och har ett par timmar kvar innan hon får komma hem.

Ha de gött!

Halloumi

Det 5 km i spåret idag, var rätt jobbigt idag, väldigt kuperad terräng och ett spotify som inte funkade. När man inte kan lyssna på musik inser man hur viktigt och peppande det är. Känslan efteråt var iallafall grym, helt slutkörd, länge sen jag var det, bästa känslan. Till lunch blev det lite godsaker, halloumi, pepparost, avokado, salmami och soltorkade tomater.
Ha en bra torsdag, helgen närmar sig!!!

Snabbmacka

Imorse testade jag att göra en macka i micron, fördelarna var att det gick väldigt fort att göra, 2 min i micron, sen blev man väldigt mätt på bara en macka. Mycket bra grejer i, ägg, kokosfett och fiberhusk. I orginalreceptet som jag hittade här så var det kokosmjöl, men det hade jag inte hemma så det blev mandelmjöl istället, gick bra det också. När mackan var klart så rostade jag den får att få lite färg och krispig yta. Konsistensen var väldigt lik en vanlig macka, smaken var lite för äggig för mig som inte är så förtjust i ägg, men Jimmy tycker den var jätte god. Så om du gillar ägg men vill ha en macka på morgonen så är det här perfekt! När det gäller kokosfett så köp inte den med silvrigt papper i kyldisken, finns inget nyttigt i den, köp den som inte är kyld istället.



Snabbmacka (gjorde två eftersom mina djupa tallrikar är rätt små)
  • 2ägg
  • 1 msk kokosfett
  • 1,5 msk kokosmjöl/mandelmjöl
  • knappt 1 msk fiberhusk
  • Lite salt
Börja med att smälta kokosfettet i en djup tallrik i micron. Vispa ihop äggen med kokosfettet i tallriken med en gaffel. Blanda torra ingredienser för sig och sen ner i äggblandningen. Mikra i 2min på högsta effekt. Rosta gärna och sen på ditt favoritpålägg!

Idag är det dags för kvällsjobb för mig, ska ta och snöra på mig springskorna och ta en vända i skogen. Ha en bra dag!

onsdag 25 april 2012

Överraskad

 Idag när jag kom hem efter jobbet stod en blombukett på bordet, alltid lika uppskattat när man blir överraskad när man minst anar det. Tack, min älskade Jimmy! Härligt med blommor på bordet.

 Dagens kvällsmat för min del blev en snabbrätt a´la LCHF, köttbit, sallad och bea-sås. Gott och mättande såklart. Man blir alltid lagomt mätt och det är så fräscht med en sallad till istället för nån tung pasta eller potatis. Är så glad över all sallad som vi äter, jag har alltid varit så dålig att äta grönsaker och nu gör jag inget annat. Dessutom äter barnen massa grönsaker och tycker det är gott. Ibörjan var det nej till allt som var grönt, men nu äter de massa olika grönsaker och tycker verkligen om det.

Köpte den här tidning på jobbet innan jag åkte hem, första numret kom ut igår. Ska mysa ner mig i soffan och läsa. Ska bli spännande och se hur den är, kul med en ny tidning. Har fått sällskap i soffan, en liten Vincent som inte kan sova, lite magont och lite myssjuk tror jag. Ha en trevlig kväll!

Heart attack grill

När jag lyssnade på radion i morse pratade dem om en snabbmatsrestaurang i Las vegas som heter "heart attack grill". Där flera personer alltså har dött i hjärtattacker inne på restaurangen. Kikar man på menyn kan man förstå vilken målgrupp dem lockar till sig.

Väger du över 159 kg får du ett gratismål av restaurangen och deras största burgare heter "The quadruple bypass burger" och innehåller 10.000 kalorier. Helt sjukt!

Klicka in här för att läsa mer på nyheter24.se http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/683773-the-heart-attack-grill.

Cheddaräggröra



Vi studsade upp tidigare idag för att ungarna skulle iväg på friluftsdag med dagis. Så jag hoppade över den tidiga frukosten i morse och sattsade på en god brunch när jag kommer hem igen. Ungarna var så duktiga när dem skulle åka iväg, fick lite separationsångest när jag skulle åka hem själv efteråt. Jag jobbar ju kväll idag så jag får en förmiddag i ensamhet.

Så jag har lyssnat på morgonradio och brassat lite god brunch. Gjorde en äggröra som jag blandade ner riven cheddarost i! Huur gott som helst. Toppade med paprikapulver och några skivor paprikasalami. Till det en rejäl kopp kaffe i lugn och ro med tidning framför sig, inte så dumt faktiskt...

Cheddaräggröra brunch:
  • 3 st ägg
  • 1 dl riven cheddarost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • smör
  • paprikapulver
Vispa ihop ägg, ost och grädden, salta och peppra. Hetta sedan upp stekpanna med smör i, häll ner äggröran och vrid ner värmen. Rör med träslev så inte röran sätter sig eller blir bränd. När du fått en fin röra efter ca 5 min så är det bara att sleva upp på en tallrik och strö över lite paprikapulver eller någon annan god krydda. Klart!

Igår hade vi återigen fotbollskväll hemma, riktigt grym match! Ikväll missar jag CL matchen eftersom jag jobbar, men jag spelar in den och kikar när jag kommer hem. Så ikväll ska jag försöka att inte få reda på resultatet vilket brukar vara omöjligt! brukar alltid vara någon som vräker ur sig något eller så råkar man läsa det någonstans eller som en gång tidigare då jag också jobbade kväll och hade faktiskt lyckats undvika att få reda på resultatet hela kvällen och allt gick kanon ända tills jag satte mig i bilen och vred om nyckeln! Radion slår igång och det första jag hör var fotbollsresultatet på radiosporten. Då blir man lite matt.

Igår lyckades jag få fortkörningsböter på väg hem från jobbet också!, så jäkla onödigt. Barnen brukar fråga varför jag kör bilen när vi är lediga och skall åka någonstans, då brukar jag svara att det är säkrast eftersom mamma kör som en galning :) eftersom hon fick fortkörningsböter tidigare i år. Men det kan jag alltså köra med längre... Finns ju roligare saker att lägga pengarna på men men, det är väl bara att lära sig av det.

Ha en bra dag på er nu!


tisdag 24 april 2012

Falsk potatissallad

 Till kvällsmat blev det som sagt revbenssjäll, vi körde på ett gammal beprövat recept. Klicka här för receptet. Gott som alltid, skulle revbenssjällen som man köper i butik smaka lika gott skulle jag nog köpa det varje dag. En riktigt god marinad/glaze är ju a och o när man gör ribs. Till hade jag tänkt göra coleslaw, men sen ändrade jag mig och gjorde falsk potatissallad istället, utgick ifrån hur jag brukade göra potatissallad på den tiden när man åt potatis. Här kan jag rekommendera att smaka av ofta, prova dig fram så du får till den perfekta balansen mellan smakerna. Så här gjorde jag iallafall:

Falsk potatissallad 4port
  • 2-3 zucchini
  • 1 purjolök
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonäs
  • 2 msk kapris
  • 1,5 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • dill (hade ca 3 msk fryst dill)
  • salt
  • peppar
Tärna zucchinin i den storlek du vill ha. Ha i den i en stekpanna med smör, salta och peppra. Fräs tills den blir mjuk, låt svalna. Blanda creme fraiche, majonäs, fransk senap, hackad kapris, riven vitlök och dill i en bunke. Hacka purjolöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar eller om det behövs mer av något annat.

Nu är det snart dags för fotboll på tv, är inte speciellt intresserad, brukar kunna stå ut i max 10 minuter, sen blir det nån tidning eller bok istället, men Jimmy brukar offra sig när jag vill se något på tv :) Ha en trevlig kväll!

Älskade plockmat

Slutade tidigt idag och jag överlevde dagens plantjordslossning på jobbet. Och dessutom var det jätte roligt att köra truck, kanske måste byta branch :)  När jag kom hem var det bara jag som skulle äta lunch eftersom barnen hade ätit på dagis, så då blev det såklart en plocktallrik med godsaker som vi hade hemma. Salami, pepparost och soltorkade tomater, pepparosten är en av mina favoritostar. Ikväll får vi sällskap till middagen, barnens farfar kommer och äter med oss. Vi ska bjuda på något som han kommer att gilla, revbensspjäll, han brukar köpa färdiggrillade på Maxi, får vi se vilka han gillar bäst.

 Barnen var snabba idag att plocka blommor åt mig idag medans jag skulle öppna garaget, så nu har vi lite blommor som lyser upp på bordet.

 Kommer ni ihåg basilikan som jag och Elsa planterade för ett tag sedan?! Man kan säga att plantorna verkligen växer och frodas. Idag ska vi plantera om Oreganon och Mejram i större krukor. Härligt med färska kryddor.


Ha en fortsatt trevlig dag, så hörs vi sen!

måndag 23 april 2012

Kött och baconinlindad broccoli

Idag har vi ju varit lediga, dagen startade med ett besök på BVC med Elsa, hennes syn utvecklas åt rätt håll. Efter det har det varit full fart hela dagen.
Till kvällsmat blev det en rejäl köttbit, har varit sugen på kött hela dagen. Ingenting går upp mot en god köttbit, stekte entrecote först i grillpannan för att få fin stekyta och sen stekte vi klart den i ugnen på låg temperatur. Sen gjorde vi baconinlindade broccolibuketter, låt broccolin sjuda i några minuter och linda sen i dom i bacon. Lägg buketterna i en ugnssäker form och in i ugnen på 200grader tills baconet får fin färg. Jag gjorde en egen bea-sås, så himla gott. Klicka här för receptet på såsen. Blev en supergod middag på en vanlig måndag, men har man jobbat hela helgen så får man lyxa till det på en måndag.

Imorgon är det dags för jobb igen och imorgon kör jag veckans utmaning eller jag ska nog kallade det månadens utmaning, ska lossa en lastbil med 42st pallar plantjord på jobbet med en truck jag har kört en gång tidigare. Blir spännande, har drömt mardrömmar om jord och pallar och lastbilar, men det kommer nog att gå bra....hoppas jag! Snart sovdags, natti natti!

Omelett lunch


Det var inte igår jag åt en omelett så idag var det dax! Gjorde en halloumi omelett, klicka här för recept. Perfekt när man har lite knappt med tid, tar 10 min att slänga ihop. Nu skall vi ut och flänga lite, ha det bra.

Måndag morgon


Äntligen måndag! inte varje dag man säger så, men vi är faktiskt lediga men det kunde inte vara värre väder ute än vad det är idag. Så det blir nog en innedag idag. Jag och Vincent är ensamma hemma just nu och skall snart lägga oss och leka lite med bilar, det gillar både han och jag. Elsa och Camilla är på bvc, Elsa skall på synkontroll och vi håller tummarna för att det går bra! Nej nu börjar grabben bli otålig, dax att leka lite.

Ha en bra dag på er!

söndag 22 april 2012

Gå ner vikt - bästa tipsen

Vi äter inte ju inte LCHF längre för att gå ner i vikt utan för att hålla vikten och må bra, men nästan alla börjar ju med LCHF för att gå ner i vikt. Så här kommer lite tips på vad man ska tänka på. Mina högst personliga tips, det här har funkat för oss.

Ät gärna:
  • Kött
  • Kyckling
  • Skaldjur
  • Fisk
  • Ägg
  • Ovanjord grönsaker
  • Smör
  • Feta mejeriprodukter
Undvik:
  • Pasta
  • Potatis
  • Bröd
  • Socker
  • Frukt
  • Rotsaker
  • Margarin
När det gäller frukost så är det bästa ägg, i alla former. Kokt, stekt, äggröra, omelett.Tänk på att äta något med fullfett till, som grädde eller ost, så håller du dig mätt länge. Själv åt jag väldigt mycket ägg i början och det funkade hur bra som helst. När det gäller turkisk yoghurt, bär, smoothie och nötter så tycker jag att man ska vänta tills man har nått sin målvikt, eller lyxa till en gång i veckan.Vill  man äta något LCHF-bröd så kan det vara bra att hålla till en gång i veckan, mättar inte alls lika bra. Sen kan ett bra riktmärke i början vara att bara äta saker som innehåller mindre än 5gram kolhydrater per 100gram. Och när du ändå läser innehållsförteckningar så titta så det inte innehåller socker, du kommer att bli förvånad över hur mycket det är socker i. Det är socker i det mesta, färdiga köttbullar, skagenröra, färdiga bea-såser, korvar, leverpastej och så vidare.
Till lunch ät till exempel gärna en omelett, kycklingsallad med egen dressing gjord på smetana eller creme fraiche eller bara rester från gårdagens middag. Ät dig mätt, men överät inte, det brukar vara svårt att överäta med LCHF, man blir alltid perfekt mätt, känner sig alltid fräscht mätt.
Till middag ät till exempel kött, fisk, skaldjur eller kyckling, med broccoli, blomkål, grönsallad med en god sås gjord på riktig grädde.
Ät 3 mål om dagen, inget mer, inget mellanmål. Testade förra veckan att vara lite mer strikt och inte äta nötter eller korv utanför måltiderna och gick ner 1,2kg. Man ska inte vara hungrig, men lär dig att känna efter om du verkligen är hungrig, det tar ett tag att lära kroppen att inte vara sugen eller småäta bara för att äta. Och sen är det bästa om man är lite småhungrig när man lägger sig då tar kroppen energi från fett i kroppen. Har märkt att det alltid funkar för mig, lite småhungrig när jag lägger mig = alltid ett minus på vågen.
Sen kommer kanske det viktigaste tipset, ge det tid! Minst 2-3veckor, det tar tid för kroppen att ställa om från kolhydratsdrift till fettdrift. Alla reagerar olika, men man kan må lite dåligt i börjar, men det vänder och blir mycket bättre, mycket bättre!
När det gäller träning så lägg ner det i början, fokusera på kosten och gå ner i vikt. Läste i Jonas Bergqvist på LCHF och träning och där skriver han att LCHF är kg och träning är gram. Det viktigaste är alltså kosten, träna kan man göra för att må bra när man känner att man har energin och viljan att träna, för den kommer tro mig!
Många ser LCHF som en diet, men det är en livsstil! Personligen blir jag alltid att må dåligt om jag äter för mycket kolhydrater eller socker, vilket gör att jag inte har några problem att fortsätta. Snart har vi ätit LCHF i ett år, har aldrig mått så bra som jag har gjort det här året.
Det var lite av mina tankar om viktnedgång och LCHF! Lycka till, du fixar det lätt!

Chokladbollar

Jobbhelgen är avklarad för min del, gött! Efter jobbet åkte jag till mina föräldrar för att hämta barnen och blev även idag bjuden på mat. Fläskfilé, blomkålsmos, gräddsås och sallad. Klicka här för receptet på blomkålsmoset som vi brukar göra. Supergott var det! Min mamma brukar göra LCHF chokladbollar, hon har hittat receptet i Expressens LCHF-bilaga. Receptet kommer ursprungligen från Annika Rognebys första bok Bakglädje med LCHF. När jag kom hem gjorde jag en laddning, tog mindre sukrin än vad det stor i recpetet, gillar inte när det är för sött, men det är en smaksak. Nu hoppas jag att vi får något fikabesök i veckan som vill hjälpa till att äta upp chokladbollarna. Jag och Jimmy brukar vara rätt dåliga på att äta sötsaker, brukar sluta med att det blir för gammalt. Här kommer orginalreceptet...

Chokladbollar ca 12-15st
  • 3/4 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl kokos
  • 1/4 dl fiberex
  • 100 g smör
  • 3/4 dl sukrin
  • 1 msk kakao
  • Några skvättar kaffe
Rör ihop smör och sukrin. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner. Droppa i lite kaffe och rör samman till en deg. Forma degen till små bollar och rulla i kokos. Ställ in i kylen i ca 1timme. Förvara chokladbollarna kallt.
Nu ska jag njuta av lite soffmys och vänta på att Jimmy ska komma hem. Ha en skön söndagkväll!

Jobbmiddag

Det har varit lugnt på jobbet idag och ännu lugnare kommer det bli ikväll. Här är min middag. Grillad kyckling, coleslaw och nötter. Var riktigt gott, nu står jag mig resten av dagen.  Läste på min systers blogg att hon skall börja äta lchf i morgon! Så jag skickar ett "lycka till" till dig Emelie! http://ettmirakel.blogspot.com

Lördagsplock


Igår när jag kom hem efter jobbet var jag inte direkt sugen på någon rejäl mat så jag bestämde mig för att köra lite plockmat. Det stog dukat när Camilla kom hem på kvällen. Det vart rostat lchf bröd, hemmagjord guacamole, färska räkor och prästost chips med paprikapulver. Riktigt gott och fräsht!

guacamole:
  • 1 st avocado
  • ½ hackad tomat
  • 2 st rivna schalottenlökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk chilipasta
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt
  • ½ tsk malen vitpeppar
Enkelt, mosa avocadon och blanda ihop alla ingredienserna i en skål. En god avocadoröra med sting i.