torsdag 31 maj 2012

Full fart!


Vi har haft en lugn och skön morgon idag. Har ont i hela kroppen efter gårdagens trädgårdsarbete och fotbollsmatch på det! Men det är skönt, då känner man att man jobbat på bra. Till frukost åt jag stekt ägg och kaffe.

Nu ligger vi i startgroparna för en dag som kommer gå till historien! minst sagt. Vi har inventering idag och samtidigt så faller den in med stamkundskväll så det kommer vara full aktivitet i butiken. Kan gå hur som helst känns det som men jag tror det kommer gå bra. Jag är ganska stresstålig så jag är inte så orolig men en sak är säker och det är att vi kommer vara slut i huvudet när vi kommer hem ikväll :)

Nu skall vi åka och lämna barnen hos mormor och morfar, ha en bra dag!

onsdag 30 maj 2012

Pasta och pesto


Har vi blivit helt galna!? Äter vi pasta?? Yes fast LCHF-pasta såklart. Smakade ungefär som vanlig pasta, alltså inte speciellt mycket alls. Pasta har jag aldrig varit speciellt förtjust i, inget jag saknar, men jag tycker alltid att det är kul att prova allt som har med LCHF att göra. Men ihop med mandelpesto så var den här rätten fantastiskt god. Andel kolhydrater per 100gram låg på 13 gram, per portion ca 6gram. Om man verkligen saknar pasta så kan det vara ett bra alternativt nångång ibland. När det gäller mandelpeston så gjorde jag den för första gången förra veckan och det var kärlek direkt, kan bara äta den som den är, supergod. Klicka här för att komma till receptet på mandelpeston. Gjorde lite extra och hade i en burk, tänker mig att det skulle vara väldigt gott på grillade tomater eller zucchinipasta, eller bara ha lite på det grillade köttet. Känner på mig att den där burken inte kommer att överleva länge i vår kyl.




Idag har det varit trädgårdsarbete för hela slanten, har varit till tippen några vändor, känns riktigt skönt. Elsa blev kompis med några maskar. Hon la de i en burk med jord och gräs och så fick de följa med oss att åka bil till soptippen. När vi kom hem så övertalade jag henne till slut att vi skulle lägga tillbaka maskarna i jorden för att de saknade säkert sin familj. Hon var inte helt lättövertalad utan ville väldigt gärna ha maskarna som husdjur. Fick lov att muta henne med att jag skulle göra hamburgare åt henne och Vincent. Hon tog upp en mask i taget och sa hej då, min lilla gullunge!


 Jimmy in action, när vi grävade upp en rabatt på framsidan förra året för att sätta Tujor istället så visade sig att det fanns mängder med såna här stora stenar nergrävda, men nu är stenarna ett minne blott.

 Känner att det börjar bli dags för en rabarberpaj snart, få premiärgöra en LCHF-bärpaj, blir spännande. Min första dag med periodisk fasta går mot sitt slut och jag tycker att det har fungerat riktigt bra, har ätit två mål idag och lite nötter eftersom Jimmy var och spelade fotboll så blev vår kvällsmat så sen. Tror lätt att jag skulle klara mig med bara två mål mat och inget annat. Det som har varit bra idag är att jag har varit hungrig, det brukar jag nästan aldrig vara annars, maten blir ju så mycket godare om man är hungrig. Nu är det lite soffhäng, behöver vila upp oss inför morgondagen inventering. Ha en trevlig kväll! / Camilla



Kanelomelett till lunch


Inga problem med periodiska fastan, hade fullt upp med ytterligare en punkt på min to-do-list som jag hade förträngt, en hel tvättstuga med rena och ovikta kläder, men nu är det klart och jag har ätit lunch. Slängde snabbt ihop en kanelomelett med turkisk yoghurt och hallon och blåbär. Klicka här för receptet. Gott som vanligt och jag vet att jag kommer att vara mätt länge. Tror att periodisk fasta kan vara min grej, men jag återkommer när jag har testat lite mer.


Okej, nu är arbetsbyxorna på, dags att gå ut till Jimmy och hjälpa honom. Lite tufft härligt kroppsarbete, får se hur glad jag är efteråt.

Hörs sen! / Camilla

Periodisk fasta


Har funderat länge över periodisk fast, har läst en del om det och nu tänkte jag prova. Tänkte testa lite först med några dagar i veckan och om det funkar bra utöka. Är oftast inte speciellt hungrig på morgonen, så det borde inte bli några problem. Klicka här om du vill läsa lite mer om periodisk fasta, men det hela går ut på att man bara äter under 8 timmar per dygn och fastar 16 timmar. Det vanligaste är att man äter mellan kl 12-20 och fastar resten av tiden. Effektivt om man vill gå ner i vikt, speciellt ihop med LCHF-kost. Skulle vilja bli av med 2kilo till sommaren, får se hur det funkar. Jag berättar hur det går. Så på bilden ovan ser ni min frukost idag, ett glas vatten. Klockan är 11 nu och det är fortfarande inga problem.

Jimmy åt äggröra med grädde och riven ost. Idag är hela familjen lediga och idag ska det rensas på gården. Jimmy är och hyr en släpvagn, ska bli så skönt att bli av med massa trädgårdsskräp, kvistar och grenar och gamla komposter. Sen skulle vi behöva rensa i förrådet och garderober, städa inne och handla. Bara att inse att den här dagen inte räcker till, får bli en annan dag. Skulle verkligen behöva ta det lugnt och ladda batterierna för imorgon står 10,5 timmars inventering på schemat på jobbet, men ibland finns inte tiden. Får ta det lite lugnt ikväll istället, iallafall jag, Jimmy ska spela fotboll. Ha en bra onsdag! / Camilla

tisdag 29 maj 2012

Grillad karre!


Ja det vart grillad karre till middag idag, till det gjorde jag grillad sparris och zucchini. Vid sidan av en avocado röra gjord på 2 st mosade avocados och en burk creme fraiche med paprika & chilismak. Enkel och god röra! Tycker ni att det börjar bli enformit med våran grillning? då är det lika bra att ni vänjer er. Så här ser sommaren ut hos oss... Så enkelt och så gott.

Middagen stod serverad när Camilla kom hemcyklande från jobbet. Efter maten tog vi en promenad till affären och köpte hem lite frukost och nya lchf bilagan från aftonbladet, har inte läst den än men hoppas den är bra.

Tidigare idag var min syster, hennes sambo Robert och lille son Wille här hemma på besök. Det var kul att ses! vi fikade och snackade skit. Robert har lärt Vincent hur man går loss på stuttsmattan med stil. Han börjar bli en riktig hejare nu.

I morgon är vi lediga hela familjen och det ser jag fram emot! Nu skall jag varva ner med en kopp varmt kaffe och bläddra i lchf bilagan. Ha en skön kväll på er!



Ledig vardag


Vi ska jobba helgen som kommer så jag har två stycken lediga dagar nu. Gillar lediga vardagar, men det finns mycket att ta tag i här hemma så det blir inga lata dagarn direkt. Finns hur mycket jobb som helst i trädgården att ta tag i. Skall strax åka iväg och låna hem en motorsåg och gå loss med på eftermiddagen idag. Men innan dess så får vi besök av min syster och hennes familj som kommer förbi, det blir riktigt trevlig att ses.

Till frukost åt jag äggröra som jag rev ner lite av den goda osten i som vi åt igår. mums!, Camilla åt turkisk med keso och nötter. Vi har haft en lugn och skön morgon men nu är det dags att sätta fart! Camilla har cyklat till jobbet och vi skall bege oss hem till barnens mormor och morfar en snabbis.

Ha en bra dag!

måndag 28 maj 2012

Blodomloppet

 Nu har vi äntligen kommit hem efter en lång dag, började tidigt imorse och sen har det varit full rulle, hämta barnen, åka hem och byta om och dra iväg på Blodomloppet. Det var rekordmånga anmälda i år och det var riktigt trångt i början, hade nog kunnat sprungit lite fortare om det hade varit fritt fram, men jag är nöjd ändå. Det bor lite för lite tävlingsmänniska i mig för att armbåga mig fram. Efteråt fick vi som vanligt en matkasse med picknick, men den innehöll mest kolhydrater, eller vad sägs om muffins, bröd, potatissallad, mjölk smaksatt med blåbär, det enda som var riktigt bra var kallrökt lax, så vi åt lite lax. Sen åkte vi hem och dukade upp en ostbricka med min morsdagspresent, ostlådan. Underbart goda ostar!


Här kommer bilder från maten och fikat på dopet igår, världens sötaste lapp, "Laktosfri + LCHF".


Smörgåstårtan var hur god som helst och fin också, jag tycker verkligen om smörgåstårta och den här ska jag göra i sommar, det är ett som är säkert. Har inte kontrollerat det men jag tror att brödet i smörgårtårtan var Sesam- och linfröbröd, klicka här för receptet på brödet.

Mumsig chokladkaka

Nu blir soffhäng, det har jag längtat efter hela dagen! Ha en skön kväll! / Camilla

söndag 27 maj 2012

Mors dag

God kväll på er! Vilken  helg det har varit, helt perfekt! Kan meddela att studsmattan verkligen blev en hit. Barnen har varit helt lyriska och hoppat och hoppat. Härligt att se lyckan i deras ögon. Tror lätt att studsmattan blir årets köp!

 Så här vackert blommar äppelträden nu, skulle bara vilja pausa nu, älskar den här tiden, när man har hela sommaren framför sig.

 I mors dagspresent fick jag en låda med goda ostar, vilket bra present, den här lådan kommer jag kunna njuta av länge. Fick dessutom min absoluta favoritost, Gruyère, den är inte billig så det är inget man äter varje dag, men idag har jag njutit av den.


 Fick en blomma också, som Elsa hade valt, rosa blommor och med en fjäril på korgen, vet nog varför hon valde den.

Igår när jag var på fest så hade Jimmy barnen och farmor och hennes sambo på besök. De grillade ribs och grönsaker, ser inte helt fel ut. Tur att jag har en matlåda i kylen så jag också får njuta av lite goda ribs.

Hade en jätte rolig kväll igår, kul att gå ut ibland och dansa. Har dansat så jag har skavsår på varenda tå, man får väl nästan skylla sig själv om man går ut i nya skor, men det var det värt. Idag har vi varit på dop, det var en jätte fint dop, imorgon får ni se lite bilder på vad vi åt på dopet. Min gulliga vän hade gjort en LCHF-smörgåstårta och LCHF-chokladkaka till kaffet. Det hade vi verkligen inte räknat med, både smörgåstårtan och kakan var vädligt goda. Har inte ens tänkt på att göra LCHF-smörgåstårta, men det kommer det absolut bli i sommar. Tack, C!

Efter dopet åkte vi hem och la oss i varsin badenbaden och njöt av det fina vädret och ni kan ju gissa vad barnen har gjort, yes hoppat på studsmattan. Det var två väldigt trötta och nöjda barn som gick och la sig idag. Imorgon är det jobb och blodomloppet som står på schemat. Ha en fortsatt trevlig kväll! / Camilla

lördag 26 maj 2012

Solig lördag

Imorse åt vi frukost ute i solen, mysigt! Jag åt kanelomelett som jag steker i kokosolja, perfekt om man inte är så förtjust i ägg. Har märkt att jag har ätit mycket mindre hela veckan, har inte alls varit speciellt hungrig när det har varit dags för lunch. Med ägg blir man mätt och håller sig mätt länge. Så här gör jag min kanelomelett.

Kanelomelett 1 port
  • 2 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • ca 1 tsk kanel
  • salt
  • ca 2 tsk kokosolja
Vispa ihop ägg och vispgrädde med gaffel i en skål, ha i kanel och lite salt och vispa ihop allt. Ha i kokosolja i en stekpanna och ha i smeten och stek på medelvärme tills ovansidan har stelnat. Servera gärna med turkisk yoghurt och hallon. Supergott!


Jimmy åt en tallrik med turkisk yoghurt, keso och hallon.

Idag ska vi köpa en studsmatta åt barnen, har haft en stjärnsystem, varje gång de har städat har de fått en guldstjärna. Målet har varit 10 guldstjärnor var och nu har de fått det och då blir det en studsmatta. Jimmy och Vincent har dragit iväg och ska fixa studsmattan och jag och Elsa ska iväg till stan. Jag ska ut på lite galej ikväll och behöver ett par nya skor som jag kan dansa i. Ha en skön dag i solen!

fredag 25 maj 2012

Fredag

Äntligen fredag och vilket underbart väder. Dagens frukost blev min nya frukost, kanelomelett stekt i kokosolja, gott och så mättande! Ikväll blir det kalas och grill, världens bästa mamma fyller år, grattis mamma!

torsdag 24 maj 2012

Grillad tomat


Nu är man lite mör i kroppen efter att ha varit ute i solen nästan hela dagen, tar verkligen på krafterna. Känns som det varit en lång dag. Barnens farfar kom hit och hälsade på en sväng på eftermiddagen och efter det tog vi oss en barnvagnspromenad till affären och handlade lite att slänga på grillen! Det vart Grillskiva av fläsk, halloumi, tomat som vi toppade med parmesan och schalottenlök. Smarrigt värre. Köttet kryddade jag på med rejält lite olika goda kryddor och grillade sedan utan marinad, vart kanongott och halloumin grillade vi på rejält så den fick en riktigt krispig yta!

Nu har barnen lagt sig och jag känner hur lugnet börjar smyga sig på här hemma. Jag ska upp och jobba tidigt som bara den i morgon så det blir nog en tidig kväll för mig idag känner jag. Sedan ser jag fram emot en skön helg! Ha det fint.

Ledig!


Jag är ledig idag! Såå skönt. Började dagen med lite sovmorgon och det tackar jag barnen för som lekte så snällt i morse. Var seg som sjutton i morse, jobbade ju sent igår och klockan vart mycket innan jag kunde somna. Jag beställde ju fint väder till idag och det kan man minst sagt säga att vi har fått! helt underbart.

Vi startade dagen med att käka frukost ute på framsidan i morgonsolen, sedan tog vi en cykeltur till Åselby konditori och fikade. Innan vi rullade hem igen stannade vi till vid en lekpark och latjade lite.

När vi väl kom hem var det dags för lunch och vi åt rester från gårdagen, Camillas mandelpestokassler. Det var jättegott.

Nu sitter vi inne och tar igen oss en aning, man blir lite matt när det är så varmt ute. Camilla slutar kl 16 och då skall vi ge oss ut på en liten promenad tillsammans hela familjen och ikväll skall det grillas!

Ha en skön dag i solen på er!


onsdag 23 maj 2012

Mandelpesto

Hade en kasslerbit som jag var sugen på att hitta på något nytt med. Så det blev ugnsgratinerad kassler med mandelpestotäcke, toppat med mozzarellaost och grillad paprika till. Har inte testat mandelpesto innan, men det var väldigt gott, lika god som vanlig och inte godare, kan jag verkligen rekommendera. Mycket godare än den färdiga som man köper.

Mandelpesto
  • 2,5 dl mandlar
  • 100 gram parmesan
  • 2 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1krm vitpeppar 
Skålla mandeln, koka upp vatten i en kastrull och koka mandlarna tills skalen börjar lossna. Häll mandlarna i ett durkslag och ta av skalen. Mixa i en blender eller matberedare mandlarna och osten, blanda i olivolja, basilika och pressad vitlök och mixa, smaka av med salt och peppar.
Jag skivade bara upp kasslern och la i en ugnssäker form och bredde på peston och toppade med skivad mozzarella, gratinerade i ugnen på 225grader i ca 20min.


 Vi har spenderat hela dagen ute, förutom när jag lagade mat och då fick jag sällskap av Vincent som satt vid köksbordet och lekte med sitt Bockarna Bruse-pyssel som han fick ta med sig från dagis igår. Båda barnen har verkligen lekt med hans pyssel, härligt att höra dom leka tillsammans. Fantatsin är det inget fel på iallafall.


 Bockarna Bruse på bron och trollet under bron.

Ha en trevlig kväll! / Camilla


Kanelomelett+kokosolja=sant

Nu tror jag att jag hittat världens bästa frukost, god och grymt mättande. Den godaste frukosten är såklart fortfarande kesoplättar, men om man verkligen vill hålla sig mätt länge så kan rekommendera Kanelomelett stekt i kokosolja, låter kanske lite skumt, men för mig som inte tycker om ägg är det perfekt. Kom på igår att jag skulle testa att steka omeletten i kokosolja, på så sätt får man kokossmak också, mums! Gillar du ägg så funkar det ju såklart med helt vanlig omelett. Imorse vid strax efter 8 åt jag en kanelomelett med turkisk yoghurt och hallon och när jag hade promenerat hem efter jobbet var klockan 14 och då var jag fortfarande inte hungrig. Så vill du gå ner i vikt och hålla dig mätt länge, så är omelett bra grejer.

Kokosolja från Kung Markatta köpt på ICA Maxi

Jag och barnen har haft en jättemysig eftermiddag, gick och hämtade dom vid dagis och sen gick vi till en lekpark och de fick leka och så fikade vi. Underbart väder vi har! Börjar bli dags för matlagning, men först ska jag njuta i några minuter i min älskade badenbaden. / Camilla