tisdag 31 juli 2012

Rullsand



Vi är fortfarande kvar på rullsand, vi har varit här några dagar nu och haft det riktigt fint på Campingen hos Camillas föräldrar. Stekt på stranden och grillat på kvällarna. Första doppen för samtiliga vart det också, barnen stortrivs när dem får leka loss i vattnet. Rullsand är perfekt för barn eftersom det är så långgrunt.



Här är Camilla och Elsa på promenad-bingo, är man på Camping måste man leva det fullt ut :) Vi har inte sett några ormar än så länge heller så det känns super.



Så här brukar maten se ut före och efter strandlivet. Omelett till frukost och grillat till middag, därimellan brukar man ta en snabblunch med ett par grillade korvar. Inga problem att äta lchf på semestern!

Nu skall jag vara lite social med familjen. I morgon åker vi hem så då hörs vi igen. Ha det fint! /Jimmy

söndag 29 juli 2012

Man ska ha husvagn

Igår var vi på kalas, Elsa hade verkligen längtat efter att få träffa sin kompis och leka. Och snart får de leka i en hel vecka. Vi drar ju iväg nästa vecka mot Loftahammar och Vimmerby, för ett besök på Astrid Lindgrens värld. Ska bli jätte roligt, hoppas att vädret håller i sig så det bli massa sol och bad också.

När vi kom hem igår så tog vi lite vad som fanns i kylen, en klassisk kylsskåpsrensning med andra ord. Det blev grillade kycklingfiléer med philadelphia blandat med hackad schalottenlök, bacon och toppad med ost, en smakrik hårdost på den ena och cheddaar ost på den andra. Mums! Och till den en fräsch sallad.

Vi hade lite jordgubbar kvar sen jordgubbsplocket häromdagen, så det blev jordgubbar och grädde till efterrätt. Ibland är verkligen det enklaste det godaste.
Idag ska vi bege oss mot Rullsand och hälsa på mina föräldrar i husvagnen och förhoppningsvis blir det sol och bad. Det verkar väldigt lovande iallafall. I veckan ska vi åka till Eckerö också, det gör vi varje år, för en billig penning får man åka båt som barnen älskar och äta. För min del är det skärgårdsbuffén och tax-free shopping som lockar mest. Lite nytt smink ska få följa med hem. När det gäller buffén så brukar den vara väldigt bra. Perfekt dagsutflykt, ett litet äventyr över en dag. Klicka här för att läsa mer om turen. Nu är det dags att packa det sista. Den här gången ska både kameran OCH minneskortet få följa med, missade ju kortet förra gången. Ha det så bra! / Camilla

lördag 28 juli 2012

Trevlig spontangrillning

Igår blev det inte riktigt som det var tänkt igen, verkar som det händer massa olyckor nu. Vi, barnen och Jimmys bror skulle och hälsa på en kompis och hans tjej vid deras sommarstuga och käka. Precis innan vi skulle åka dit så skar sig kompisen i fingret och fick spendera kvällen på akuten. Efter några stygn hoppas vi att det blir bra med fingret. Så istället drog vi gång en spontangrillning hemma, tog lite vad vi hade hemma. Blev grillad karré, grönsaker och en avokadoröra. Gott och trevligt!



Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
Mosa avokado och blanda med creme fraiche och pressad vitlök. Smaka av med sambal oelek.

Kvällen avslutades med ett glas vin, nötter, spel och såklart OS-invigningen. Har ni inte spelat Ski-Bo förut så kan jag varmt rekommendera det, sjukt roligt och beroendeframkallande. 


Nu ska vi iväg på 5-års kalas! Ha en trevlig lördag! / Camilla 

fredag 27 juli 2012

Gårdagen började bra...


Vi hade en kanondag igår, fram till eftermiddagen. Vincent gjorde illa sig när vi spelade fotboll så vi fick tillbringa eftermiddagen/kvällen på akuten. Jag ska inte skriva massa dynga om akuten men kan sammanfatta det med att vi inte var nöjda med besöket. 6 timmar på akuten med en 3 åring som är trött, hungrig och har ont. Till slut tröttnade vi och tog saken i egna händer, gav honom mat och krävde att få ett besked och åkte sedan hem. Beskedet vi fick var att han hade dragit på sig en stukning.

Idag ringer dem tillbaka och säger att dem hittat en spricka i ett ben i foten på röntgenbilderna. Så nu står vi i valet att antingen låta det läka av sig självt eller åka in och gipsa. En gipsad 3 åring mitt i sommaren vore katarstrof, men vi har kanske inget val. Vi avaktar lite och ser om han kan börja gå på foten annars får vi åka in igen.


Vi åt riktigt smarrig mat igår! Musslor som vi gratinerade på grillen. Vi använde blåmusslor som vi förkokade inne på spisen i 5 min. Rensade bort alla stängda och trasiga musslor. Bröt bort det översta skalet och placerade alla musslor i 2 st folieformar.

Gratinerade blåmusslor 2 port:
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Blanda sedan hälften av parmesanen tillsammans med rivet citronskal, dill, gräslök, olivolja, presad vitlök, salt och peppar i en skål. Fördela ut blandningen ovanpå musslorna. Toppa sedan med den resterande osten och hackad persilja. Gratinera i ugnen på 200 grader eller på grillen i ca 10-15 min.


Till musslorna åt vi smarriga fritttas fyllda med champinjoner, soltorkade tomater, schalottenlök och basilika.
Gjorde även dessa på grillen och dem vart kanon. Man kan ju fylla dem här med i stort sett vad man vill och det kommer bli gott.

Frittatas 2 port:
  • 4 st ägg
  • ½ dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 6 st chamoinjoner
  • 6 st soltorkade tomater
  • basilikablad
  • 2 st schalottenlökar
  • salt och peppar
Vispa ihop ägg, grädde och osten. Häll över blandningen i portionsskålar och fyll sedan med godsaker. Vi hade i förstekt champinjon och schalottenlök, 3 st soltorkade tomater i varje och några basilikablad. Körde sedan formarna på grillen, indirekt värme på 150 grader i ca 30 min. Gör dem annars i ugnen.



Ja vi köpte en ny grill igår. Jag har ju länge gått och funderat på att skaffa en kolgrill. Har ju gasol sedan tidigare och är jättenöjd med den men varför inte en av varje. Det vart en Weber One-Touch Premium 57 till slut. Passade på nu när plantagen har sin rea så vi fick den till ett riktigt bra pris. Först var jag inne på att skaffa en Compakt grill, sedan tänkte jag på en One-Touch Orginal. Då var inte klivet upp till en Premium så stort så det fick bli en sån. Jag är supernöjd!


Vincent var också nöjd, han älskar att vara med och greja. Han fick skruva i alla skruvar och jag efterdrog dem.

Idag skall vi åka och hälsa på en kompis i hans sommarstuga på landet. Vi har inte varit där tidigare så vi får se om vi hittar dit. Kommer bli supertrevligt. Ha en skön dag! /Jimmy

torsdag 26 juli 2012

Jordgubbsplock

Idag har vi varit och plockat jordgubbar, roligt och vilka goda jordgubbar! Vincent trodde att han hade hamnat i himlen, han är ju helt galen i jordgubbar. En och annan åkte direkt in i munnen. Efter lunchen idag blir det jordgubbar och grädde till det kommer ut genom öronen. Är ni i närheten av Borlänge så kan jag verkligen rekommendera att åka till Västansjö och plocka jordgubbar, klicka här för att komma till deras hemsida. De kommer att ha självplockningen öppen den här och nästa vecka.





Kunde inte hålla oss från att smaka på kantarellerna igår, blev varsin Finn crisp med smörstekta kantareller. Kan nog inte bli så mycket godare än så. Skogens guld!

Idag är Jimmy som ett barn på julafton, det blev en grill. Min favoritkolgrill från Weber så jag var väl inte direkt svårtövertalad. Dagens lunch blir på grillen så fort grabbarna har skruvat ihop den. Hörs sen! / Camilla

onsdag 25 juli 2012

Cruising & grillbuffe


Vi åkte ju till Falun på cruising ikväll och hade det hur trevligt som helst! Hela dagen har varit jättebra och jag förstår att ungarna sover som stockar nu. Har verkligen aktiverat dem idag. Det brukar bli så när det är fint väder, då blir man sugen på att hitta på massa roliga saker och tillbringa mycket tid ute.

Innan vi åkte till cruisingen så svängde vi förbi plantagen och spanade in deras grill-rea. Jag har ju funderingar på att skaffa en brikettgrill. Har ju en gasolgrill men har sedan en tid tillbaka blivit mer och mer sugen på en brikettgrill. Jag älskar gasol för dess smidighet både gällande uppvärmning och matlagning men det är charmen och finessen hos en brikettgrill jag är sugen på. Jag suger på den lite till så får vi väl se om jag släpar hem en ny grill framöver...

Jo cruisingen ja, vi hade jätteflyt! Efter att vi var påväg ner från plantagen så såg vi att dem slagit upp ett mini-tivoli och uteservering utanför "magasinet" i falun som är en event & konsertlokal. Ungarna gick igång direkt och vi stannade till och det visade sig vara optimalt ställe! Vi var lite tidiga så barnen fick åka lite karuseller och spela på lotterier innan vi satte oss på serveringen och spanade in alla fina bilar som åkte förbi oss. Vincent var helt till sig! Dem hade en underbar grillbuffe som vi åt av allihopa. Det var verkligen toppenmat, det är bland det godaste grillat jag ätit ute! Dem spanska korvarna var helt magiska och jag var tvungen att gå in och ge grillmästaren beröm. Efter maten och cruisingen fick det bli en vända till på karusellerna innan vi åkte hem.

Det var en kväll utan förväntningar som vart hur bra som helst, det är underbart... /Jimmy

Svampplock & fiske



Ja idag var det dags att bege sig ut i skogen och kika om det kommit upp några gula kantareller. Har ju sett att folk varit ute och hittat lite redan. Vi behövde inte komma hem tomhänta iaf, även om vi inte hittade så mycket. Någonting gott ska vi nog kunna hitta på med dessa ändå.

Det var riktigt varmt ute idag, 24 grader och lite kvavt i luften så det var lite kämpigt att traska runt i skogen. Vi hade med oss fika, Camilla åt sin stående kanelomelett fylld med vispad grädde och hallon. Vi andra åt lchf-frallor med smör och ost på. Klicka på länkarna för att komma till recepten.

Igår var ju jag och Vincent iväg och fiskade på eftermiddagen/kvällen men det vart ingen fisk. Kan inte påstå att jag är någon storfiskare men om tiden finns på semestern så är det skönt att bege sig ut. Kul att göra något tillsammans på tu man hand med ungarna ibland också.

Ikväll skall vi åka på cruising i falun, till skillnad från förra gången vi var på cruising så är det fint väder idag så det blir nog lite roligare. Alltid skoj att kika på massa fina bilar.

Nu skall jag gå ut och sätta mig i en baden baden en stund innan det är dax att bege sig iväg, man måste ju ta det lite lugnt på semestern oxå! Ha det fint på er /Jimmy


tisdag 24 juli 2012

Goda röror

Här kommer recepten på rörorna som vi i lördags på grillfesten. Goda och superlätta att göra. Den ena är en fetaoströra och den andra är en chiliröra. I chiliröran brukar jag ha i avokado ibland, det är också supergott.

Fetaoströra
  • 1 paket fetaost
  • 2 dl creme fraiche eller smetana
  • 1 vitlöksklyfta eller vitlökspulver
Smula sönder fetaosten och blanda ihop med creme fraiche och vitlök. Och alla röror blir alltid godare om de får stå och dra ett tag, så gör röran i tid.

Chiliröra
  • 2 dl creme fraiche eller smetana
  • ca 1 tsk sambal olek
  • 1 vitlöksklyfta eller vitlökspulver
Ha creme fraiche i en skål och blanda i sambal oelek och vitlök. Smaka av om du vill ha den hetare då är det bara att ha mer sambal oelek. Tänk på att det blir starkare när den får stå och dra ett tag. Om du vill ha med avokado i så är det bara att mosa i 2 st avokado.

Alltid gott med röror till grillat. Jag är ju ett stort fan av bea-sås, tror nog inte jag kan tröttna, men det är ju alltid bra med variation.


Efter leklandet och en liten tupplur så tog Jimmy med sig Vincent och åkte och fiskade, tyvärr blev det ingen lycka idag, jag som hade hoppats på en fisk på grillen. De får ta nya tag!  Jag och Elsa tog en promenad och lekte lite i en lekpark och bara myste hon och jag. Myspys! Ha en trevlig kväll! / Camilla

Cholkladmousse i två versioner

Semester går vidare, lugna och sköna dagar tänkte jag skriva och det stämmer till viss del. Fast just idag har det varit full fart, vi har varit med några kompisar på lekland. Vincent trivdes som fisken i vatten, han klättrade och klättrade, jag försökte haka på så gott jag kunde, till slut fick jag ge upp. Var och gymmade igår så för det första hade jag jordens träningsvärk och sen är jag lite smått höjdrädd. Det var iallafall väldigt roligt. På eftermiddagen blev det en välbehövlig tupplur. Skönt med semester!
Ihelgen när vi hade grillfest så gjorde jag chokladmousse med hasselnötsströssel till efterrätt, en väldigt lätt och bland den godaste efterrätten jag vet. Klicka här för receptet.


Igår åt vi tillsammans med min syster och hennes familj som är hemma och hälsar på, en god och trevlig middag som avslutades med chokladmousse gjord på min favoritchoklad, mörk choklad med havssalt och pecannöt. Annars kan man smakasätta chokladen själv, med apelsin eller mint eller vad man tycker om.

Ha en trevlig kväll! / Camilla

måndag 23 juli 2012

Gårdagens middag


Här är våran Söndagsmiddag. Passsade på att grilla på brikettgrillen igår också. Vi grillade fläskkarre, halluomi, rödlök och champinjoner. Till detta en klick lallerstedts bea och Camillas egna chiliröra, återkommer med recept på den.


Med risk för att låta tjatig så kommer iaf grilltips här. Samla ihop briketterna i en hög och tänd. Börja med att grilla allting direkt ovan briketterna för att få fin färg och yta, flytta sedan ut runt om glöden för att inte bränna maten. Grilla klart under lock. Först direkt grillning och avslutningsvis indirekt grillning. Perfekt tillvägagångssätt när du skall grilla fläsk för att inte torka ut köttet.


För att gå lite extra röksmak så använde jag lite rökflis från weber med äpplesmak. Lägg i blöt 30 min innan grillning och strö sedan ut över glöden. Kan verkligen rekomendera om du vill få lite extra rökig smak. Går även att använda i gasolgrill, lägg då fliset i en folieform direkt på grillgallret.


Tomtgatan BBQ



Det vart inget blogginlägg igår, vi var minst sagt slitna efter en kanonfest på lördagen! Vart verkligen lyckat och det tackar vi bland annat vädret för. Vi grillade, gick tipspromead, lekte lekar och när mörkret och kylan kom så satt vi oss inne på altanen där festen fortsatte långt in på småtimmarna.



Jag lånade hem en brikettgrill från jobbet. Där fick min lilla kyckling stå och mysa ett par timmar. Jag gjorde en beercan-chicken, jag har gjort den en gång tidigare på min gasolgrill men jag tycker faktiskt den blev aningen godare idag.

Beer-can chicken, vitlöksspäckad:
  • 1 st hel kyckling
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliexplosion krydda alt. ½ tsk chilipulver
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 burk öl
Börja med att krydda kycklingen runt om och smek in kryddorna i skinnet. Pensla sedan in hela kycklingen i olivolja. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem i 5 mm tjocka skivor, stick hål i kycklingen lite var stans och stoppa ner en bit vitlök i varje skåra. Sedan är det bara att grilla, den skall grillas på indirekt grillning mellan 1,5 & 2 timmar. Med indirekt grillning menar jag att det inte skall vara någon glöd direkt under kycklingen utan bara vid sidan om, för att man inte skall bränna eller torka ut kycklingen.



Det tog verkligen hela dagen att preppa för festen, men det var det verkligen värt. Långbord, musik ,grill och massa glada människor. Blir inte bättre än så!

lördag 21 juli 2012

Full fart!

Idag är det full fart här hemma, mycket som ska fixas med innan festen. Det ska bli så roligt, vi är verkligen ett underbart gäng på jobbet, så det här kan inte bli annat än kul. Sen kommer det några som har slutat på jobbet också, ska bli kul att ses. Nu har jag iallafall tagit ett lunchbrejk, en kanel och kokosomelett, gott som alltid och mättande. Klicka här för receptet.

Har gjort en rejäl skål med coleslaw, passar ju perfekt till grillat. Klicka här för receptet. Själv mäter jag inte ingredienserna när jag gör coleslaw utan kör på känn, smaka av så att det blir som du vill ha det.

Sen har jag gjort två röror också, en fetaoströra och en chiliröra. Som ni ser blir det bara goda LCHF-tillbehör till det grillade. Mums!

Nej nu har jag inte tid att sitta framför datorn. Ha en trevlig dag! / Camilla