måndag 31 december 2012

Gott nytt år!!!



Hej på er! Tänkte kika in och önska er Gott nytt år! Det fortsätter med mycket jobb och ganska lite matlagning. Har varit mycket enkla maträtter, som varmrökt lax och sallad, korv och räksallad, ja ni hör ju själva hur avancerat det har varit på slutet. Men nästa helg är vi lediga och då börjar vardagen igen. Ska bli så skönt med en ledig helg. Idag så var Jimmy tvungen att jobba extra länge så vi tar vår nyårsmiddag imorgon istället, lite tråkigt känns det ju, tur att inte barnen är tillräckligt stora för att ha koll på vilken dag det är. Imorgon blir det gratinerad hummer, oxfilé och broccoligratäng. Elsa har besällt chokladpannacotta till efterrätt så det får det bli.
Har satt ihop lite kort över året som har gått. Man kan sammafatta året som en väldigt bra år. Året började med väldigt mycket skidåkning, snön kom ju först i januari och i slutet på februari åkte vi Kortvasan.


Underbaste tiden är ju nu det börjar blomma i trädgården och man har hela sommaren framför sig.


Det har varit ett väldigt bra träningsår, köpte mig ett par nya löparskor, många härliga mil har det blivit. Började träna mer på gym, ändrade mitt träningsätt och blev starkare. Det viktigaste är att få ordning på kosten och vikten först och sen kan man lägga till träning. Lätt att tappa motivationen om man ska börja med allt samtidigt.


Grillsäsongen började väldigt tidigt hos oss och höll i sig väldigt länge. Grillat är ju världens bästa LCHF-mat. Vi startade vår LCHF-resa för 1½år sedan precis när grillsäsongen hade startat och det kunde väl knappast bli lättare att gå ner i vikt. Grillat är GODAST!!!


Vi grillade och rökte räkor på grillen. Mycket fläskkarré blev det och en och annan hamburgare.


Åh så mycket gott vi har ätit under året. När det kommer till efterrätter så tycker jag att chokladmousse kommer på första plats, strax efter komma pannacotta.


Semestern var en av de bästa, även om vädret inte var det bästa alla gånger. Drömstugan i Loftahammar och tiden där har en speciell plats i mitt hjärta.


Köket fick en makeover under årer, nya köksmöbler och en ny tapet. Nästa projekt är fortfarande vardagsrummet, kommer så fort det finns energi till det.


 Det där var vårt 2012, nu blickar vi framåt mot 2013 och nya möjligheter. Mina planer är ju att börja plugga, har kommit till en punkt i mitt liv där jag måste göra något annat. Måste ha en utmaning, måste lära mig något nytt. Kommer att bli den största utmaningen i mitt liv, familj, jobb och studier. Men allt är möjligt om man bara vill, kom ihåg det! Ha en trevlig kväll! / Camilla

 
Gott Nytt År!!!

lördag 29 december 2012

God förmiddag


God förmiddag. Jag passar på att skicka in ett blogginlägg såhär i mellandagarna. Det har varit en hektisk tid både för oss och alla andra så det har inte blivit så många inlägg skrivna på sista tiden. Nu ser jag faktiskt fram emot januari och vardag igen, ska bli så skönt!

Trots en jättefin och snöig vinter så har jag bara hunnit klämma in två stycken skidpass, det senaste för 2 dagar sedan och nu har jag fått till vallningen ordentligt! Så efter nyår drar jag igång uppladdningen inför kort-vasan! Ska bli så skoj att komma igång ordentligt och slipa på åkningen..


Vi jobbar helg nu och kom hem sent igår så matlagning var inte aktuellt, men en god plockbricka blev det istället och den satt verkligen inte ivägen! Inläggningar, rouleost, finncrisp, timmermanskorv, rackebajsare och småkorvar från ridderheims.


Jag fick en superhärlig julklapp också måste jag berätta. Jag fick en elektrisk köttkvarn/korvstoppare! Så jag kommer säkert pumpa ut olika sorters korvar på bloggen i vår, så att ni är förberedda på det :) Måste nu ta reda på vart man köper bra fjälster och allt annat man behöver. Är det någon som har några bra tips så får ni gärna skriva till oss.


Nu har jag inte tid att sitta längre, nu skall vi göra oss iordning och sticka iväg. Lite ärenden innan jag jobbar heela kvällen lång! Ha en skön Lördag på er. /Jimps

torsdag 27 december 2012

Fisk, knaperstekt bacon, broccoli och persiljesmör


Hoppas ni har haft en bra jul! Vi har jobbat mycket, men igår hade vi en dag tillsammans hela familjen, vi lekte med barnen och alla deras nya leksaker. Det blev även en tur till pulkabacken, barnens nya tefat skulle invigas. Skoj även för stora. Jag fick riktigt bra grejer i julklapp, träningslinne, tränningbyxor, bluetooth-hörlurar, bok, grytlapp och en varmrökt lax. Nu har jag gått och blivit förkyld så jag kan inte inviga mina nya träningsprylar, men snart så!
Idag blev det fisk till middag, mest bara för att det var det enda som fanns hemma. Imorgon ska det storhandlas. Jag blir väldigt sällan sugen på fisk, men när jag äter det så är det alltid gott, likså idag. En enkel och perfekt vardagsrätt. Jag stekte bara fisk, hade på knaperstekt bacon och till det grillad broccoli och  en klick persiljesmör. Kryddsmör kan ju varieras hur mycket som helst, lätt att göra och det passar till det mesta.

Persiljesmör
  • 100 gram smör
  • 1 dl persilja (färsk)
  • 1 krm havssalt
Mixa smör, finhackad persilja och salt. Spritsa ut till så smörtoppar eller rulla ihop till en rulle i gladpack eller ha det bara i en lite skål och låt stelna i kylen.

Jag har glömt kameran hos mina föräldrar, så ni får stå ut med mobilbild. Minnet är inte det bästa hos varken mig eller Jimmy just nu, det glöms saker till höger och vänster.
Lite frusen som jag är ska jag bädda ner mig i soffan under en filt nu. Jimmy har dragit ut på en skidtur, får bli en tur för mig bara jag blir frisk. Måste bara hitta något ställe där det inte är alltför mycket nedförsbackar. Ha en trevlig kväll! / Camilla

måndag 24 december 2012

God jul på er & ischoklad och saffranspannacotta


Ville bara kika in och önska er en riktigt God jul! Hoppas att ni får en fantastisk mysig och skön jul. Jag håller på med det sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål.
Häromdagen gjorde jag ischoklad, en del av den spetsade jag med whisky. Jag använde mig av ekologiskt kokosfett från Biofood, brukar stå där det finns ekologiska varor i butikerna, den finns alltså inte i kylen.

Ischoklad ca 50st
  • 200 gram mörkchoklad
  • 100 gram kokosfett
  • ev en skvätt whisky
Finhacka chokladen. Smält kokosfettet och blanda i chokladen så den smälter. Smaksätt ev med whisky. Häll upp ischokladformar och ställ kallt så ischokladen stelnar.


Saffranspannacotta 4 port
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 st gelatinblad
  • 1 paket saffran
  • Agavesirap eller annan sötning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och saffran, smaka av med den sötning som du vill använda. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och vrid ur, ha i gelatinbladen i grädden så bladen smälter. Häll upp i glas och ställ in i kylen tills pannacottan stelnat. Servera med hallon eller andra bär.

 
GOD JUL!

fredag 21 december 2012

Chokladtryfflar


Idag har jag varit på lediga sidan, laddar inför en jobbhelg utöver det vanliga. Det kommer bli grymt kul, har inget problem att jobba när det är massor med folk, men däremot att handla när det är mycket folk, det försöker jag att undvika så gott det går. Handlade det absolut sista inför jul igår. Idag har jag pysslat med julgodis, pluggat, skottat snö och åkt pulka med barnen. Bra dag med andra ord! Och det är julgodiset jag ska komma till nu. Gjorde lite olika chokladtryfflar, en med smak av lakrits, en med pepparkakssmak och en med nötter. Tryfflar kan man göra runda eller bara skära i bitar, en smaksak. Jag gjorde två olika varianter en i avlång brödform och en fick bli en rulle som jag skar i skivor. Alla olika tryfflar blev goda, men favoriten är den med lakrits, den goda lakritssmaken som lurar i bakgrunden och sen ihop med flingsalt, en perfekt kombo. Receptet på lakritstryffeln har jag tagit från Annika Rognebys senaste bok Bakglädje & LCHF. Dom andra tryfflarna har jag kört samma grund på men bara bytt ut smaksättningen. Lakritspulvret som jag använder kommer från Kung Markatta.

Lakritstryffel
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk lakritspulver
  • ca 1tsk flingsalt
Finhacka chokladen. Koka upp grädden och ta bort kastrullen från plattan (väldigt viktigt annars skär sig gärna chokladen om det blir för varmt) och ha i den finhackade chokladen och rör om så chokladen smälter. Smaksätt med lakritspulver och rör om ordentligt. Häll i chokladsmeten i en platsfolieklädd form. Fördela ut flingsaltet över chokladen. Ställ in i kylen och låt stå i några timmar, ta ut och forma eller skär tryffeln som du vill ha den.


Nöttryffel
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl jordnötter
  • 1 dl cashewnötter
Finhacka chokladen. Koka upp grädden och ta bort kastrullen från plattan (väldigt viktigt annars skär sig gärna chokladen om det blir för varmt) och ha i den finhackade chokladen och rör om så chokladen smälter. Hacka nötterna och blanda i. Fördela ut smeten på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg in den i kylen, ta fram den efter en stund när den har stelnat lite och rulla den rund, annars blir det en väldigt platt rulle. Låt stå i kylen några timmar och skär sen i skivor.


Pepparkakstryffel
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda
  • ca 1 tsk flingsalt
Finhacka chokladen. Koka upp grädden och ta bort kastrullen från plattan (väldigt viktigt annars skär sig gärna chokladen om det blir för varmt) och ha i den finhackade chokladen och rör om så chokladen smälter. Smaksätt med pepparkakskrydda och rör om ordentligt. Häll i chokladsmeten i en platsfolieklädd form. Fördela ut flingsaltet över chokladen. Ställ in i kylen och låt stå i några timmar, ta ut och forma eller skär tryffeln som du vill ha den.
 

Ha en trevlig kväll på er! Och ta det lugnt i helgen, stressa inte! Njut om du är ledig! / Camilla

torsdag 20 december 2012

Sent födelsedagsfirande


Idag har vi haft lite kalas för mig i efterskott, man får ju passa på när man är ledig. Vi körde lite blandad fika. Jag gjorde en chokladmousse med sötmandelströssel som alla åt, sedan dukade vi upp lite ost och kex till dem som ville ha det och bulle till dem som ville ha det. Jag tror alla blev nöjda!

Jag blev iaf jättenöjd, jag fick en träningspanlampa så nu kan jag blåsa på ute i skidspåren på kvällarna! Jag fick också glögg och fina blommor. Tidigare fick jag även nya kaffekoppar och en längdskidsbok med massa inspiration och fakta. Så det har varit en fin födelsedag.


Chockladmousse med hallonsmak 4 port:
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl hallon
  • hackad sötmandel
Börja med att smälta chokladen och låt den svalna. Vispa sedan ihop grädde och 2 st äggulor tills det börjar tjockna. Vispa ner chokladen lite i taget. Slutligen så vispar du ner creme fraiche och dem tinade hallonen till en slät smet. Spritsa sedan smeten i glas eller skål och låt svalna i kylen ett par timmar innan servering. Toppa med hackad och rostad sötmandel.

Anledningen till att jag använde creme fraiche i smeten var att grädden tog slut. I vanliga fall kan man absolut enbart använda grädde om man vill. Fördelen med creme fraiche är att den blir fastare mycket fortare, kan vara bra om du inte har tid att låta den stelna i kylen i flera timmar...

Ha en fin kväll! /Jimps

onsdag 19 december 2012

Kycklingwok och pyssel


God kväll på er! Hur har ni det i julruschen? Stressade eller har ni allt klart? Jag känner mig lugn, ska köpa det sista imorgon inför jul. Ska göra lite julgodis på fredag och till julafton ska jag göra en kall räkpaj, stuvad grönkål och saffranspannacotta. Klicka här för att komma till receptet på räkpajen. Stuvad grönkål görs enkelt genom att fräsa på grönkålen, slå på grädde och en grönsaksbuljongtärning och sen reda av med philadephia och smaka av med salt och peppar. Recept och bilder kommer efter jul. Stuvad grönkål passar ju utmärkt på julbordet, men jag tycker att det är supergott tillbehör till en köttbit eller kyckling.

Kvällens middag blev en snabb och enkel rätt, kycklingwok. Ibland har man verkligen inte mycket tid för matlagning, så då är det bra med något snabbt. Jag gjorde ett beprövat gammalt recept, men jag hoppade över philadelphia, det blir givetvis godare med ost, men jag börjar bli lite sugen på att köra mejerfritt eller iallafall dra ner på mejeriprodukter. Kommer inte bli så mycket med det innan jul, men efter ska det testas.
Klicka här för att komma till receptet på kycklingwoken

 
Idag har båda barnen varit på dagis, Elsas halsfluss har blivit bättre och Vincents vattkoppor har torkat, skönt med friska barn! Idag på dagis hade barnen firat jul, klätt granen och ätit julbord. Lite pyssel hade hunnits med också, Vincent hade gjort en smällkaramell till granen, han sa att han hade valt sina favoritfärger, rosa och orange, gullunge! Elsa hade pärlat en spindel, häromdagen var det en dödskalle, tydligen helt ute att pärla hjärtan och stjärnor, nu är det tuffare saker som gäller.
 

Ha en trevlig kväll! / Camilla

tisdag 18 december 2012

Baconinlindade järpar, grillad blomkål och ajvarsås


God kväll! Vi kör ju vidare på vår halvspontana vecka, råvarorna finns, men vad vi ska laga är inte helt klart. Lite opraktiskt, men mycket roligare. Jag hann inte få ihop nån veckomenyn innan veckohandlingen, utan körde lite säkra kort, köttfärs, fisk, och kyckling och så massa goda grönsaker, grädde och ost. Annars brukar jag för det mesta gå in på ica.se och klicka i olika huvudråvaror som kyckling, köttfärs och fisk och så kikar jag på receptförslagen och på så sätt får jag inspiration till rätter som vi gör om till LCHF-style. Lätt och enkelt! Men den här veckan gör vi lite som vi gjorde förut, förutom att då handlade vi säkert 2-3gånger i veckan, en riktigt tid- och pengarbov. Veckohandla är det som gäller!
Kvällens rätt blev baconinlindade järpar, jag använde blandfärs, tycker att det blir saftigare och godare, men det går självklart lika bra med nötfärs. Gjorde järparna modell större, praktiskt och så blir de saftigare. Grillad blomkål är en stor favorit hos mig. Jag bara kokar upp blomkålsbuktetterna och drar kastrullen åt sidan och sen får blomkålen ligga i kastrullen under lock i ca 5 minuter och sen grillas kålen i grillstekpannan i smör. Mums, en rikig höjdare! Jag som har missade blomkål hela livet för jag trodde att jag inte tyckte om, det ska jag ta igen nu. Ajvarsåsen är enklast möjliga, creme fraiche, ajvar (använde en stark sort), salt och peppar.

Baconinlindade järpar 4-6port (ca 10stora järpar)
  • 800 gram blandfärs eller nötfärs
  • 2 ägg
  • 200 gram fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 2st vitlöksklyftor
  • 3 msk örtkrydda provencale (fryst)
  • salt
  • peppar
  • ca 1,5 paket bacon
Blanda färs, ägg, olivolja, smulad fetaost, hackad röd lök, pressad vitlök, örtkrydda i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till stora järpar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek järparna så de får en stekyta. Linda in varje järpe i en skiva bacon och lägg i en ugnsäker form. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20minuter, sätt på ugnens grillfunktion de två sista minuterna, så baconen får stekyta och blir krispiga.


Vi hade det ju jätte bra i Stockholm. God mat, bra shopping och massa mys. Jag facineras så mycket av Stockholm, det är som en helt annan värld. Hela kulturen är så annorlunda, folk sitter och tar en lunch i en saluhall och dricker vin till maten, skulle aldrig hända här hemma. Jag lockas av mycket, bara att gå in i en butik med bara praliner och välja ut favoriterna. Jag gillar att bli imponerad och det är nog därför jag aldrig skulle kunna flytta till Stocholm, jag vill inte vänja mig, jag vill vara som ett barn på julafton varje gång jag kommer dit. Och sen skulle jag vara pank jämt, hur kan man hålla sig borta från saluhallarna och alla godsaker?! Kanske för att man vänjer sig...


Ungerska ölkorvar fick följa med oss hem från saluhallen, köttiga och väldigt goda. 



Sill i flera olika varianter


I lördags var vi på Ljust och fräscht i Globen, en jättebra föreställning, många skratt blev det. Och det hela avlslutades med att Sahara hotnight stängde turnen med låten Back to black, för mig som är en Sahara hotnight-fan kunde det inte bli bättre.


Idag är det ingen vanlig dag för det är Jimmys födelsedag, hipp hipp hurra! Han väcktes av skönsång från mig och barnen imorse, måste vara absolut bästa sättet att vakna på ;)

Grattis, älskling!


måndag 17 december 2012

Fläskfile & grönkålsgratäng


Vi kom ju hem från Stockholm igår och vi haft en superbra helg i tillsammans Camilla och jag. Vi har ätit god mat, shoppat och roat oss. Det är skoj att göra någonting tillsammans bara vi två ibland. Men idag är vi tillbaka i vardagen igen. Klockan ringde tidigt och det har minst sagt varit full fart på jobbet.

Jag komponerade ihop en ny rätt här på kvällningen, den vart jättegod! Gjorde en gratäng med bla fläskfile, champinjoner och grönkål. Jag gillar när man har ett kylskåp hufsat fyllt av goda ingredienser och laga mat utan recept! Man ska gärna inte ha en klar uppfattning av vad man ska göra när man sätter igång. Låter kanske helt knäppt men sån är jag :)

Fläskfile & grönkålsgratäng 6-8 port:
  • 2 st fläskfileer
  • 8 st schalottenlökar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 konserv skivade champinjoner
  • 300 g philadelphisost
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g hackad grönkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • ½ msk paprikapulver
  • chilikrydda
  • 2 msk pesto (kylskåpsrensning, ha annars i hackad basilika tex)
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 4 dl riven ost
Börja med att skiva upp fläskfileerna i stora bitar och bryn dem i panna med smör. Krydda under tiden på dem med salt, peppar, paprikapulver, chilikrydda och soja. Den skall bara ha fin yta och inte vara genomstekt! Lägg sedan filebitarna i en ugnsform.

Fräs sedan hackad schalottenlök, pressad vitlök och champinjoner i smör. Koka samtidigt hackad grönkål i vatten med en grönsaksbuljongtärning i 5 min. Häll av vattnet och lägg ner grönkålen i stekpannan tillsammans med löken och svampen. Fräs en stund så vattnet dunstar en aning från grönkålen. Klicka sedan ner phialdelphian och häll på grädden. Låt puttra och smaksätt med kalvfond, pesto, salt och peppar. Låt stå och puttra 8-10 min. Häll sedan stuvningen över fläsket i ugnsformen och toppa alltsammans med riven ost. Gratinera sedan i ugnen på 225 grader i 30 min. Klart!

Jag åt det som det var men servera annars gärna med en god sallad eller färska grönsaker till.


Ha en go kväll på allihopa! /Jimps

lördag 15 december 2012

bilder från stockholm











Hej på er! Hoppas ni har det bra i snövädret, har hört att det snöar massor hemma i Dalarna. Här i Stockholm snöar det också fast bara lite, men det blåser kalla havsvindar. Vi gick från city till Söder i motvind, kan säga att det var rätt mysigt att komma till hotellet och krypa ner under täcket.  
Igår åt vi på Jimmys steakhouse och oh my god vilket gott kött, det kommer vi att leva på länge.  

Idag har vi shoppat, fullkomligt älskar att flanera runt i Stockholm. Alla mysiga fik, matställen och butiker. Vi var ner i Hötorgshallen, ett måste, köpte med oss korvar. 

Nu ska vi ta igen oss lite innan det är dags att bege oss mot Globen och föreställningen Vitt och fräscht. Ha en trevlig lördag!  /Camilla

torsdag 13 december 2012

Lax & blomkålssoppa


Ja idag är det ju Torsdag och då passar det alldeles utmärkt med en god soppa. Jag gjorde en matig blomkålssoppa med rejäla laxbitar i. Tills soppan gjorde jag iordning några ostchips som passar jättebra att doppa i soppan. Dem gör du enkelt genom att riva valfri ost och sedan lägger du en nypa ost per chips på en bakplåt. Stek sedan i ugnen på 200 grader i ca 10 min tills dem flytit ut och fått fin färg. Krydda sedan med paprikapulver.

Blomkålssoppa med laxbitar 8 port:
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 gula lökar
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost
  • 3 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 krm vitpeppar
  • 200-300 gram lax
  • smör
Hacka lök och fräs i kastrull med smör. Hacka sedan ner blomkålen och lägg ner i kastrullen tillsammans med buljongen, låt koka 5-7 min. När blomkålen mjuknat så mixar du slätt med stavmixer. Låt soppan fortsätta koka 5-10 min. Slå sedan i creme fraiche, grädde, persilja och riven ost. Smaka sedan av med kryddorna när du är nöjd med smaken slår du av värmen och lägger ner laxtärningar som får ligga och dra på eftervärme för att inte bli sönderkokt. Servera efter 5 min.


I morgon är det ju fredag och vi har en ledig helg framför oss! Vi ska åka till Stockholm och bara ha det mysigt, ska bli riktigt skoj. Känns välbehövligt att komma hemifrån ett tag. Nästa vecka är det "no mercy"  när julhandeln pikar och det blir mycket jobb! På jobbagendan har vi julhandel, jul, mellandagar, nyårshandel, nyår, inventering...Ingen tid för vila alltså utan vi får pusta ut i mitten av januari!

Nu skall jag ta och packa ner lite grejer som vi ska ha med oss i morgon, go kväll på er! /Jimps

onsdag 12 december 2012

Pestokyckling & vitlöksfräst vitkål


Hej och välkommen till sjukstugan! Vincent har fått vattkoppor, en mycket värre version än den Elsa hade, men han klagar inte allt för mycket. Elsa har jag varit med till vårdcentralen idag och det var som vi trodde, halsfluss igen och ytterligare en pencillinkur, hoppas verkligen att vi får en tid för operation snart så hennes halsmandlar kan bli mindre. Sjuksköterskan som skulle ta halsprovet på Elsa idag blev helt chockad, hon hade aldrig sett så stora halsmandlar. Hoppas att kuren hjälpen fort så det vänder snabbt.
Kvällens måltid blev en pestokyckling, inte världens snyggaste maträtt kanske, men en väldigt god rätt. Vitkålen frästes tillsammans med skivad purjo och hackad vitlök, blev väldigt gott. Jag köpte en burk med pesto från Zeta, men det går ju jättebra att göra egen, tyvärr har vår blender gått sönder.

Pestokyckling 4-6port
  • 800 gram kycklingfilé
  • 180 gram pesto
  • 3 dl vispgrädde
  • 90 gram parmesan
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
Dela kycklingen så den blir lite tunnare om du har tjockare filéer. Stek kycklingen så den får stekyta, krydda med salt, peppar och parikapulver. Lägg i en ugnsform och häll över grädden. Bred på pesto på kycklingen och toppa med riven parmesan.In i ugnen på 200grader i 20-30min.
Gott och enkelt, perfekt vardagsmat!
Ha en trevlig kväll! / Camilla

tisdag 11 december 2012

Hamburgare


Hej på er! Idag slutade jag i tid och efter jobbet åkte jag och tränade. Kör ju efter Dolph Lundgrens program och då ska man helst träna tre gånger i veckan och eftersom vi åker till Stockholm på fredag så måste jag hinna med mina tre pass innan det. Två är avklarade så jag ska nog hinna med det sista innan fredag. Längtar så mycket tills vi ska åka till Stockholm, bara jag och Jimmy. Vi ska shoppa, bo på hotell, äta massa godsaker och gå på Vitt och fräscht. Kvällens middag blev en klassisk hamburgare, brukar ju vanligtvis äta med salladsblad istället för bröd, men idag blev det stekt ägg. Perfekt måltid efter träning. Jag stekte äggen i en pepparkaksform så äggen skulle bli runda. Själva hamburgarna var helt basic, riktigt köttiga och goda.

Hamburgare 4-6 port
  • 800 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olivolja
Hacka löken. Ha i köttfärsen, löken, pressad vitlöksklyfta och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Stek i stekpanna och toppa med en skiva cheddarost.


Hamburgerpressen





Igår klädde barnen granen, mysigt med gran och så doftar det så gott. Jag tycker om att köpa gran i tid så man hinner njuta ordentligt innan julen, för efter brukar man vara rätt trött på julen. Barnen älskar granen, att klä den var en höjdpunkt och igår avslutade de dagen med att säga godnatt till granen och imorse startade dagen med ett godmorgon till granen.




 Imorse smög jag upp ensam vid kl.5.30 och tände granen och satte mig och åt frukost, lite väl tidigt kanske, men väldigt mysigt.



Jimmy är ute och premiäråker skidor, fick nyss ett sms där det stod "Jag lever", alltid bra att veta, för längdskidor är ju minst sagt farligt, kändes som jag hade flera nära-döden-upplevelser förra året. Jag börjar bli lite sugen på att åka jag med, men mest för att det är världens bästa träning. Man blir så grymt skönt trött, hela kroppen får verkligen jobba. Får se när jag tar mig ut på min premiärtur.
Ha en trevlig kväll! / Camilla