torsdag 28 februari 2013

Pannkakslunch


Sjukstugan fortsätter och blir inte bättre, bara värre. Eftersom barnen knappt äter nånting, så tänkte jag köra med ett säkert kort till lunch, pannkaka. Helt säkert var det ju inte, eftersom Elsa inte ville ha, men hon säger till och med nej till glass just nu och då är det illa. Men jag och Vincent åt och tyckte det var jättegott. Jag har gjort dessa pannkakor innan, fast med andra mått. Den här gången tyckte jag att pannkakorna var lättare att steka, visst kan smeten bli lite tjock men det bara att bre ut i stekpannan. Sen har ju skaffat mig en liten pannkaks- och omelettstekpanna och i den blir nästan allt bra. Jag hittade receptet hos Åse på 56kilo.se.

Pannkaka 4 st
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 1-2 nypor salt
Vispa samman allt med elvisp. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.

Idag har jag varit med Elsa till vårdcentralen och domen blev ytterligare en halsfluss och en pencilinkur. Jag tror ju att hon har influensa också för febern vägrar ge sig, hon har ont i hela kroppen, kräks och sover hela tiden. Inte på topp med andra ord. När vi kom hem försökte jag få i henne lite mat, men hon somnade sittandes vid matbordet och har sovit hela eftermiddagen. Vincent har varit hos mormor och morfar och där har han sovit i flera timmar, så det blir en vända till vårdcentralen med honom imorgon för att kolla upp så inte han har halsfluss också. Hoppas verkligen att de blir friska snart, hemsk att se de helt utslagna.
Ha en trevlig kväll och hoppas att ni håller er friska :) / Camilla

onsdag 27 februari 2013

Torskrygg & smörsås


God kväll på er! Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte. Det är hög feber, en hemsk hosta, ont magen och ont i hela kroppen. Det är verkligen jobbigt att se dem vara så krassliga, önskade verkligen att man kunde ta bort allt det onda. Börjar själv känna av halsen, får se hur det utvecklas, har klarat mig bra hela vintern.
Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås. Torskrygg är galet gott, en riktigt fin fiskbit. Jag som inte tyckte om fisk förut, herregud vad jag har missat mycket gott. Smörsås såg jag att Leif Mannerström gjorde på tv-programmet Sveriges Mästerkock förra veckan och tyckte det lät spännande, smör och sås, vad kan gå fel!? Inget såklart, en jättegod sås som kan varieras väldigt mycket. Det går att smaksätta med persilja, citron, pepparrot och jag såg till och med att Leif hade gjort en vanliljsmörsås till hummer, spännande! Jag smaksatte såsen med persilja.

Smörsås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja (färsk eller fryst)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 150 gram smör
Hacka schalottenlök, vitlök och persilja. Fräs i en kastrull, häll i vitt vin och vinäger. Låt reducera ner till 1 dl. Ta fram en till kastrull och sila bort löken och persiljan. Värm det reducerade vinet på låg/medelvärme (får inte börja koka), klicka i smöret och vipsa kraftigt tills allt smör har smält.

Fisken är busenkel att göra, ta bara torskryggen och lägg i en ugnsform, salta och peppra och klicka på en smörklick på varje fiskbit. Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader, då tar du ut fisken och låter den vila några minuter, då stiger tempen med några grader.
Vi toppade fisken med hackad persilja och knaperstekt bacon.


Nu ska vi ta och kolla på veckans Sveriges mästerkock, kanske får vi inspiration till nån ny maträtt.
Ha en trevlig kväll! / Camilla

tisdag 26 februari 2013

Focaccia med mör kyckling och goda tillbehör


Ja här har vi då kvällens middag. Det vart en improviserad focaccia som jag gjorde på en brödmix från easy living, läs mer om den längre ner i inlägget.

Annars har det inte varit så mycket action idag direkt, med två febersjuka barn som helst vill ta det lugnt så har jag passat på att jobba undan massa smågrejer som legat över en. Sedan har det ju varit matlagning som vanligt. Gjorde ju som sagt focacciabröd med kyckling, grönsaker och ajvardressing. Det vart riktigt riktigt gott! Härlig vitlökssmak på brödet och en mör och kryddig kyckling till det.



Kycklingskivor 4 port:
  • 3-4 st kycklingfileer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk kebabkrydda
  • ½ pressad citron
  • ½ tsk chiliexplosionkrydda
  • salt & peppar
  • Riven parmesanost
Skiva upp kycklingfileerna i en cm tjocka skivor. Finhacka sedan vitlöken och hetta upp en stekpanna. Fräs då kycklingen i olivolja och vitlök ett par minuter på varje sida, krydda med kryddorna och citronsaften under tiden och lägg dem sedan på en plåt. Stek klart dem i ugnen på 175 grader i 20 min. Toppa med riven parmesanost innan servering. Klart!


Ajvardressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk mild ajvar relisch
Rör ihop i en skål och låt dra en stund innan servering.

Tillbehör:
  • rödlök
  • isbergssallad
  • fetaost
  • oliver
  • coctailtomater
Löken stekte jag i samma panna som kycklingen, alltså i olivolja och vitlök tills löken mjuknat och fått fin färg. Resten av grönsakerna hackade jag upp och serverade.



Jo så kommer vi till brödmixen. Det finns en hel uppsjö av olika mixer hos proteinfabriken.se. Bland annat denna och idag valde jag att testa att göra en variant som focaccia, det gick alldeles utmärkt och smakade jättebra även om den inte blir lika fluffig som en äkta. Själva mixen blandar man helt enkelt ut med vatten och gräddar i ugnen, kan inte bli enklare! Dagens bröd toppade jag med olivolja, vitlök, flingsalt och timjan vid gräddning för den härliga focacciasmaken.

Kika gärna in på Proteinfabrikens hemsida för beställning av allt från brödmixar till sötningsmedel och proteinpulver, allt med fri frakt! http://www.proteinfabrikken.se/EASY-LIVING/Lavkarbo.aspx

Ha en skön kväll! /Jimps

Sjukstuga


Hejsan. Vi har lite sjukstuga här hemma, Elsa är jättehängig och Vincent är på g att bli. Dagen blir inte riktigt som planerat med andra ord, vi tänkte åka och hälsa på farfar i eftermiddag men det får bli en annan gång istället. Vi får försöka sysselsätta oss här hemma istället.

Till frukost i morse åt jag två stycken stekta ägg och två finncrisp med smör, kallrökt lax, skinka och ost. Gött! Sedan har jag inte riktigt spikat kvällens middag utan det blir nog något improviserat från frysen här på eftermiddagen, återstår att se...


Stackars Elsa var helt slut och tog en middaglur efter lunch så jag och Vincent fick lite egentid tillsammans och då ville han att vi skulle leka med briotåg tillsammans. Det tackar man såklart inte nej till! :)


Här är gårdagens panikmiddag. Jag var trött och hade idetorka, men en god soppa vart det tillslut. Snabbt och enkelt! Det vart en köttfärssoppa med mozzarellatäcke. Jag kan verkligen rekommendera soppa om du har problem med hunger. Ät dig riktigt mätt på en fet och proteinrik soppa så garanterar jag att du inte är hungrig mer den dagen!

Köttfärssoppa med mozzarellatäcke 4-6 port:
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1/4 paprika
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpure
  • 1 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 msk oxfond koncentrerad
  • 2 msk finhackad basilika (färsk, fryst eller torkad)
  • 1 msk finhackad persilja (färsk, fryst eller torkad)
  • 3 dl vispgrädde
  • salt & peppar
  • mozzarellaost till servering
Börja med att hacka lök och vitlök, fräs dessa i en kastrull med smör. När dem mjuknat och fått fin färg går du i med köttfärsen och låter den bryna tills den också fått fin färg. Finhacka paprika och låt även det fräsa med en stund innan du slår i vin, vatten, tomatkross, tomatpure, fond, och kryddor. Låt sedan stå och puttra så länge som du har tid med, ju längre desto mustigare men dock minst 10 min. Avslutningsvis rundar du av med grädde och smakar av med salt & peppar. Vid servering så lägger du ett par tunna skivor mozzarella ovanpå varje portion. Toppa också gärna med en oliv och ytterligare lite hackad persilja. Klart!


Jag sticker också in med min brunch som jag åt i Söndags, en smarrig omelett fylld med skinka, brieost och persilja! Jag lovar er att den var lika god som den ser ut...

Omelett med fyllning 1-2 port:
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • smör
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor brieost
  • 1 tsk hackad persilja
  • salt & vitpeppar
Vispa ihop ägg, grädde och en aning salt och vitpeppar. Hetta sedan upp en panna och häll ner smeten. Vrid ner värmen så du inte bränner omeletten i botten. Placera sedan ut fyllningen på omeletten och låt dem sjunka ner. Sedan är det bara och vänta tills omeletten sätter sig. Innan servering så toppar du med hackad persilja.

Nu skall jag springa iväg till kyl och frys och planera kvällens middag! Ha en bra dag på er. /Jimps

lördag 23 februari 2013

Lördagkväll


Hejsan. Hoppas ni har en trevlig Lördagkväll allesammans. Själv så har jag det jättebra, nyss ätit biff med ugnsrostad blomkål och whiskeysås! Blir inte så mycket bättre än så. Biffen stekte vi i stora bitar i panna och stekte sedan klart den i ugnen tills medeltempraturen hamnar på 55 grader, skivade sedan upp den i fina bitar och serverade. Mums! För receptet på whiskeysåsen, klicka här och receptet på blomkålen, klicka här.

Tidigare idag har jag och min bror kastat hans gamla köksinredning på soptippen, han är mitt i en köksrenovering och det ska bli grymt skoj att hjälpa honom att bygga upp ett nytt fräscht kök i hans lägenhet!

Camilla och barnen har varit på barnteater tillsammans med mormor. Mumindalen har dem sett och Elsa har berättat allt som hände för mig i efterhand! så det gjorde inte så mycket att jag inte följde med :)


 
Igår när jag kom hem från Mora så hade Camilla fixat lite plockmat som vi satt och myste i oss tillsammans hela familjen! Räkor, korvar, ostar och framförallt chokladdoppade jordgubbar. Supergott och man fick verkligen sommarvibbar mitt i vintern av jordgubbarna. Perfekt avslutning på en bra dag.
 

Igår åkte jag och ett gäng från jobbet kortvasan som går mellan Oxberg och Mora. Så jäkla roligt! Vi åkte ju även förra året, du var jag nybörjare på skidorna och jag kan inte påstå att jag njöt av turen speciellt, även om vi hade det trevligt. Men den här säsongen har jag verkligen försökt ligga i och träna och jag är faktiskt ganska nöjd med resultatet även om jag hoppats komma under 2,5 timme. Hamnade tillslut på 2,35 och jag jobbar vidare för bättre resultat nästa år :)

Det var jättefina förhållanden med bra väder, fina spår och skidvallan var kanon. Inget att klaga på med andra ord. Jag ser redan fram emot nästa år och funderar på att planera in ett lopp till under vasaloppsveckan. Det är alltid bra att ha något att träna inför, då finns det inga ursäkter! Så jag ska ta mig en funderare och sedan bestämma mig...

Jo förresten, vill ni titta till mina tider i kortvasan kan ni klicka in här!

Ha en grym Lördagkväll på er! /Jimps

onsdag 20 februari 2013

Dotterns val


Idag har jag varit ledig fast inte det minsta ledig, det har varit fullt upp hela tiden. Började dagen med en skidtur med Jimmy, det är ju inte ofta vi åker tillsammans så det var roligt. Jag fick lite behövliga tekniktips. Sen har jag varit storhandlat, skjutsat barnen till mormor och morfar, varit till sjukgymnast med min onda nacke, hämtat barnen, lagat mat och snart måste jag plugga lite. Efter sjukgymnastbesöket kände jag mig lite besviken, det är alltid så svårt att få hjälp. Nästa steg är att ringa till en annan sjukgymnast som förhoppningsvis kan hjälpa mig.
Planen idag var att göra något med köttfärs och när Elsa hörde det så ville hon att vi skulle göra hamburgare tillsammans. Sagt och gjort, hamburgare är alltid gott. Klicka här för att komma till recpeptet på hamburgarna. Brödet bakade jag igår för att vi skulle ha med oss på skidturen idag, samma bröd som jag gjorde för ett tag sedan, fast med fiberhusk i den här gången. Brödet blev mycket fluffigare och inte alls kompakt som sist, men de blev väldigt platta, får försöka hitta en lösning på det nästa gång. Jag hade ett bröd kvar som jag använde som hamburgerbröd, passade utmärkt. Klicka här för att komma till brödreceptet. Sen hade jag knaperstekt bacon, sallad, gurka, tomat, rödlök, salsa och dressning. Klicka här för att komma till receptet på salsan. Dressingen var min gamla vanliga, creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver, kan aldrig bli fel.




 
Lite bilder från dagens skidtur
 




 
Vackra Gyllbergen!
 


Hittade en finess på telefonen, panoramabild
 


Tog oss en liten fika paus efter 8 km, totalt blev det 11km.
 

 
 
Just nu är det den roligaste tiden på året på jobbet, det vankas bokrea. Började plocka upp böckerna igår, som julafton för en bokmal som mig. Ha det gott! / Camilla

tisdag 19 februari 2013

Tisdag



Hej på er. Nu var det några dagar sedan jag skrev sist så jag har mycket att sammanfatta i detta inlägg. Jag har haft fullt upp med extrajobb, skidlopp osv dem senaste dagarna. Men idag är jag ledig och det är såå skönt! Har en massa smågrejer att ta tag i en ledig dag som denna men framförallt är det återhämtning som gäller efter Söndagens urladdning. Återkommer till det längre ner i inlägget men först tänkte jag dela med mig av våran Söndagsmiddag. Vi gjorde en variant på en tidigare rätt som heter Porchetta di fano, klicka här för att komma till orginalreceptet.

Det är alltså en fläskkarre som skärs upp till en 1 cm tjock skiva, fylls och rullas ihop. Sedan binder du upp den och steker i ugnen. Köttet blir mört och smakrikt! Till denna serverade vi kokt och smörslungad broccoli och bladspenat.

Porchetta di fano med ostfyllning 4 port:
  • 1 kg fläskkarre i bit
  • 1 paket bacon
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 -150 blåmögelost
  • ½ kruka hackad persilja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 st hackade schalottenlökar
  • salt & peppar
Börja med att skära upp karren 1 cm tjock, skär och rulla ut karren ända tills den är jämntjock och ligger platt på bänken. Blanda sedan creme fraiche, mögelost, persilja, vitlök, schalottenlök, salt och peppar i en skål. Bred ut blandningen på karren och toppa sedan med baconskivor. Rulla sedan ihop den som en rulltårta och bind ihop den med bindtråd. Stek på galler med dropplåt under, mitt i ugnen på 225 grader tills innertempraturen landar på 72 grader. Tar ca 90 min. Klart!

 
Igårkväll gjorde jag något så enkelt som en löksoppa med lite krispiga tillbehör till. En enkel vardagsrätt som värmer.
 
Löksoppa 4 port:
  • 2-3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 100 g blåmögelost
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • salt & peppar
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs dessa i en stor kastrull med smör tills löken mjuknat. Häll på vin, vatten och buljongtärningen. Låt koka i 15-30 min, ju längre desto bättre.. Smält sedan ner osten, grädden och låt koka upp. Stäng sedan av plattan och rör ner två ägg, smaka av med salt, peppar och vitpeppar. Klart!

Servera med knaperstekt bacon, riven parmesanost och ostchips som du steker i ugnen. Mums!
 
 
I morse vart det som så många gånger förr när jag är ledig, en äggröra och bacon till brunch. En bra start på dagen med mycket proteiner. Klicka här för att komma till receptet på äggröran.
 
 
Jag åkte ju Falun-Borlängeloppet i Söndags och det gick jättebra tycker jag. Det var första gången och jag viste inte riktigt hur banan och förhållandena skulle vara, det enda jag hört är att den skall vara ganska tuff. Jag ställde in mig på det värsta tänkbara och med facit i hand tyckte jag inte det var så farligt. Det är 2,5 mils åkning och det är ungefär så långt som jag brukar åka när jag är uppe i gyllbergen och åker i veckorna men då brukar jag å andra sidan inte åka med detta tempo så det var kul att testa sig lite inför kortvasan på fredag! Jag åkte loppet på 2 timmar och 20 min.
 

Jo på fredag som sagt är det dags! Då åker jag upp till Oxberg, ställer mig på startlinjen och åker till Mora tillsammans med ett gäng från jobbet. Ska bli skitkul och är supertaggad! Vi åkte ju förra året också, då var man nybörjare och helt färsk på skidorna. Man visste inte riktigt vad man gav sig in på men iår har man tagit ett stort kliv frammåt och med en rejäl vinter har man verkligen kunnat åka massor och allt känns jättebra!

Så idag ska jag bara vila upp mig och förhoppningsvis bli kvitt träningsverken, i morgon skall jag åka lite lätt tillsammans med Camilla på förmiddagen innan jobbet. På torsdag sedan skall jag jobba och fokus för övrigt blir att äta, dricka, äta, dricka massor! Sedan drar vi iväg tidigt på fredag morgon.

Ha nu en bra dag på er! /Jimps

söndag 17 februari 2013

Kycklinggratäng och skidlopp


Ihelgen har jag pluggat massor, vilket känns skönt, men det betyder att det har blivit dåligt med träning för min del. Får ändra på det imorgon. Jimmy har och kommer att träna för båda oss i helgen, eller vad sägs om ett 2.5mil skidlopp toppat med en innebandymatch senare ikväll.
Dagens recept kommer från gårdagens middag, tanken var att vi skulle göra hel fläskkarré i ugnen, men tiden bara rann iväg så det fick bli något som gick betydligt fortare. Utgick från vår klassiska broccoligratäng som vi brukar göra i miniformar och gjorde den i en stor form tillsammans med kyckling. Väldigt gott!

Kycklinggratäng
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 st stora broccolibuketter
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk champinjoner eller 6-8 st färska
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 gram philadelphiaost
  • 1 ½ grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • riven parmesan
Börja med att strimla kyckligen och stek så kycklingen får stekyta, salta, peppra och krydda med paprikapulver. Lägg i botten på en ugnsform. Skiva och stek svampen, salta och peppra. Finhacka löken och vitlöken och fräs i en kastrull, häll på grädden, ha phiadelphiaost och buljontärning. Låt småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampen på kycklingen. Dela broccolin i mindre buketter och fördela på svampen. Häll över grädd- och blandningen. Toppa med riven parmesan. Sätt in ugnen på 225grader i ca 20min tills gratängen fått fin färg.


Lite bilder på skidkungen, Jimmy :)Idag gick FaluBorlängeloppet, ett skidlopp på 2,5 mil.Vi fick se honom vid starten, men målet missade vi, han åkte fortare än vad han trodde. Vi som var laddade för att heja på honom vid mål, men det får bli nästa år istället. Kanske ska jag ge mig på loppet nästa år, alla såg så fasligt proffsiga ut imorse vid starten, så jag måste nog träna lite mer.



 
Ha en trevlig kväll! / Camilla

lördag 16 februari 2013

Vårskor


Hej på er! Känns ju lite långt med våren nu med all snö, men i affärerna börjar det andas vår. Vårkläder, vårskor och inredning i vårens alla färger. Tänkte tipsa om skor från Brandos, alltid fri frakt, fri retur och prisgaranti. Just nu är det 20 % på ett helt köp om du handlar för minst 500 kr.
Använd bara rabattkoden: 6CM4GG
Rabatten gäller till den 17/2, imorgon alltså, så skynda att fynda.

Logo Brandos.se 298x63 med payoff

torsdag 14 februari 2013

Torsdagkväll


Hej på er. Kanske inte världens mest inspirerande rubrik på detta inlägg och det är lite så jag känner mig just nu. Det har varit en omtumlande dag som avslutades med en snabbt improviserad middag på kvällskvisten. Jag stekte fläskfärs tillsammans med massa godsaker som jag åt på en salladsbädd. Jag älskar verkligen kombinationen av färs och krispig isbergssallad, passar så sjukt bra ihop! Den här färsen skulle annars också passa bra i wrap, pita eller liknande rätter också.

Längre ner i inlägget så passar jag på att ge er receptet på köttfärslimpan vi åt häromdagen då vi hade besök av våra vänner och ni som följer mig på twitter & instagram kanske sett att jag lagt ut brunchbilder på smoothie under veckan. Jag delar även med mig av det receptet i detta inlägg.



Smakrik färs på salladsbädd 4 port:
  • 600 g fläskfärs
  • 10 cm purjo
  • 1 stor schalottenlök
  • 1 konserv shiitakesvamp
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1 paket bacon
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt & peppar
  • smör till stekning
  • 1 burk vitlöksoliver
  • 1 huvud isbergssallad
Börja med att hacka lök, purjo, svamp och bacon. Fräs detta tillsammans med strimlad vitkål i smör tills löken mjuknat. Vänd då ner fläskfärsen och fräs vidare. Smaksätt med fisksås, soja, paprikapulver, fond, salt och peppar. Fräs tills köttfärsen är genomstekt och avsluta med att tippa i en burk vitlöksoliver. Servera på en salladsbädd!


Oliv & fetaostspäckad köttfärslimpa 6-8 port:
  • 1 kg blandfärs
  • 1 paket bacon
  • 1 paket rökt fetaost
  • 15 st piementofyllda oliver
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm vitpeppar
  • salt & peppar
Börja med att göra iordning färsblandningen genom att blanda fläskfärs, hackad lök, pressad vitlök, grädde, 2 st ägg, kalvfond, salt, peppar & vitpeppar. Sedan formar du halva limpan i en ugnsform. Du lägger då fyllningen som ett täcke i form av fetaoststavar, delade oliver och skivad bacon. Sedan bygger du vidare på limpan och formar den noga så den blir hög och fin. Avsluta med att pensla in den med ett ägg och lägg några skivor bacon på toppen. Grädda den då mitt i ugnen på 225 grader i 60 min. Klart!

Ugnsstekt blomkål med parmesantopping 6-8 port:
  • 2 st blomkålshuvuden
  • 4 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 2 dl riven parmesan
Skiva upp blomkålshuvudena i tunna skivor och placera på en ugnsplåt med papper. Ringla över olivolja och ge dem en dush med salt och peppar. Stek dem sedan i ungen på 225 grader i 20-25 min eller tills färgen är fin. När du tar ut dem ur ugnen så strör du över parmesanost som får smälta ut innan servering. Klart!

Till detta gjorde vi en ajvardressing som vart jättegod! Den är jätteenkel att göra, du blandar helt enkelt ajvar relich med creme fraiche. Det finns olika sorters ajvar så man får helt enkelt labborera tills man får en god smak. Tagen till ära så valde vi en mild ajvar för barnens skull. För övrigt så kanske det inte låter så sexigt med köttfärslimpa och blomkål men jag lovar er att det är svårslaget! Så är det ett suddigt barndomsminne så tycker jag verkligen att ni skall prova att göra detta i modern tappning fylld med smaker som ni tycker om, ni kommer inte bli besvikna!

 
Jo så var det smoothien som jag snöade in på i veckan. En riktig bomb som mättar och smakar underbart! Jag vet att det är mycket snacka om mejeriprodukter hit och dit men den här passar mig bra just nu när jag ligger i med skidåkning och crosstraining. Som ni ser är det en rejäl porton eftersom det är en brunch..
 
Smoothie brunch:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 dl frysta hallon
  • 2 ägg
  • ev. 1-2 tsk agavesirap för sötning
Kör alltsammans i blender eller med stavmixer. Servera direkt.

Det vart många recept i ett inlägg idag! Nu börjar klockan bli mycket och jag får önska er en god natt. /jimps