torsdag 23 maj 2013

Fiskpaket

 
God kväll på er! Hur har ni det? Bra, hoppas jag! Här är det bara bra, slutade i hyfsad tid och åkte och hämtade barnen och lagade mat i lugn och ro. Tycker att det är så skönt med matlagning utan stress,  bara låta inspirationen flöda. Mycket fisk här nu, men det är ju så gott. Idag blev det fiskpaket i ugnen, går ju självklart att grilla också, men det regnade och dessutom var grillmästaren på jobbet. Det bästa med grillpaket är ju sekunden när man öppnar paketen, den doften, det doftar som en kväll vid medelhavet, vitlök ihop med kryddor. Underbart!
 
 
 
Jag tycker att torskrygg är bland det godaste man kan äta, men ett utmärkt vardagsalternativ är ryggfiléer av Alaska Pollock. Blev väldigt gott, blev perfekt tillagad i ugnen och fisken föll i sär och smälte i munnen.
 



I mina paket hade jag champinjoner, röd lök. tomater och en örtig philadelphiaröra. Till serverade jag sparris och en citronmajonässås. Blanda helt enkel, creme fraiche med majonäs och smakade av med citron, dill, salt och peppar.

Fiskpaket i ugnen 4 port
  • 4 ryggfiléer av valfri fisk
  • 200 gram champinjoner
  • 1 röd lök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 100 gram philadelphiaost
  • 2 msk persilja (fryst)
  • 2 msk dill (fryst)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • saften från en ½ citron
  • 4 klickar smör
  • salt
  • peppar
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med persilja, dill, salt, peppar och vitlök. Skiva lök och champinjoner. Gör i ordning 4st folieark och fördela ut svamp, lök och tomat. Lägg på fisken, salta och peppra på båda sidorna, pressa över citron och toppa med philadelphiaröran och en klick smör. Stäng paketen och sätt in ugnen på 200 grader i ca 20 min.


 
Igår köpte jag en riktig goding från LdB, en showercreme med doft av smultron och kakao, måste köpa hudlotion med samma doft också.


Ha en trevlig kväll! / Camilla

Lite opublicerad mat

Dagens brunch, turkisk yoghurt med hallon, jordgubb och havtorn.

God dag på er! Jo vi knäpper ju kort på allt vi äter i stort sett och en del ramlar tyvärr bort och publiceras inte pga olika anledningar, så nu har jag samlat lite bilder från dem senaste veckornas opublicerade mat. Jag låter bliderna tala så svep ner och kika vad vi har undanhållit er :)

Zucchiniplättar toppade med ost, räkor, rödlök, stenbitsrom och creme fraiche.

Grillad biff med whiskeysås, sparris och parmesangratinerade aubergineskivor.

Maffig sallad med ädelostfylld grillad kyckling och ajvardressing.

Grillade grönsaker, grillad entrecote och lallerstedts bearnaisesås.
För recepten på bla whiskeysåsen, zucchinipplättarna & kycklingen så klicka här för att komma till våran receptbank fullproppad med inspirerande recept!

Ha en go dag! /Jimps

onsdag 22 maj 2013

Seafoodspett

 
Äntligen har vi testat Ica Maxis mest omtalade grillspett och ja de var gudomligt goda. Visst kan man göra egna spett, men det är ju lätt att bara köpa ett grillspett om man vill ha fler olika sorters fisk. Innan hade jag tänkte att vi skulle äta spetten som förrätt, men när jag såg spetten insåg jag att det här kommer att bli en huvudrätt, jag blev minst sagt mätt. På spetten var den lax, tonfisk, pilgrimsmussla och grönsaker. Under grillningen penslade Jimmy spetten med olivolja blandat med pressad vitlök, salt, peppar, persilja och lite vinäger. Så om du har vägarna förbi Ica Maxis fiskdisk i Borlänge, så köp med dig ett spett!
Till åt vi vit sparris och smörsås, klicka här för att komma till receptet på smörsåsen. Såsen passar verkligen jätte bra till fisk och är så god att jag skulle kunna dricka den. Tack vare Leif Mannerström och Sveriges mästerkock upptäckte vi den och det är jag glad för.


Idag har vi varit ledig, jag har pluggat, snacka om pluggväder idag, mulet och regn hela dagen. Sen tog jag mig en springtur, körde lite intervaller, kändes riktigt bra. Körde uppvärmning i 10 min sen körde jag igång med intervaller, sprang så fort jag kunde i en minut och sen lätt löpning i 2minuter och sex repetitioner och sen 5 min nerjogg. Kanske är det nu det vänder, man behöver ju springa några gånger innan det börjar lätta. Sprang ju Blodomloppet i måndags och det gick verkligen inte lätt, gjorde misstaget som man gärna gör i lopp, tog ut mig för mycket i början. Men med tanke på hur lite jag hade tränat innan så är jag ändå nöjd.
Jimmy och barnen har varit ute på en utflykt med Jimmys syster och hennes familj, medans jag satt hemma och pluggade. De var och kikade på massa djur, något som barnen verkligen uppskattade. Jag har fått höra om alla djur.
Idag har äntligen mina föräldrar kommit hem från husvagnen, så på kvällningen åkte vi dit på jordgubbs- och gräddfika. Skönt att de är hemma igen! Ha en trevlig kväll! / Camilla

tisdag 21 maj 2013

Helgrillad fläskfile & kålrotsstrips


God kväll allesammans, hoppas ni haft en bra dag! Min dag har mestadels bestått av klädtvättning och en vända till soptippen med massa avfall. Nu på kvällen har jag stått ute i duggregnet bakom grillen och myst. Jag grillade en hel fläskfile som legat och marinerats hela eftermiddagen i en rödvinsmarinad. Jag grillade även hel rödlök, fetaost och champinjoner.

Marinad:
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl chilisås
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kalvfond
  • ev. ytterliggare kryddor efter smak

Jag gjorde också kålrotsstrips och dem vart helt ok, även om dem inte vart så krispiga som jag hade hoppats på så smakade dem jättegott. Dem här gjorde jag i ugnen men tidigare har vi friterat dem och det blir helt klart bäst. Du gör dem genom att skiva kålrot och koka i saltat vatten i tio minuter. Strimla sedan till pommes och fritera alternativt strö ut på en plåt, ringla över olivolja, salt och gör klart dem i ugnen.


Igår sprang vi blodomloppet här hemma i Borlänge. Superstort deltagande och kanonväder! Jag och Camilla sprang 5 km och det gick helt ok för min del. Jag var tung i kroppen och inte helt van med distansen men är ändå nöjd med tiden 24,58.



Till brunch idag vart det en slät äggröra med philadelphia ost. Krämig och god som en äggröra ska vara! Klicka här för receptet.

I morgon är vi lediga hela familjen och det ska bli riktigt skönt! Ha en skön Tisdagkväll på er. /Jimps

söndag 19 maj 2013

Grillpicknick

God kväll på er! Hoppas ni har haft en bra helg, det har verkligen vi. Vilket väder vi hade igår, strålande sol och sommarvärme. Igår satt jag ute och pluggade hela dagen, nästa vecka är sista veckan på min kemikurs. Det ska bli riktigt skönt när den är över, har saknat min fritid väldigt mycket. Då ska jag ta tag i min träning igen, känslan av att känna sig otränad och svag, den är inte rolig. Igår efter allt plugg gjorde jag i alla fall en rejäl träningsinsats, jag sprang hem till min svärmor där resten av familjen var. Hade inte räknat med att det skulle vara så långt, hela 8km. Jag var rätt slut när jag kom fram eller jag var helt död, tur att jag fick lite gott grillkäk. Sen ska det blir skönt att få mer tid till nära och kära, att bara umgås, ta en lunch och ha grillkvällar.
 
Idag har det också varit lite plugg men mest hus och familjetid. Började med årets första gräsklippning, oj oj vilket tålamod man fick ha, gräsklipparen dog inte en gång kan jag säga, långt gräs och mossa, dålig kombo. Idag när vi pratade om vad vi skulle grilla, ja så här års är det bara grillning som gäller på helgen, kom Jimmy på att vi skulle ha en grillpicknick. En strålande idé!
 

I Borlänge finns det en riktig pärla som heter Frostbrunnsdalen, ett naturreservat med en vattenkälla där vattnet är så rent att man kan dricka det. Vi brukar alltid besöka Frostbrunnsdalen på sommaren, man kan parkera en bit bort och ta en promenad genom den vackra naturen. Vi packade med oss grill och mat, barnen hade dessutom fixat en efterrätt, chokladdoppade jordgubbar.


Vi grillade U.S Ryggbiff som var helt underbar god, ska man äta kött ska det var bra kvalité. Till det lite grönsaker, ost och pepparsås.



Chokladdoppade jordgubbar, så enkelt och så gott. En favorit hos alla i familjen, framförallt hos Vincent som är helt galen i jordgubbar.


 
Vattenkällan



 
Inte helt lätt att ta kort på två busungar som inte kan sitta still.
 

 
Jag vet vart jag ska gå och plocka Liljekonvaljer sen i alla fall, inga blommor nu men massor med blad.
 


Jimmy med grillen på hängbron
 


Imorgon är det dags för Blodomloppet, som ICA-anställd är det givet att vara med varje år och det ska vi såklart vara i år med. Alltid en rolig tillställning som avslutas med en picknick. Önskade bara att jag vore lite mer tränad, blir inga rekord i år, men jag får pressa mig så gott det går.
Idag ska jag offra mig och titta på hockey, är det VM-final så är det. Nu håller vi tummarna för Sverige!!! Ha en trevlig kväll! / Camilla

onsdag 15 maj 2013

Hamburgare med extra allt!


Jag skall dela med mig av middagen från igårkväll. Jag fick inspirationen från "flippin burgers" kokbok där dem har en burgare som heter något i stil med marthys double där dem har både hamburgerkött och färsk korv i brödet! Jag vart sjukt inspirerad och gott plus gott måste bli succe tänkte jag och det vart det verkligen. Det är nog den godaste burgaren jag ätit och nu dagen efter är jag tamefan fortfarande mätt :) Så är ni som mig och tycker om att överdriva litegrann så tycker jag ni ska apa efter den här rätten...


Jag gjorde till att börja med egna hemmagjorda lchf-hamburgerbröd. Dem har vi gjort tidigare så klicka här för att komma till receptet på dem.

Hamburgarna för 4 stora port gjorde jag genom att blanda:
  • 800 - 1000 g köttfärs
  • 1 tsk kalvfond
  • ½ dl chilisås
  • 2 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • vitpeppar
  • cayennpeppar
  • paprikapulver
  • paprikapulver mild
  • spiskummin
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 skivor ementalost
Blanda alltsammans och krydda efter smak och tycke. Forma till stora rejäla biffar, gärna med hamburgerpress. Grilla på hög tempratur på grillen så dem får en krispig yta och mjuk kärna. Toppa varje burgare med två skivor ost innan du plockar av dem från grillen.

Servera tillsammans med halverade grillade färska korvar av valfri smak och krispig grillad bacon. Servera också gärna med någon god sallad och en mild ajvardressing som du enkelt gör genom att blanda ajvarrelisch med creme fraiche. Klart!



Så här ska det se ut när man grillar hamburgare! Grannarna skall tro att det brinner på gatan...


Burgarna ligger direkt över brikettbädden, korvarna precis bredvid och baconet längst bort. Planering är A och O vid grillning, allt blev klart samtidigt och inget hann bli kallt innan servering. Jo också självklart grillar vi med locket på ;)


God...godare...godast! Kanske lite väl mycket kött för vissa men inte för andra.

Nu skall jag hoppa in i duschen efter en mils springtur ute i skogen sedan avslutar jag dagen på jobbet. Ha en bra dag på er allesammans, grilla lugnt! /Jimps

måndag 13 maj 2013

Fylld kyckling på grillplanka


Hej på er lchf-vänner. Vi har varit lite dåliga på att uppdatera på senare tid. Mycket extraarbete och fullproppad agenda på fritiden är anledningen. Matlagningen har dock inte fått stå åt sidan utan vi har massa härliga matbilder som väntar på att bloggas om, eller vad sägs om grillade spareribs och grillad u.s. beef entrecote. Ni får läsa om dessa senare i veckan men först tänkte jag skriva om dagens middag som också det är grillat såklart, fullproppad kyckling grillad på grillplanka i en grill fylld av rödspånsrök! Mör och smakrik så innibomben, precis som jag vill ha det...


Dagen till ära invigdes våran nya grilltermometer. Tidigare har vi haft en gammal sliten kökstermometer som häng och dinglat från grillen men nu har vi köpt en superpraktisk termometer från Ica Maxi såklart! Praktisk med hänge och sen levereras den med både tempratursticka och sladd. Ett måste på redskapshållaren!


Ja och här kommer receptet på kycklingen!

Fylld kyckling på grillen 4 port:

Fyllningen:
  • 1 st hel färsk kyckling
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl chilisås
  • 2 msk soja
  • ½ pressad citron
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • ½ hackad röd chili
  • 1 tsk kalvfond
Garnering:
  • ½ dl olivolja
  • ½ hackad röd chili
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ msk provencaleörter
  • ett stänk citronsaft
Då börjar vi med att göra fyllningen genom att grovhacka löken och halvera vitlöksklyftorna. Blanda dessa tillsammans med övriga ingredienser och fyll kycklingen med blandningen. Knyt ev ihop kycklingen med steksnöre vid behov. Smek sedan in kycklingen med olivolja och masera sedan in garneringskryddorna.

Då var det dags för grillningen. Vi kör med grillbriketter på den högra sidan av grillen och kycklingen på den vänstra (indirekt grillning). I med stektermometer och grilla under lock tills innertempraturen landar på 70 grader. Med 200 grader i grillen tar det ca 2 tim, har du som jag lite brottom med maten kan du efter 45 min direktgrilla kycklingen 10-15 min för att få upp värmen men var försiktig så den inte bränns vid och låt den sedan grillas klart indirekt igen. Då får du ner stektiden till ca 1,5 timme.

Jag använde rökflis som jag blötlagt innan och strör över brikettbädden med jämna mellanrum för att få rökeffekt i grillen, passar perfekt till sånna här långkok! Jag använde också grillplanka för extra rökighet och det kan jag rekommendera, den ger faktisk mycket smak!

Till detta serverade vi en fräsch sallad och en ajvardressing som enkelt görs genom att röra ihop ajvar och creme fraiche, krydda också ev med vitlökspulver eller andra smaksättare.

Ha en skön kväll allesammans! /Jimps

onsdag 8 maj 2013

Ajvargratinerad falukorv


God kväll på er! Dagens snabba middag blev ajvargratinerad falukorv, en väldigt smarrig vardagsrätt. Till åt vi stuvad vitkål, enkelt och gott. Jag fräste på vitlök och gul lök, hade i grädde, Philadelphiaost och grönsaksbuljong.

Ajvargratinerad falukorv

  • 1 ring falukorv
  • ca 2 msk ajvar relish (mild eller stark)
  • skivad ost
Så här gör du denna superenkla rätt, skiva upp falukorven och lägg korven på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ajvar på korven. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 15 minuter, ta ut plåten och skiva på ost på korven. Sätt in i ugnen några minuter tills osten har smält.


Det blev en ny dator häromdagen, eller en Ultrabook för att vara exakt. Jag är väldigt nöjd än så länge även om det är mycket att lära. Skönt att slippa den gamla sega rackaren, den har jag svurit över mer än en gång kan jag säga.


I helgen som var fick jag en bukett favoritblommor, Liljor, av Jimmy och nu blommar det så här vackert.
Ha en skön kväll! / Camilla

fredag 3 maj 2013

Fyllda rullader med ugnsrostade grönsaker


God morgon på er! Fredag och vi ska jobba kväll och helg, vilket ledde till en lugn och skön frukost. Äggröra fick det bli idag, smarrigt och mättande.
Jag har varit ledig i två dagar, skönt även om jag har haft fullt upp. Min kemikurs lider mot sitt slut och jag har galet mycket att göra. I söndags var jag ner till Stockholm och hade 5 stycken laborationer. Jag var väldigt nervös innan, men när man väl kom igång var det ju hur kul som helst. Nu har jag såklart massa efterjobb i form av labbrapporter, plus att jag har två prov kvar att göra, men det är bara att bita ihop och tänka på att det finns ett mål med allt det här.

Igår gjorde jag en god middag och passade på att bjuda mina föräldrar på mat, de ställer upp så mycket så om man kan ge något tillbaka känns det väldigt bra i hjärtat. Det blev fyllda rullader med ugnsrostade grönsaker. Hade mycket lövbiff så det här kommer finnas i helgens matlåda, jag klagar inte!

Fyllda rullader 4 port
  •  8 st lövbiffar
  • 6-8 st champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 st oststavar
  • franska provencalekryddor (fryst)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar
Börja med att hacka svampen och löken. Stek svampen, salta och peppra, lägg i löken när svampen nästan är klar. Lägg ut lövbiffen, salta och peppra. Bred på dijonsenap, lägg på en oststav, svamplökröran och toppa med lite franska kryddor. Rulla ihop och sätt i en tandpetare. Stek rulladerna runt om så de får en fin stekyta. Häll i grädde, philadephiaost och kalvfond. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra tills rulladerna är klara, ca 10min.


Ugnsrostade grönsaker är ju busenkelt att göra och alltid gott. Jag gjorde en rejäl kylskåpsrensning, tog det som fanns helt enkelt. På slutet slängde jag på ett gäng cocktailtomater också. Det är bara att lägga grönsaker på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja och avsluta med flingsalt. In i ugnen på 225grader tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.


Nu är det dags att plugga inför helgens prov och sen hinner vi förhoppningsvis med en datorköp, den vi har nu har minst sagt gjort sitt. Ha en underbar fredag! / Camilla

torsdag 2 maj 2013

Fläskkarrerulle helgrillad


Det blir ett sent inlägg den här dagen också. jag har haft en lång dag på jobbet och det är först nu på kvällen som man kommit ner i varv och börjar reflektera över dagen. Jag tänkte dela med mig av en rätt från helgen som var då vi gjorde fläskkarrerulle som vi helgrillade, fylld med massa godsaker!

Vi har gjort en liknande rulle tidigare i ugnen, klicka här för att komma till det receptet.

Jo sen måste jag berätta att jag och Vincent plocka ut och rengjorde gasolgrillen igår! Blank och fin står den nu redo för massa härliga grillningar i sommar. Vincent gick verkligen lös med högtryckstvätten så man fick minst sagt passa sig! Det började med att jag gav honom munstycket, böjde mig fram för att peka vart han skulle spruta och då small det till ovanför huvudet! Där satte han ribban ivrig som han var och jag höll mig undan därefter...


Ja, här kommer då receptet på den här härliga fläskrätten.

Fläskkarrerulle 4 port:
  • Benfri fläskkarre i bit 800 - 1000 g
  • 100 g gorgonzolaost
  • 2 st schalottenlökar
  • 4-6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk provencal frysta örter
  • 1 msk finhackad hackad basilika
  • salt & peppar
  • olivolja
  • steksnöre
  • ev. chilisås
Börja med att skära karrebiten så att den blir till en enda stor skiva på ca 1-1,5 cm. Banka sedan ut köttet med kötthammare så att det blir ungefär hälften så tjockt. Sedan ringlar du över olivolja, skivad schalottenlök, halverade vitlöksklyftor, ost, kryddor & örter. Rulla sedan ihop till en rulle och knyt med snöre.

Grilla på direktvärme på grillen tills köttet fått en fin grillyta och grilla sedan klart på indirekt värme tills innertempraturen landar på 72 grader. Hur lång tid det tar hänger såklart på vilken tempratur du får upp på grillen, men med en temp på 150-200 grader tar det ca 1-1,5 timme. Självklart grillar du med lock på och gärna med rökflis och grillplanka som i vårat fall. Vill du ha en lite glazeig yta på köttet kan du pensla med chilisås under grillningen på indirekt värme.

Vi serverade detta tillsammans med parmesangratinerade aubergineskivor och grillad rödlök. Mums!


Så är ni grillfreaks som jag och tycker om att känna doften av en grill som står och ryker i ett par timmar, då tycker jag ni skall testa denna rätt! Finns inte mycket som går upp emot ett långkok på grillen...

God natt på er lchf vänner. /Jimps

onsdag 1 maj 2013

Sista april


Hej, hoppas ni haft en trevlig sista april! Maten på bilderna är inget vi har ätit idag kan jag börja med att säga. Jag ligger minst sagt efter med matredovisningen så dagens mat som bestod av entrecote med whiskeysås, parmesangratinerad aubergine och smörstekt sparris kommer jag presentera för er i dagarna... Maten ni ser här på bilderna är från helgen då vi helgrillade oxfile och grönsaker, till det gjorde Camilla en underbart god bearnaisesås som hon brukar göra i en snabbvariant.

För receptet på den snabba bearnaisesåsen klicka här!


Jag grillade oxfilen på en grillplanka och som om inte det vore nog som använde jag också rökspån i grillen. Man kan strö rökspån direkt över kolbädden men då brinner spånet snabbt upp så jag kan rekommendera att ni istället lägger det i ett foliepaket eller som jag, använd en röklåda för att optimera rökningen. Rökningen gör sig väldigt bra när man tillagar rätter som den här som ligger i grillen och myser i 60+ min. Dagen till ära använde jag en-spån och det doftar verkligen ljuvligt när röken pyr ur grillen och man kände verkligen karaktär från rökningen på köttet.

Grillplankan har också en liten rökeffekt men framförallt läcker att servera på och förhindrar faktiskt köttet från att brännas vid vilket är väldigt bra vid stekning av kött som skall ligga såhär länge på grillen och ännu bättre när du skall tillaga fisk som man absolut inte vill bränna eller tillaga för snabbt på grillen.


Jag använder alltid termometer när jag tillagar såhär fint kött, även på grillen. Många gör ju felet att man kör lite rock'n'roll på grillen och tror att grillen skall göra jobbet, men så är det ju faktiskt inte. Lagar man med termometer inne i ugnen kan man lika gärna göra det ute på grillen. Nötkött som denna oxfile steker jag till 55 grader för rare. Låter det vila 10 min och skär sedan upp det för servering.

För grillen är ju faktiskt inte bara en grill, utan det är också en spis och ugn. Jag som jobbar med att sälja bla grillar och grillbehör märker att många använder grillen på fel sätt. Man öser grillen full med grill kol så att tempraturen på grillgallret är 300 grader sedan slänger man på en fin köttbit och bränner sönder det. Jag kan ge er några enkla tips såhär i försommartid för grillning av kött.
  1. Använd grillbriketter
  2. Lägg briketterna i en samlad hög på brikettgallret. Briketthögen skall täcka max halva gallret, jag brukar köra en tredjedel och det beror ju såklart på vilken grill du har (använd gärna avskiljare).
  3. Stek köttet direkt ovaför brikettbädden tills det fått fin färg. Samma teknik som när du bryner kött hemma på spisen.
  4. När det fått fin färg flyttar du köttet åt sidan bort från bädden och låter det gå klart på indirekt värme, självklart med lock på! Precis som du gör hemma i ugnen.
  5. Pensla köttet med glaze under grillning, enligt mig viktigare än att förmarinera!
  6. Peta på köttet. Lär känna köttets konsistens för grillning med fingertoppskänsla. Eftersom tempraturerna varierar vid varje grillning kan tex en skiva karre ibland ta 8 min att tillaga och ibland 28. Så lär dig köttets olika stadier genom att känna på konsistensen.
  7. Låt köttet vila innan servering. Om köttet äts direkt kan det anses oklart fast det egentligen är klart pga den inte fått tryckutjämna ordentligt och färgen inte spridits sig i köttet. Vilar det å andra sidan för länge blir det såklart kallt... 5 min skivor, 10 min skivor i folie och 15 min för file i fole brukar jag tänka.


Såpbubblor, barnen älskar verkligen våren! Varje dag när man kommer hem från dagis säger dem, "vi vill vara ute och leka". Vintern i all ära men det är ju inte så att man klär sig klär på sig och går ut och leker med glädje alla dagar men det kan man verkligen göra vår och sommar! Så vi välkommnar verkligen våren och sommaren. Speciellt denna dag när det är sista april å allt. Vi firade genom att kika på brasa och fyrverkerier uppe i bergebo i Borlänge, där jag brukar åka skidor på vintern by the way...ironiskt nog en sån här dag.


Nu börjar det bli sent och jag sov rekordläng natten till idag och känner mig inte alls trött nu men det kommer jag garanterat att göra i morgon bitti när klockan ringer 06.00. Ha en god natt på er! /Jimps