onsdag 14 maj 2014

Lite mat och lite träning


God morgon och hoppas allt är bra där ute. Efter ett par veckors skitväder säger dem att det ska bli fint idag och det verkar faktiskt bli så. Jag och Vincent är lediga idag och passar på att gå upp tidigt och inte sova bort dagen. Vi ska hälsa på min brorsa en snabbis och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda men jag hoppas verkligen få lite solljus på mig iaf.

Igårkväll stod vi uppradade kl 18.00 jag och ett gäng kollegor på jobbet precis som vi gjort fyra stycken Tisdagar tidigare. Vi har ju som jag kanske nämnt tidigare löpträning och nästa vecka är faktiskt sista passet vi kör tillsammans innan vi gemensamt springer "Blodomloppet". Vi har haft hjälp av en tränare som gett oss massa tips, övningar och tankar kring hur hon ser på löpträning och hur man ska göra för att utvecklas. Det har varit intervallupplägg på tisdagsträningarna men igår gick hon också igenom hur hon tycker man ska lägga upp veckoträningarna för att bli en bra både lång och kortdistanslöpare. Väldigt nyttigt att höra och det ger så mycket mer än att läsa om det.

Så efter detta ska jag på egen hand utveckla min löpträning på egen hand och det känns faktiskt inspirerande. Vi har även tillsammans med jobbet nu dragit igång fotbollsträningar på Torsdagarna där vi senast hade Brages tränare Bo Wålemark som tränare och det var banne mig det roligaste i träningväg jag gjort på länge. Tillsammans med Söndagsinnebandyn, rullskidorna och den kommande korpfotbollssäsongen så känns det som träningsagendan är fullproppad och man får snarare bromsa än att öka just nu. Det är trendigt med fitness och det märks verkligen och visst fan är det skoj!

Det är ju också såhär års som allt ska hända. Efter en lång vinter så är man både taggad och inspirerad att ge sig ut i solen och både träna och göra annat. Jag ska berätta vad vi åt igår också och det vart faktiskt inte grillat utan jag ställde mig bakom spisen mellan gräsklippningen och träningen. Jag kokade ihop en Fläskfilégryta med smak av senap och vin som aldrig sitter fel.

Fläskfilégryta 6 - 8 port:
  • 2 st fläskfiléer
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl riven ost, gärna lagrad och smakrik
  • 50 - 75 g blåmögelost
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g haricoverts
  • 200 g broccoli
  • salt & peppar
  • paprikapulver
  • smör
  • rapsolja
  1. Börja med att putsa och skiva upp fläskfiléerna i grova bitar och bryn dem i stekpanna med smör och rapsolja i botten. Krydda dem under tiden med salt, peppar och paprikapulver efter smak och tycke.
  2. Hacka sedan lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med tomatpuré i en stor gryta med rapsolja och smör i botten. När löken mjuknat så slår du på vin, grädde, fond, senap, blåmögel och den rivna osten. Låt puttra och smaka upp den med salt och peppar.
  3. Lägg sedan ner det brynta fläsket och låt puttra i såsen några minuter. Lägg sedan ner haricoverten och broccolin och låt den puttra med dem sista 2 minuterna och avsluta alltid med att smaka av med salt och peppar. Klart!


Här ovan har ni en burgare och bilden är tagen från ett uttav våra Instagramkonton, klicka här för att kika på fler bilder och följ oss gärna på @jimpsmillislchf & @jimps_.


Glöm heller inte att kika in på jimpsgrill.blogspot.com där du hittar grilltips och nya recept vid sidan om denna bloggen!

Vi är ju snart inne på vårat tredje år på lchf-kost och det har ju såklart hänt massa saker under dessa år. Från att inledningsvis genomgått en viktnedgång för att sedan fortsätta som viktstabila och nu satsa mer på träning och välmående. Jag håller på och grunnar på en liten summering av dessa olika faser och hur jag har tänkt kring det jag stoppar i mig, för det finns ju faktiskt inget rätt eller fel utan det viktigaste är att hitta sin egen väg! Jag grunnar vidare och återkommer med detta senare. Ha det fint. /Jimps

söndag 4 maj 2014

Söndag


Pizza är väl säkert den mest älskade och ätna rätten i landet, alla älskar pizzan och så även vi. Alla har ju såklart sina egna favoriter men hur många är det som gör pizzan själv? Vi gör det alltid men vi har ju å andra sidan inget alternativ eftersom det fortfarande inte finns någon pizzeria som gör lchf-pizzor så vitt jag vet iaf.

På min pizza vill jag gärna ha en god ost, lök, svamp, skinka eller korv. Tillbehören får gärna vara ruccola och bearnaisesås. Men A och O är en god tomatsås och en bra botten. Just botten har vi kämpat med många gånger, det är inte alltid så lätt att få till utan mjöl men det går! Jag brukar föredra mandelmjölsbotten framför många andra och klicka här för receptet på våran pizza. Men klicka annars in på våran receptsida för fler pizzarecept!

Fördelen med att göra sin egen pizza är att du kan göra den fantastiskt god med hjälp av bra råvaror, det är inte alla pizzerior kända för att göra även om det såklart finns sånna som gör det också...


Idag har vi varit ute i skogen hela familjen och haft det mysigt. Vart en springtur för mig medans Camilla och barnen promenerade längs strandpromenaden runt stångtjärn i Falun. Vi fikade i solen och andades frisk luft, precis lagom aktivitet på en Söndag!

Helgen i övrigt har varit jättebra och välbehövlig. Har haft lite småprojekt varje dag men prioriterat lugnet, lagat god mat och umgänge med barnen. Hoppas ni också haft det fint i helgen och varför inte avrunda den med ett pizzabak? ;) /Jimps