Springturen gick riktigt bra, hade lätta ben, så skön känsla! Till lunch gjorde jag blomkålsris och korvgryta, toppade med lite riven ost, supergott! Hade i färsk basilika från egen odling, alltid roligt när man har odlat något själv, blir alltid lite extra gott.
Blomkålsris
- 1blomkålshuvud
- salt
- peppar
Korvgryta
- 4 st kryddkorvar med hög kötthalt
- 1 burk champinjoner
- 1 stor gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater
- 1msk tomatpuré
- 1 dl färsk basilika
- salt
- peppar
- riven osten, helst parmesan
Nu är det dags för jobb för min del, ha en trevlig måndag!
Mmm... vad gott! Tur att jag redan har ätit lunch! ;)
SvaraRaderaHa en fin dag!
//Lana
Jag kokar alltid blomkålsris men detta låter godare.
SvaraRaderavi har aldrig testat att koka riset, tycker detta blir jättegott. Blir lite tuggmotstånd i det vilket jag gillar...
SvaraRadera