Mandelpesto
- 2,5 dl mandlar
- 100 gram parmesan
- 2 dl olivolja
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- 1krm vitpeppar
Jag skivade bara upp kasslern och la i en ugnssäker form och bredde på peston och toppade med skivad mozzarella, gratinerade i ugnen på 225grader i ca 20min.
Vi har spenderat hela dagen ute, förutom när jag lagade mat och då fick jag sällskap av Vincent som satt vid köksbordet och lekte med sitt Bockarna Bruse-pyssel som han fick ta med sig från dagis igår. Båda barnen har verkligen lekt med hans pyssel, härligt att höra dom leka tillsammans. Fantatsin är det inget fel på iallafall.
Bockarna Bruse på bron och trollet under bron.
Ha en trevlig kväll! / Camilla
Men gud vad gott det låter med mandelpeston! Det måste jag absolut testa! :) tack för recepet!
SvaraRaderaha en fin dag!
//Lana
Det här har jag gjort några gånger nu, tog extra vitlök och råkade ta 0.5 dl för mkt olja. Det passade mina smaklökar perfekt och jag vill tacka för detta recept.
SvaraRaderaLev väl!