Nu har vi haft trevligt besök och ätit rabarberpaj. Supertrevligt! Fick riktiga sommarkänslor när vi åt pajen, rabarber smakar verkligen sommar även om det regnet fortsätter att ösa ner ute. Pajen blev jättegod, knäckigt nöttäcke, smarriga rabarber och vaniljgrädde till. Jag valde att söta med agavesirap, har märkt att jag får väldigt ont i magen när jag äter sötningsmedel, plus att jag inte är så förtjust i smaken av sukrin eller stevia. Så dom få gånger jag äter något som är sött så kommer jag att använda agave sirap i fortsättningen, men det går jätte bra att byta ut sirapen i receptet mot annat sötningsmedel. Det går också bra att smaksätta pajen med kanel eller kardemumma istället för vanilj.
Rabarberpaj
- 4-5 rabarberstjälkar
- 2 msk agave sirap eller annat sötningsmedel
- 2 dl mandlar
- 2 dl hasselnötter
- 2 dl kokosflingor
- 150 gram smör
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk agave sirap eller annat sötningsmedel
Nu hoppas jag att det ska sluta regna så vi kan gå ut och lufta oss lite. Nyss regnade det så mycket att jag trodde att altantaket skulle ge vika, dånade i hela huset. Ha en fin dag! / Camilla
Vad gott med rabarberpaj. Jag fick med mig rabarber från mina föräldrar sist vi var och hälsade på så jag har också tänkt göra rabarberpaj.
SvaraRaderaGott och somrigt! Syrliga rabarber, nötter och grädde, mums!
Radera