Det vart inget blogginlägg igår, vi var minst sagt slitna efter en kanonfest på lördagen! Vart verkligen lyckat och det tackar vi bland annat vädret för. Vi grillade, gick tipspromead, lekte lekar och när mörkret och kylan kom så satt vi oss inne på altanen där festen fortsatte långt in på småtimmarna.
Jag lånade hem en brikettgrill från jobbet. Där fick min lilla kyckling stå och mysa ett par timmar. Jag gjorde en beercan-chicken, jag har gjort den en gång tidigare på min gasolgrill men jag tycker faktiskt den blev aningen godare idag.
Beer-can chicken, vitlöksspäckad:
- 1 st hel kyckling
- ½ dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk chiliexplosion krydda alt. ½ tsk chilipulver
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 burk öl
Det tog verkligen hela dagen att preppa för festen, men det var det verkligen värt. Långbord, musik ,grill och massa glada människor. Blir inte bättre än så!
Vad underbart med fest och vänner! :)
SvaraRaderaKycklingen låter otroligt spännande! Måste också prova den!
Ha en fin dag!
//Lana