Det var Camilla som plockade fram råvaran i morse och jag som fick laga den. Det låg alltså lite fina tinade fiskfileer på bänken när jag kom hem från jobbet. Jag rimmade fisken och stekte den sedan i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade skivad blomkål. Jag rörde sedan ihop en romsås, klicka här för receptet på den. Romsåsen är så jäkla god och passar till all fisk! Sist men inte minst så smälte jag smör i en kastrull och ringlade över fisken och blomkålen. Mums!
Rimmad vit fisk:
- Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv..
- salt
- peppar
Rostad blomkål:
- blomkålshuvud
- ½ dl olivolja
- 1 msk havssalt
I morgon är ju min lediga dag, men det vart avblåst och jag skall jobba istället. Efter att jag tackat ja till att jobba i morgon kväll slog det mig att det är just då Sverige spelar landskamp mot Tyskland i VM-kvalet! Men med tanke på utgångsläget för Sverige och deras dalande form kanske det ändå inte är mycket att se när man möter kanske Världens bästa lag för tillfället.
Igår gjorde jag jättegoda inomhusgrillade karreskivor med osttäcke och marinerad sallad. Men det receptet får ni vänta på tills i morgon (cliffhanger).
Nu stänger jag av datorn efter en lång måndag och väntar på att Camilla skall komma hem från jobbet. Ha en skön kväll! /Jimps
Jättegod mat! Rostad blomkål är ju så smaskig! Det var längesen jag gjorde den på det sättet! Tack tack för påminnelsen! :)
SvaraRaderaHa en bra tisdag!
//Lana