Tiden bara springer iväg! Det är redan Söndag och vi ska strax börja preppa inför barnkalas. Har gemensamt kalas för Elsa och Vincent eftersom dem fyller så tätt. Så det kommer bli full rulle här hemma på eftermiddagen!
Till frukost åt jag 3 st sammanstekta ägg, toppat med riven ost och hackad gräslök. Camilla åt turkiskt yoghurt med hallon till. Vi hade en riktig Söndagsfrukost i lugn och ro.
Igår var vi lite lata och beställde hem kebabsallad till middag men här nedan kommer receptet på fredagens smarriga middag.
Ugnssekt fransyska med gräddig rödvinssås och grillad broccoli 4 port:
- 1 st fransyska valfri storlek
- 4 dl rödvin
- 4 dl fond (4 dl vatten + 1 msk kalvfond + 1 msk oxfond)
- 2 msk soja
- salt
- peppar
- rosmarin
- 2 st schalottenlökar
- 3 dl grädde
- smör
- 400 g broccolikvistar
- rapsolja
Plocka ut steken och linda in den i folie och låt vila medans du gör iordning såsen och broccolin. Häll tillbaka rödvins och fondskyn i en kastrull och låt stormkoka tills den reducerat till ca hälften. Ner med grädden och låt koka ihop ytterligare. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.
Broccolin steker vi i grillpanna med smör och rapsolja tills den släppt den mesta vätskan och fått fin färg. Tar ca 8 min. Klart!
Skiva upp steken i tunna skivor, servera och njut! En festilig måltid som går hem hos dem flesta. Ha en skön Söndag! /Jimps
mmm...vilken smarrig mat ni åt i fredags! :)
SvaraRaderaLycka till med barnkalaset! :)
Ha det fint!
//Lana
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera