Idag har jag varit på lediga sidan, laddar inför en jobbhelg utöver det vanliga. Det kommer bli grymt kul, har inget problem att jobba när det är massor med folk, men däremot att handla när det är mycket folk, det försöker jag att undvika så gott det går. Handlade det absolut sista inför jul igår. Idag har jag pysslat med julgodis, pluggat, skottat snö och åkt pulka med barnen. Bra dag med andra ord! Och det är julgodiset jag ska komma till nu. Gjorde lite olika chokladtryfflar, en med smak av lakrits, en med pepparkakssmak och en med nötter. Tryfflar kan man göra runda eller bara skära i bitar, en smaksak. Jag gjorde två olika varianter en i avlång brödform och en fick bli en rulle som jag skar i skivor. Alla olika tryfflar blev goda, men favoriten är den med lakrits, den goda lakritssmaken som lurar i bakgrunden och sen ihop med flingsalt, en perfekt kombo. Receptet på lakritstryffeln har jag tagit från Annika Rognebys senaste bok Bakglädje & LCHF. Dom andra tryfflarna har jag kört samma grund på men bara bytt ut smaksättningen. Lakritspulvret som jag använder kommer från Kung Markatta.
Lakritstryffel
- 200 gram mörk choklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 tsk lakritspulver
- ca 1tsk flingsalt
Nöttryffel
- 200 gram mörk choklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl jordnötter
- 1 dl cashewnötter
Pepparkakstryffel
- 200 gram mörk choklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 tsk pepparkakskrydda
- ca 1 tsk flingsalt
Ha en trevlig kväll på er! Och ta det lugnt i helgen, stressa inte! Njut om du är ledig! / Camilla
Åhh så gott det ser ut!! Gjorde också lite godis häromdagen ..
SvaraRadera:)
Gjorde tryffel med mörk choklad och hallonsmak + lakritstryffel
SvaraRadera