Jag ska passa på att posta in ett par recept till er ikväll. Jag sitter nu ensam i soffan och väntar på att champions league fotbollen ska dra igång. Camilla har jobbat från tidig morgon och kommer nog hem först senare ikväll. Hon har bytt jobb och i morgon slår dem upp portarna på Coop Norra backa som är hennes nya arbetsplats. Så nu blir vi konkurrenter då jag jobbar på ICA Maxi och det ska bli spännande att följa utvecklingen i lilla Borlänge när Maxi för första gången får en konkurrent som verkligen kan utmana..
Nu till maten då. Jag tänkte börja med att dela med mig av en rätt som jag gjorde förra veckan, nämligen en avocadoburgare toppad med ost, dressing och grönsaker till det. Jag vet inte riktigt vart jag fick inspirationen ifrån men det var på någon hemsida och det är inte svårare än att man blandar ner två stycken mosade avocados i hamburgersmeten.
Avocadoburgare 4 port:
- 800 g köttfärs
- 2 st avocados
- 1 ägg
- ½ tsk mild paprikapulver
- ½ tsk spiskummin
- 3 krm vitlökspulver
- salt & peppar
- 4 tjocka skivor ost
- smör
Dressingen gjorde jag enkelt genom att blanda creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver. Blanda efter smak och tycke. Servera sedan i salladsblad tillsammans med fräscha grönsaker. Funkar vilken dag i veckan som helst!
Jag tror det var i Torsdags jag gjorde denna rätt, en Hokfil'e i tomatsås och lätt kokade grönsaker vid sidan om. Jag är en sucker för tomatsås och gott vart det så den här rätten kommer göras om fler gånger!
Hokfil'e i tomatsås & blancherade grönsaker 4-6 port:
- 800 g hokfile
- smör
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- 600 - 800 g krossade tomater
- 4 msk tomatpure
- 1 msk kalvfond
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 1 msk finhackad persilja
- ½ msk torkad oregano
- salt & peppar
- 1 zucchini
- 1-2 broccolibuketter
Skiva upp zucchinin och hacka upp broccolin i småbuketter. Koka upp dem i saltat vatten med lock och precis när vattnet har kokat upp tar du av kastrullen från spisen. Låt grönsakerna dra i vattnet i 5 min innan servering. Klart!
Mitt sista lilla mattips ikväll blir strips som vi alla gillar, fast det är såklart inte Potatis utan dem stripsen som vi åt till en god Entrecote, sallad och bearnaisesås i helgen är gjorda på Sötpotatis och Kålrot. Sjukt goda och jag har verkligen börjat jobba mycket med kålrot på slutet som är en underskattad rotsak. Den har 6 g kolhydrater per 100 g och är många gånger ett bra kompliment till potatis.
Rotsaksstrips:
- Kålrot
- Sötpotatis
- Olivolja
- salt & peppar
Ha en go kväll på er! /Jimps
Skönt att veta att man har minst en lchf-are på både Ica maxi och Coop. Ska bli spännande och se om Coop kan utmana! Ica maxi Borlänge är i alla fall mycket bättre än Ica i Falun. //Falubp
SvaraRaderaKunkurrens är alltid bra så man håller sig på tårna! :)
RaderaDet blir väl bra med lite konkurrens i familjen! ;)
SvaraRaderaGott med hamburgare med avokado! Mums!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Hokifilén såg gudomlig ut!!
SvaraRaderaTrevlig söndag
//Helena
Ja den vart verkligen fin, Tomatsås är så tacksamt till så mycket! Det receptet tycker jag du ska testa. mvh Jimps
RaderaHej,
SvaraRaderaundrar om kålrotsstripsen bör förkokas innan de ska in i ugnen tillsammans med sötpotatisstripsen? Eller blir de färdiga samtidigt?
Tusen tack för otroligt inspirerande blogg och recept!!!!
Hej och ursäkta detta sena svar. Vi förkokar inte stripsen när vi kör dem i ugnen men ett tips är att låta dem gå länge så att dem krispar till sig ordentligt. Friterar du dem däremot kan man koka dem innan. Kul att du gillar bloggen :)
Radera