Idag har hela familjen varit ledig och det har inte varit helt fel! För min del har den största delen av dagen bestått av städning, bygglovsansökan och rullskidåkning. Bygglovet består i att vi planerar sätta in en braskamin hemma och det är inte bara att sätta in kan jag säga, många olika moment som tar tid! På kvällen åkte vi och spanade in nya Ikeavaruhuset hemma i Borlänge och det var riktigt vräkigt! Vi lyckades tappa bort Vincent två gånger där inne dessutom så halva tiden gick åt till att leta reda på honom.
I helgen åt vi väldigt fin mat! Den tänker jag inte skriva om idag utan det kommer senare i veckan men är ni nyfikna så kan ni kika in vårat Instagramflöde för lite smakprover. Klicka här för att komma dit! Nu tänkte jag istället klämma in två rätter som jag gjorde förra veckan som passar utmärkt in i vardagsmatsedeln.
Sedan kan jag också passa på att skriva att även om vi delar med oss av många härliga egenkomponerade maträtter och fina aptitliga bilder så är det självklart så att vi också gör bort oss ibland amatörer som vi är, även om det tack och lov inte händer så ofta. Igår var iaf en sån dag, minst sagt! Jag freestylade ihop en rotsaks/rödbetssoppa som jag lade ner mycket tid och möda i som tyvärr inte gick att äta, den var så jävla äcklig så jag tänker absolut inte dela med mig av varken bild eller recept :) Vi hällde skiten i vasken och köpte hem Lowcarbburgare från Max istället...
Fiskgratäng 6-8 port:
- 800 g torskblock
- Blomkålsmos, klicka här för recept
- 500 g oskalade räkor
- 1 tsk konc skaldjursfond
- 2 st schalottenlökar
- 4 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 200 g philadelphiaost
- 2 msk finhackad dill
- 1 msk finhackad persilja
- 1 burk röd stenbitsrom
- salt & peppar
Varm tonfiskröra 4 port:
- 2 konserver tonfisk i vatten
- 1 rödlök
- 1 hel broccoli
- ½ litet blomkålshuvud
- ½ zucchini
- ½ purjolök
- 150 g fetaost
- 1 röd paprika
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl philadelphiaost
- 2-4 msk thailänsk fisksås
- olivolja
- ½ tsk mild paprikapulver
- 1 krm cayennpeppar
- salt & peppar
Ha nu en trevlig kväll gott folk! /Jimps
Hej! Nu måste jag skärpa mig med att börja kommentera! NI inspirerar mig så otroligt mycket med er matlagning. Min man sitter med öppen mun och bara gapar över de olika maträtterna jag serverar. :) Sen tycker han ju om smaken också... hahaa. TACK för att ni har denna blogg som ger mig så mycket! Hälsningar från ett snart soligt norrland/Ella
SvaraRaderaHej. Det är alltid skoj med feedback och superkul att höra att ni testar våra recept! :) Ha en skön dag! mvh Jimps
SvaraRadera