Både jag och Camilla jobbade sent idag så det blev ingen mat lagad här hemma ikväll. Istället tänkte jag dela med mig av ett recept jag gjorde för ett tag sedan innan det faller ur minnet. Fisk minst en dag i veckan tycker vi är en bra tumregel. Ett tag körde vi också en vegetarisk rätt i veckan, det har vi frånkommit nu men är kanske något man skulle ta upp igen. Det som är bra med att sätta upp sådana här regler i sin matplanering är att man sätter lite press på sig själv och lär sig laga och äta mat som man kanske inte äter annars. Så det får bli mitt tips till er idag! Planera in mångsidig kost, det blir både roligare och godare...
Det skirade smöret blir klart och fint när slagget lägger sig i botten. |
Pollockrygg med spenattäcke 4 port:
- 4 st ryggfileer
- 100 g finhackad spenat fryst
- 2 msk finhackad persilja fryst
- rivet citronskal från ½ citron
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3-4 msk riven parmesanost
- salt & peppar
- ½ dl olivolja
Skirat smör & knaperstekt bacon:
- 4 st skivor bacon
- 100 g smör
Ratatouille på wokgrönsaker:
- 400 g wokgrönsaker
- 300 g krossade tomater
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk kalvfond konc.
- ½ tsk torkad oregano
- ½ tsk finhackad persilja
- några droppar vinäger
- salt & peppar
- olivolja
Ha en skön kväll! /Jimps
Låter jättegott! Älskar pollock! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Det låter jättegott. Jag försöker också planera in fisk minst en gång i veckan (och så blir det matlåda av den middagen också så vi äter ju fisk minst två dagar kan man säga). :-)
SvaraRadera