fredag 30 september 2011

Blomkålsmos

Vilket fint väder vi har, har varit ute på en promenad och njutit av det fina vädret med barnen. Nu har vi precis ätit lunch och nu är det dags att dra igång födelsedagskalasbaket.
Till lunch åt vi blomkålsmos med kryddkorv. Provade att utesluta grädde eftersom jag tycker att moset ibland kan bli lite väl löst och det blev mycket bra.

Blomkålsmos


  • 1st blomkålshuvud

  • 200g philadelphiaost

  • salt

  • peppar

Dela blomkålen i små buketter och koka tills dom är mjuka, mixa och ha i osten, krydda.






















4 kommentarer:

  1. Ett tips blanda med 1 hel palsternacka i moset och du får en helt ny mening med blomkålsmoset, det höjer smaken emot skyarna.

    SvaraRadera
  2. Provade att göra blomkålsmoset och blev oerhört positivt överraskad! Kommer att göra det igen så vi vänjer oss, hela familjen./Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena! Ja visst är moset gott, jag skulle bara kunna äta mos utan något till så gott är det. Ha en skön söndag!

      Radera