söndag 25 september 2011

LCHF torsk i ugn

Idag är det kvällsarbete som gäller för mig, så nu har jag lagat mat som jag kan ha i matlådan. Tog lite vad som fanns hemma, vi har som mål att äta fisk minst en gång i veckan, så idag blev det gratäng med torsk, fänkål och purjolök. Jag gillar verkligen gratänger, bara att skänga i allt och in ugnen, lätt och smidigt.

Gjorde i en stor gratängform, räcker kanske till 6personer.

Torsk i ugn


  • 3st fänkålsstånd

  • 800g (2paket) torsk

  • 1st purjolök

  • 5dl vispgrädde

  • 200g philadelphiaost

  • 1st fiskbuljongstärning

  • salt

  • peppar

Sätt ugnen på 200grader. Tina torsken så det går att skära den i bitar. Strimla fänkål (ta bort roten i mitten) och purjolök och fräs i stekpanna några minuter, blanda i grädde, ost och buljongtärning. Salta och peppra. Låt puttra i ca 5min. Lägg torskbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra, häll över grädd/ostblandningen. Ställ i ugnen ca30min, sista 10min höjde jag värmen och satt på grillfunktionen för att få lite färg.



Innan jobbet tar jag bara några skivor hästkorv och lite ost, då står jag mig fram till middagsrasten på jobbet.

10 kommentarer:

  1. Ok fråga, vad har du till då för normalt har man ju potatis eller ris till kanske =)

    SvaraRadera
  2. Normalt? Det är inte normalt för oss :) Nej vi åt det som det är, går alldeles utmärkt. Vill man bestämt ha något till så kan jag rekommendera Kokt brocoli, blomkålsris eller stekt vitkål kanske. Vi ha resept på alla dessa i vårat recept register. mvh Jimmy

    SvaraRadera
  3. Ser ju inte direkt inbjudande ut.

    SvaraRadera
  4. Carina Magnusson9 januari 2012 12:45

    Denna lagade jag förra veckan var supergott kan rekomendera den...jag tog bara två fänkålsstånd till tyckte de blev för mycket med tre sedan had ejag ingen fiskbuljong hemma så hoppade den....Blir garanterat repriser på denna =)
    /Carina

    SvaraRadera
  5. Vi lagar detta en gång i veckan. Steker med extra mycket smör och lite extra färskost. Riktigt, riktigt god och lättgjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag med, kanon gott

      Radera
  6. Vad härligt! Måste göra den här rätten snart igen, det var alltför länge sen nu :) Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Den ser jättesmarrig ut! Jag älskar fänkål och det passar så bra till just fisk!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fänkål är verkligen gott, innan LCHF hade jag aldrig ätit det. I somras åt jag en fänkålsgratäng, med fänkål, lök, philadelphia, saffran, grädde och riven ost, helt underbart gott! Ha det gott!

      Radera
    2. hade ingen aning om att fänkål och torsk är så gott
      kan verkligen rekommenderas

      Radera