Gjorde i en stor gratängform, räcker kanske till 6personer.
Torsk i ugn
- 3st fänkålsstånd
- 800g (2paket) torsk
- 1st purjolök
- 5dl vispgrädde
- 200g philadelphiaost
- 1st fiskbuljongstärning
- salt
- peppar
Sätt ugnen på 200grader. Tina torsken så det går att skära den i bitar. Strimla fänkål (ta bort roten i mitten) och purjolök och fräs i stekpanna några minuter, blanda i grädde, ost och buljongtärning. Salta och peppra. Låt puttra i ca 5min. Lägg torskbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra, häll över grädd/ostblandningen. Ställ i ugnen ca30min, sista 10min höjde jag värmen och satt på grillfunktionen för att få lite färg.
Innan jobbet tar jag bara några skivor hästkorv och lite ost, då står jag mig fram till middagsrasten på jobbet.
Ok fråga, vad har du till då för normalt har man ju potatis eller ris till kanske =)
SvaraRaderaNormalt? Det är inte normalt för oss :) Nej vi åt det som det är, går alldeles utmärkt. Vill man bestämt ha något till så kan jag rekommendera Kokt brocoli, blomkålsris eller stekt vitkål kanske. Vi ha resept på alla dessa i vårat recept register. mvh Jimmy
SvaraRaderaSer ju inte direkt inbjudande ut.
SvaraRaderaDenna lagade jag förra veckan var supergott kan rekomendera den...jag tog bara två fänkålsstånd till tyckte de blev för mycket med tre sedan had ejag ingen fiskbuljong hemma så hoppade den....Blir garanterat repriser på denna =)
SvaraRadera/Carina
Vi lagar detta en gång i veckan. Steker med extra mycket smör och lite extra färskost. Riktigt, riktigt god och lättgjort!
SvaraRaderajag med, kanon gott
RaderaVad härligt! Måste göra den här rätten snart igen, det var alltför länge sen nu :) Ha det gott!
SvaraRaderaDen ser jättesmarrig ut! Jag älskar fänkål och det passar så bra till just fisk!! =)
SvaraRaderaJa fänkål är verkligen gott, innan LCHF hade jag aldrig ätit det. I somras åt jag en fänkålsgratäng, med fänkål, lök, philadelphia, saffran, grädde och riven ost, helt underbart gott! Ha det gott!
Raderahade ingen aning om att fänkål och torsk är så gott
Raderakan verkligen rekommenderas