söndag 23 oktober 2011

Chili marinerad kyckling

Lugn och skön Söndagskväll har det varit idag. En god kyckling har vi dessutom avnjutigt! Marinaden är underbar, har gjort den flera gånger tidigare och tröttnar aldrig. Ni måste testa.

Kyckling i chili-marinad 4 port:


  • 4 st kycklingklubbor

  • 4 st rödlökar

  • 1 dl olivolja

  • ½ dl soja

  • ½ dl chilisås

  • ½ dl tomatpure

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl riven ost

  • ½ st röd chili

  • salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olivolja, soja, chilisås, tomatpure, creme fraiche, ost och chili i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Placera kycklingklubborna och lökhalvorna i en ugnsform, häll över marinaden och in i ugnen i 30 min. Klart!


Lite tips då, har du grillfunktion på ugnen så använt den annars går de bra med över/under värme. Om kycklingen är djupfryst så koka den i 5 min så tinar den på ett perfekt sätt.







Ha en trevligt söndagskväll! /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar