fredag 21 oktober 2011

Grillad karre

Äntligen helg! den här helgen är verkligen uppskattad, framförallt för att vi jobbade den förra... Grillad karre vart det till middag på kvällskvisten, det är en riktig favorit här hemma eftersom det ofta blir det om sommrarna. Men idag var det verkligen ingen sommarkväll, fick stå ute i mörkret och huttra. Men det var det värt! Ett grill tips på karre då. Hetta upp grillen på hög temperatur, fräs på köttet så det får fint mönster och vrid sedan ner tempraturen på medelvärme tills köttet är klart. Om du grillar på brikettgrill så lägg bara brikettbedden på den ena halvan av grillgallret och använd den andra halvan som indirekt grillning. Du känner med fingrarna när köttet är klart, peta på köttet med fingret och när köttet börjar bli stumt är det klart! då har värmen hittat in i kärnan på köttbiten. Varför man avslutar med att grilla köttet på lägre värme är för att det skall bli så mört som möjligt utan att bli bränt.





Nu avslutas fredagskvällen med tända ljus och soffmys, ha en bra kväll! /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar