Höstsoppa 6-8 Port:
- 400 g köttfärs
- 3 dl trattkantareller
- 1 paket bacon
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st grön chili
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
- 1 msk kalvfond
- 5 dl vatten
- 7 dl vispgrädde
- 3 krm vitpeppar
- salt & peppar
- smör eller olivolja
Tag fram en rejäl kastrull. Fräs hackad lök, vitlök, chili, bacon, svamp och köttfärs i smör eller olja. När löken och köttfärsen har fått fin färg och all vätska kokat ur kastrullen så tillsätt 5 dl vatten, buljongen och grädden. Låt koka i 5-10 min samtidigt som du smakar av med salt, peppar och ev. lite kalvfond. Klart! En riktigt matig soppa. Rekomenderar verkligen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar