söndag 30 oktober 2011

Kasslerrullar

Lugn och skön söndag, till lunch avnjöt vi kasslerrullar. Inte dumt alls!

Kasslerrullar 4 port:


  • 500 g kassler

  • 2 st schalottenlök

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 3 dl grädde

  • 2 msk chilisås

  • 2 tsk kalvfond

  • 10-20 st sparrisar

  • 2 dl hackad spenat

  • ½ dl olivolja

  • ½ dl hackad persilja

  • 3 dl riven parmesanost

  • smör

  • salt & peppar

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Fräs löken och en av vitlöksklyftorna i en kastrull med smör. När löken fått fin färg tillsätt grädde, fond, chilisås och 2 dl av den rivna parmesanosten. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan och fortsätt med att göra spenatröran. Blanda helt enkelt ihop spenat, 1 st vitlöksklyfta, persilja, olivolja, 1 dl parmesanost, salt och peppar i en skål. Skiva sedan upp kasslern i tunna skivor, bred på ett lager med spenatröran på varje skiva och rulla sedan in 1-2 st sparrisar i varje rulle. Placera dem i en ugnsform och toppa med såsen. In i ugnen i 20 min eller tills dem fått fin färg. Klart!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar