torsdag 20 oktober 2011

Köttfärssås LCHF

Efter jobbet idag slängde jag ihop en köttfärsås, enkelt och gott. Den fick koka länge, ungefär en timme vilket ger mustigare smak. Ingen pasta såklart, fick helt enkelt bli sallad och feta ost till köttfärssåsen.

Köttfärsås 4 port:


  • 500g köttfärs

  • 2 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • ½ st röd chili

  • ½ tsk sambal oelek

  • 2 msk oxfond

  • 2 dl vatten

  • 1 dl rödvin

  • 1 burk krossade tomater

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 burk skivade champinjoner

  • oregano

  • smör

  • olivolja

  • salt & peppar

Börja med att steka lök, vitlök, chili och köttfärs i rikligt med smör och olivolja tills det fått fin färg. tillsätt vatten och fonden, låt koka tills vattnet nästan är borta. Tillsätt då krossade tomater , vinet och grädden, koka vidare och tillsätt champinjoner, oregano, salt och peppar. Låt sedan stå och puttra tills du är nöjd med smak och konsistens. Var inte rädd för att låta den stå ett tag, blir bara godare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar