Köttfärsås 4 port:
- 500g köttfärs
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- ½ st röd chili
- ½ tsk sambal oelek
- 2 msk oxfond
- 2 dl vatten
- 1 dl rödvin
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk skivade champinjoner
- oregano
- smör
- olivolja
- salt & peppar
Börja med att steka lök, vitlök, chili och köttfärs i rikligt med smör och olivolja tills det fått fin färg. tillsätt vatten och fonden, låt koka tills vattnet nästan är borta. Tillsätt då krossade tomater , vinet och grädden, koka vidare och tillsätt champinjoner, oregano, salt och peppar. Låt sedan stå och puttra tills du är nöjd med smak och konsistens. Var inte rädd för att låta den stå ett tag, blir bara godare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar