Langos 4st
- 25g smör
- 1,5 dl pofiber
- 0,5 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 200g philaphiaost
- 1 ägg
- 2dl riven ost
- 0,5dl grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blande de torra ingredienserna och blanda sen i resten. Dela degen i 4 delar och gör 4 kakor på en bakpappersklädd plåt. Grädde i ca 15min.
Till friteringen använde vi 5dl rapsolja i en stekpanna. Fritera en i taget och på båda sidorna, var försiktig så ni inte bränner er! Lägg bröden på ett galler med hushållspapper under.
Sen är det bara att ha på det som man vill ha. Vi hade först vitlökssmör, som vi gjorde själva med bregott och en vitlöksklyfta, sen hade vi creme fraiche, rödlök, räkor och svart stenbitsrom.
Innan gräddning
Åhh ser underbart ut !! Måste testa någon dag, jag älskar Langos.
SvaraRaderaHej Maria! Jag älskar också Langos, det är ju så himla gott. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna äta langos efter jag började med LCHF, men nu är det möjligt, mums! Ha det bra!
SvaraRaderaTack för en fantastisk blogg, ni har gett mig mkt inspiration! Jag älskar langos och ikväll ska jag prova dessa, ska bli mkt spännande :-) ha en bra helg!
SvaraRaderaTack så mycket! Kul att du ska testa dessa, perfekt fredagsmat att sitta och plocka med :)
RaderaUnder friteringen blev brödet löst och gick sönder ... :( varför?
SvaraRaderaHej! Oj, svårt att säga, vi hade inget problem med det. Kanske för tunna bröd eller så var kanske inte oljan tillräckligt varm, ska ligga på 160 grader. Lycka till nästa gång!
RaderaHåller på precis testa detta recept, brödet är inne i ugnen :)
SvaraRaderaEr bloggs recept är nästan de enda jag använder mig av. Ni borde skriva en kokbok :)
SvaraRaderaFörstår inte riktigt...ska de vara båda i ugn och friteras? Kan man inte äta bröden när de varit enbart i ugnen?
SvaraRaderaStina
Hej. Jo men det stämmer att bröden först skall gräddas i ugnen innan dem sedan friteras för att skapa den friterade goda langossmaken. mvh jimps
Radera