onsdag 19 oktober 2011

LCHF Langos

Langos är nog bland det godaste jag vet. Råkade se en bild på nätet idag på en langos och blev sugen som bara den, problemet är ju att langos innehåller både potatis och vetemjöl. Jag började fundera hur jag skulle kunna göra en LCHF-variant, googlade lite och många verkar använda Oopsies som bröd, men om ni har läst den här bloggen så vet ni vad jag tycker om Oopsies, no good! Så jag fick helt enkelt komma på ett eget recept och det blev jag supernöjd med, lika gott som riktigt langos blev det. Det är väl inget man slänger ihop mitt i veckan egentligen, men eftersom jag har varit ledig idag och Jimmy slutade tidigt så hade vi tid att lägga på matlagning.

Langos 4st


  • 25g smör

  • 1,5 dl pofiber

  • 0,5 msk fiberhusk

  • 1 tsk bakpulver

  • 200g philaphiaost

  • 1 ägg

  • 2dl riven ost

  • 0,5dl grädde


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blande de torra ingredienserna och blanda sen i resten. Dela degen i 4 delar och gör 4 kakor på en bakpappersklädd plåt. Grädde i ca 15min.



Till friteringen använde vi 5dl rapsolja i en stekpanna. Fritera en i taget och på båda sidorna, var försiktig så ni inte bränner er! Lägg bröden på ett galler med hushållspapper under.



Sen är det bara att ha på det som man vill ha. Vi hade först vitlökssmör, som vi gjorde själva med bregott och en vitlöksklyfta, sen hade vi creme fraiche, rödlök, räkor och svart stenbitsrom.





Innan gräddning





Fritering



10 kommentarer:

  1. Åhh ser underbart ut !! Måste testa någon dag, jag älskar Langos.

    SvaraRadera
  2. Hej Maria! Jag älskar också Langos, det är ju så himla gott. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna äta langos efter jag började med LCHF, men nu är det möjligt, mums! Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Tack för en fantastisk blogg, ni har gett mig mkt inspiration! Jag älskar langos och ikväll ska jag prova dessa, ska bli mkt spännande :-) ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Kul att du ska testa dessa, perfekt fredagsmat att sitta och plocka med :)

      Radera
  4. Under friteringen blev brödet löst och gick sönder ... :( varför?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Oj, svårt att säga, vi hade inget problem med det. Kanske för tunna bröd eller så var kanske inte oljan tillräckligt varm, ska ligga på 160 grader. Lycka till nästa gång!

      Radera
  5. Håller på precis testa detta recept, brödet är inne i ugnen :)

    SvaraRadera
  6. Er bloggs recept är nästan de enda jag använder mig av. Ni borde skriva en kokbok :)

    SvaraRadera
  7. Förstår inte riktigt...ska de vara båda i ugn och friteras? Kan man inte äta bröden när de varit enbart i ugnen?
    Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Jo men det stämmer att bröden först skall gräddas i ugnen innan dem sedan friteras för att skapa den friterade goda langossmaken. mvh jimps

      Radera