Köttgryta med trattkantareller
- 800g kött, högrev eller vilt
- 200g sidfläsk
- 5st schalottenlök eller 2st gul lök
- 3st vitlöksklyftor
- 15 kvistar timjan
- 1st lagerblad
- 5dl rödvin
- 4msk kalvfond
- 5dl vatten
- 400g trattkantareller
- salt
- peppar
Stek kantareller, salta och peppra i grytan, ta sedan ur svampen och lägg åt sidan. Skär köttet och sidfläsket i bitar. Bryn kött och sidfläsk. Hacka löken i bitar och pressa vitlök, tillsätt i grytan tillsammans med timjan, fräs i några minuter. Häll i rödvin, fond och vatten. Lägg i lagerbladet och låt koka upp. På med locket och låt småputtra i ca 2timmar, tills köttet är mört. Lägg i trattkantarellerna på slutet. Ta ur lagerbladet innan du serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar