söndag 9 oktober 2011

Köttgryta med trattkantareller

Söndag är en perfekt dag för långkok. Idag har det verkligen varit kallt, regnigt och allmän höstaktigt, så det passade det ju perfekt med en riktigt god gryta. Vi åt den som den var med det går ju att äta med nån grönsak till, riven stekt vitkål eller broccoli hade säkert också varit gott till.

Köttgryta med trattkantareller


  • 800g kött, högrev eller vilt

  • 200g sidfläsk

  • 5st schalottenlök eller 2st gul lök

  • 3st vitlöksklyftor

  • 15 kvistar timjan

  • 1st lagerblad

  • 5dl rödvin

  • 4msk kalvfond

  • 5dl vatten

  • 400g trattkantareller

  • salt

  • peppar

Stek kantareller, salta och peppra i grytan, ta sedan ur svampen och lägg åt sidan. Skär köttet och sidfläsket i bitar. Bryn kött och sidfläsk. Hacka löken i bitar och pressa vitlök, tillsätt i grytan tillsammans med timjan, fräs i några minuter. Häll i rödvin, fond och vatten. Lägg i lagerbladet och låt koka upp. På med locket och låt småputtra i ca 2timmar, tills köttet är mört. Lägg i trattkantarellerna på slutet. Ta ur lagerbladet innan du serverar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar