måndag 3 oktober 2011

LCHF Fisksoppa

Dagens lunch blev fisksoppa med torsk, paprika och kokosmjölk. Här kan man variera som man vill med grönsaker, skulle kunna tänka mig att ha lite röd chili eftersom jag tycker stark mat, men nu skulle barnen också äta så det blev utan.

Fisksoppa


  • 1paket torsk

  • 2 scharlotten lökar

  • 1 röd paprika

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 fiskbuljontärning

  • 500ml extra krämig kokosmjölk

  • saften från en halv citron

  • ca 2msk curry

  • salt

  • peppar

Tina fisken och skär i bitar. Hacka löken och fräs i hop med pressad vitlök, fräs paprika tills den blir lite mjuk. Häll i kokosmjölken, buljongtärningen, citronsaft, smaka av med curry, salt och peppar, låt småkoka i ca 5min, lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 2-3min.



2 kommentarer:

  1. Jättegod soppa! Dock känns 2 msk curry väldigt mycket. Måste vara en felskrivning. Vi hade i mindre än en msk och det räckte gott å väl...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Ja det lät väldigt mycket! Måste nog ha menat tsk skulle jag tro :) ha det fint.

      Radera