blomkålsris 2 port:
- 1 st blomkålshuvud
- 75 g smör
- salt och peppar
sushi 2 port:
- 400 g lax av valfri färsk sort
- 1 st avocado
- 10 cm gurka
- 1 paket noriblad maki
- wasabi
- sushi soja
- risvinäger
Blomkålsris:
Börja med att riva ett blomkålshuvud grovt med ett rivjärn. Hetta upp en stekpanna och stek den rivna blomkålen i smöret, salta och peppra. Stek ca 5-7 min tills det fått en bra konsistens.
Makirulle/sushi:
Börja med att rensa fisken, skär ut dem finaste bitarna och använt dem mindre bitarna som blir till maki-rullarna. Blanda ner 1 msk risvinäger i riset och bred ut ett tunnt lager med ris över maki bladen, placera sedan fyllningen i mitten och rulla sedan ihop hela rullen. Har ni aldrig gjort sushi tidigare kan jag rekomendera att köpa ett startkit där det bland annat följer med rullningsmatta och basvarorna, det hittar ni i alla välsorterade livsmedelsbutiker. När du rullat ihop maki-rullarna är det klart! skiva upp dem med en vass kniv i 2 cm tjocka skivor. Servera med sushi soja och wasabi.
Ser gott ut.
SvaraRaderaTack för det! :) Var jätte gott! Älskar verkligen sushi, skönt när man göra det lchf-vänligt!
SvaraRaderaVilket bra recept! Prova det igår, smakar underbart!
SvaraRaderaVad kul att du tyckte om det :) Sushi är ju underbart gott! Ha en bra dag!
RaderaHar varit LCHF-are i 4 veckor nu och saknar sushi som bara den så detta måste bara testas. Får bli till helgen :-) Är det krångligt att göra? Har funderat på att göra vanlig sushi tidigare men blev aldrig av pga bekvämlighet. Var ju lättare att köpa :-)
RaderaJa sushi har alltid varit en favorit här hemma. Lite pill är det ju att göra själv vare sig man gör LCHF-style eller inte, men det är värt det!
RaderaBra ide ! :) Ska prova det här .
SvaraRaderaJag provade det här ikväll. Jag var liite misstänksam, måste jag erkänna, för jag trodde inte det skulle leva upp till original-sushi men det kom inte långt ifrån! Det var väldigt gott!
SvaraRaderaVad kul att du provade detta! Jag håller helt med om att det är ett perfekt komplement till originalet.
RaderaTestade till söndagsmiddag. Vi var till en början lite skeptisk till blomkolen, men det funkade verkligen hur bra som helst.
SvaraRaderaTack för ett superbra recept som lär göras om en massa gånger :)
kul att du gillade det och jag håller helt med dig ang blomkålen! ha det fint.
RaderaDetta skall jag verkligen testa!! Har bara en fråga, då jag är ny på det här med LCHF, hur mycket kolhydrater blir det ungefär? Är risvinäger bättre än vitvinsvinäger? Älskar sushi så detta skall verkligen provas hemma.
SvaraRaderaTack för tipset!!
jag vet faktiskt inte vad det är för skillnad på risvinäger och vanlig vinäger men det är iaf så gott som inga kolhydrater i den så det är helt lchf-ok. Jag tycker helt klart att du skall testa, helt underbart! :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaTänk, jag som trodde de var kört m sushi nu när jag kör LCHF! Måste testa receptet till helgen!
SvaraRaderaGjorde sushin idag, kanongott! Blomkålsriset var verkligen supergott och det kan man ju ha till annat också. Sushin ska jag göra fler gånger, tack för ett jättebra recept!
SvaraRaderaVa kul att du provade receptet! Det är verkligen ett av mina favoritrecept. Ha det fint.
RaderaVilken underbar sajt! Kollat varje dag.
SvaraRaderaMvh Åsa
Jätte kul med lchf vänlig sushi! Måste provas. Tack för härliga recept:)
SvaraRaderaJätte kul med lchf vänlig sushi! Måste provas. Tack för härliga recept:)
SvaraRadera