Torsk med bacon och fransk senap
- 400g torsk
- 1paket bacon
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3-4dl grädde
- 100g philaphiaost
- 1 fiskbuljongstärning
- 2msk fransk senap
- riven ost
- salt
- peppar
Tina fisken, skär bacon i bitar och knaperstek. Gör såsen, börja med att hacka gul lök och vitlök och fräs i smör. Häll grädde, ost, fransk senap och buljongtärning, salta och peppra. Var lite försiktig med saltet för baconet avger en hel del sälta. Låt puttra i några minuter. Skär fisken i bitar och lägg i ugnssäker form, salta och peppra, strö över bacon och häll över såsen, strö över lite riven ost. Sätt ugnen 225grader och gratinera i ca 20min. Om man vill kan man ha broccoli eller blomkål eller vad man vill ha till direkt i formen, men jag tycker att grönsakerna kan bli lite överkokta och det gillar jag inte. Så idag kokade jag broccoli för sig.
Låter hur gott som helst! Är jättesugen på att testa LCHF men är gravid och vill vänta till efter förlossningen så det får bli sporadiskt så länge, ska testa detta!. Idag åt vi Flygande Jakob (ditt recept Cammy) :) kram
SvaraRaderaHej! Vad roligt att höra att du är gravid, stort grattis! Torsk eller ja all fisk blir så himla gott ugnen tycker jag. Kan verkligen rekommendera LCHF, har aldrig mått bättre! Kram
SvaraRaderaLät hur gott som helst och idag provar vi att laga till det också :-)
SvaraRadera