lördag 29 oktober 2011

Ugnsgratinerade musslor

Lördagskväll med fotboll på TVn, en öl och underbara musslor! Ja vet...öl är inte lchf OK men vi kan kalla det lördagsfusk. Musslorna dock är väldigt lchf OK och helt ungerbara! Varför ska man sitta i TV soffan och äta chips när man kan äta musslor?! Underbart snack. Det godaste jag ätit på riktigt länge, ni måste testa.

Ugnsgratinerade musslor 2 port:


  • 1 st paket 500g frysta grönmusslor

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk hackad persilja

  • 1 msk hackad gräslök

  • 1 msk hackad dill

  • ½ msk rivet citronskal

  • 1 dl olivolja

  • 7 msk riven parmesanost

  • salt & peppar

Börja med att hetta upp ugnen till 225 grader. Fördela musslorna i en ugnsform. Blanda pressad vitlöksklyfta, persilja, dill, gräslök, citronskal, parmesanost i en skål. Aplicera blandningen på musslorna och toppa sedan med olivoljan. Avsluta med att salta och peppra. In i ugnen i 15-20 min, tills dem fått fin färg. Klart!






Ha en underbar lördagskväll allihopa! /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar