söndag 6 november 2011

Alltid i kylen

Kylen börjar eka tomt efter jobbhelgen, men vissa saker finns alltid i våran kyl.

Mejeriprodukter


  • Vispgrädde 40%



  • Smör



  • Ägg



  • Ost, hårdost och philaphiaost



  • Majonäs



  • Creme fraiche



  • Turkisk yoghurt



Övrigt



  • Korv med hög kötthalt, oftast hästkorv eller salami



  • Bacon



  • Vitkål



  • Blomkål



  • Isbergssallad



  • Röd chili



  • Lök



  • Kalvfond & Oxfond



I frysen har vi alltid



  • Bär



  • Kyckling



  • Köttfärs



  • Fisk



  • Sparris



  • Broccoli



  • Örter

Har man dom här sakerna kan kan slänga ihop massa goda maträtter. Ett bra tips är omelett, har man lite tid eller kylen börjar bli tom så brukar man alltid kunna göra en omelett. Ägg och grädde och sen är det bara att ta det man känner för, bacon, fetaost, brie, tomat, paprika, svamp, ja nästan vad som helst funkar i en omelett.


Vitkål använder vi också mycket, gärna till coleslaw eller bara smörstekt till allt som vi hade pasta eller potatis till förut. Billigt och nyttigt!









2 kommentarer:

  1. Låter ungefär som min lista. Mest panik blir det om äggen, smöret eller osten börjar sina... :)

    Har inte chili som basvara dock men bra tips! Har även gått över till rysk yoghurt istället för turkisk. =)

    SvaraRadera
  2. Ja med ägg, smör o ost kommer man långt, går alltid att slänga ihop något gott och mättande :)
    Chili använder jag till mesta, tycker det blir så god smak :)
    Har länge tänkt att jag ska testa rysk yoghurt, får skriva upp det på dagens shoppinglista :)
    Ha det så bra!

    SvaraRadera