tisdag 1 november 2011

Biff stroganoff

Biff stroganoff är en gammal favorit. Vi kör helt enkelt klassiskt recept och som tillbehör åt vi stekt vitkål. Stroganoffen vart riktigt mustig och god!

Biff stroganoff 4 port:


  • 700 g strimlad biff

  • 1 burk skivade champinjoner

  • 3 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 burk krossade tomater

  • 3 msk tomatpure

  • 1 msk viltfond

  • 2 msk kalvfond

  • 2 msk fransk senap

  • 3 dl creme fraiche

  • salt & peppar

  • smör

Börja med att fräsa på hackad lök, vitlök, biff och champinjonerna i en stekpanna med smör tills dem fått fin färg. Häll sedan över i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpure, creme fraiche, senap och fond. Låt koka ca 10-20 min, tills den fått fin konsistens. Smaka av med salt och peppar. Klart!


Servera med stekt vitkål. Strimla helt enkelt vitkål med en osthyvel. Stek det i en stekpanna med smör tills det mjuknat och fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar