söndag 18 december 2011

Gratinerad hummer

Det blev en födelsedagsmiddag för Jimmy idag iallafall, men jag slutade vid åtta så han fick laga den själv. Födelsedagsbarnet ville ha hummer så då blev det hummer. Gratinerad hummer och en miniform med blomkålsmosduschesse, super gott! Kommer garanterat bli hummer på nyår också, längtar redan.

Gratinerad hummer 2port


  • 1 hummer

  • 2 schalottenlök

  • 3 champinjoner

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 dl grädde

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 tsk kalvfond

  • ½ tsk skaldjursfond

  • 1 tsk soja

  • salt

  • peppar

  • 0,5 dl parmesan

Börja med stuvningen. Hacka och fräs lök och svamp ihop med pressad vitlök. Häll på grädde, creme fraiche, fond och soja, Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra tills stuvningen har tjocknat. Dela hummern på längden. Gröp ut innhållet, spar köttet, stjärten och klorna, och hacka köttet i bitar. Sprid ut köttet i skalet och häll över stuvningen, riv parmesan och strö över. Gratinera blomkålsduschessen och hummer i ugnen på 225 grader tills allt fått fin färg, ca 10-15min.




Känner mig rätt mör efter allt kvällsjobb i helgen, så det blir snart en bok och sängen för mig. Jimmy är betydligt hurtigare och är och spelar innebandy.

Ha det bra! / Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar