Kotlettgratäng 4port
- 800gram fläskkotlett
- 1 stor burk champinjoner
- 1 röd paprika
- 2 dl creme fraiche eller smetana
- 2 dl vispgrädde
- 100 g philadelphiaost
- 0,5 dl chilisås
- 3 dl riven ost
Om du har en hel bit kotlett så skär den i 0,5cm tunna skivor. Stek kotletterna så dem får en stekyta, fräs svampen också. Strimla paprikan. Lägg kotletter, svamp och paprika i en ugnssäker form. Blanda ihop resten av ingredienserna, förutom den rivna osten, i en bunke. Slå det över kotletterna och toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-25min.
Varm brysselsallad 4 port
- 500 g brysselkål
- 1 rödlök
- 1,5 dl vispgrädde
- 100 g fetaost
Ansa brysselkålen och koka kålen tills dem är mjuka. Dela och skär löken i tunna skivor. Fräs löken i smör tills sen har blivit lite mjuk, ha i brysselkål och fräs i nån minut. Häll på grädden och småputtra några minuter, smula fetaosten över och låt den smälta.
Det blev mycket mat över, vilket passar perfekt eftersom vi ska jobba ihelgen och då är det bra att ha massa matlådor. Kommer nog att bli en rolig helg med mycket att göra och då är det extra viktigt med bra mat, inga sockerdippar tack!
Ha en skön kväll!!! / Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar