Köttfärsbiffar i ugn ca 10st
- 800 gram köttfärs
- 2 röd lök
- 2 msk olivolja
- 2 msk kalvfond
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 2 krm paprikapulver
- 2 tsk timjan
- salt
- peppar
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl ajvar relish
- salt
- peppar
- 3 dl riven ost
Hacka rödlöken och blanda ihop med köttfärsen i en skål, pressa i vitlök, ha i olivolja och ägg. Krydda med paprikapulver, timjan, salt och peppar.Blanda till en jämn smet. Rulla köttfärsen till lagoma bollar och platta till så det blir biffar. Stek i stekpanna så dom får stekyta. Lägg i en ugnssäker form. Gör i ordning såsen. Blanda ihop creme fraiche och grädda, smaka av med ajvar relish, här beror det på vilken styrka du har på ajvar relishen och hur starkt du vill ha det. Häll såsen över biffarna och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15-20min eller till osten har fått fin färg. Servera med sparris eller broccoli eller vad du föredrar.
Nu ska jag göra mig i ordning och lämna barnen och åka och jobba. Ha en bra dag!!! / Camilla
Det där såg oerhört gott ut!! Det måste jag pröva snart! Ja gjorde såna där chilimarinderade kycklingklubbor som ni skrivit om några gånger, det blev jättegott. Men jag undrar om ni öppnar lite under skinnet och lägger in lite marinad där också eller är det bara utanpå skinnet?
SvaraRaderaJa de va supergott!, har precis ätit rester :) vi brukar inte snitta upp kycklingen men det låter som en bra idé.. får testa de nästa gång. /jimmy
SvaraRaderaMåste bara prova och våga testa lchf:) härligt att börja med era måltids tips här, ger chansen i januari efter utlandsresan:) härligt även att ni är så snabba att svara när man undrar över ngt:) mvh/ Pia
SvaraRaderaÅhhh, vad goda!! Jag gjorde 1,5 sats av såsen. jag hade kokt blomkålsris, broccoli och färska tomater till. Mums!!
SvaraRaderava kul!, jag tycker också dem här är helt underbara :) ha en trevlig kväll!
Radera