tisdag 27 december 2011

Lunchbrejk

Jag tog ett brejk i all lek med barnen och slängde ihop lite lunch, man måste ju äta också! För min del vart det sallad med lufttorkad skinka fylld med olivost, toppat av olivolja och vitlöksdressing. Kanongott! Barnen åt pasta med pastasås, se längre ner.Det här är lchf för mig. Det snackas mycket om att lchf skall vara livsfarligt i medierna nu, att man får allt ifrån minnesluckor till cancer av att äta lchf. Tittar man på min lunch idag så har jag svårt att förstå vad som är dåligt med den? Det finns tom kolhydrater på tallriken, dock inte så mycket men tillräckligt. Hade det legat pasta blandat i salladen hade säkert alla automatiskt tänkt att det var en kanonlunch ur hälsosynpunkt?! Ja ni fattar...Hur enkelt och gott som helst! Man ska aldrig krångla till det mer än nödvändigt, en god skinka och en god ost. Passar hur bra som helst tillsammans...

Här har vi fettet i denna maträtt. Olivolja, vitlöksdressing och oliv-färskost.Min älsklingskniv! Den här "santoku" kniven från Victorianox fick jag av min älskade Camilla förra året. Det viktigaste i köket är att ha en bra kniv!
Barnen vill gärna inte äta sallad, det ville inte jag heller när jag var liten. Så jag gjorde tortellini med ostsås åt dem. Nu snackar vi inte nån färdig påssås! Det är så himla enkelt att göra en god sås så jag förstår egentligen inte varför någon köper färdiga pastasåser med diverse tillsattser i. Det enda som denna sås innehåller är grädde, riven ost, en skvätt kalvfond och lite salt. Toppa med lite hackad persilja. Barnen var eld och lågor! Gick verkligen hem.


Nu skall vi fortsätta att leka inne på barnens rum! /Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar