fredag 9 december 2011

Smoothie

Dagens jobbfrukost blir smoothie och några skivor hästkorv. Och idag kommer receptet också på smoothien som jag brukar göra.

Smoothie

1 dl bär
1 dl turkisk yoghurt
0.5 dl vispgrädde
1-2 ägg

Mixa allt med en stavmixer eller i en mixer.
Ha en skön fredag! / Camilla

13 kommentarer:

 1. hej-hej!
  Visst är smoothien till bara en person?(det blir ju liksom mer efter man mixat det)Sen, bären...jag undrar, mäter du dom frysta?Själv så gör jag det men blir lite osäker då jag idag hade björnbär som var megastora och inte så värst många fick plats i decilitermåttet.Känns som det blir mer om man använder en mix av blåbär/hallon? Trammsiga frågor kanske, hoppas det är okej.Kram Ellie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellie! Ja smoothien är till en person. Angående mätningen så mäter jag nästan aldrig, kör mest på känn. Så om du har stora björnbär så skulle jag rekommendera att ta lite mer än 1dl, huvudsaken att det blir gott! :) Det finns inga tramsiga frågor, det är bara att fråga på! Ha det bra!

   Radera
 2. Hallå! Tänkte kollar hur det är att äta råa ägg? Blir man inte lite knasig i magen?

  / Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, nej det är inget jag har upplevt. Man känner för det första inte av ägen överhuvudtaget, dem är mest med för att man skall bli extra mätt och få i sig alla nyttigheter som ägget erbjuder. Ett ägg kan man blanda ner i det mesta för att stå sig längre.

   Radera
  2. Ok! Tidigare har tittat på äggmjölk. Det var lite samtal runt äggvitan och att den skulle värmas upp till 70grader annars kunde det bli konstigt i magen osv. Men bara äggula borde väl funka tycker man då!

   Radera
  3. Ok, jag har aldrig upplevt detta. Men det är såklart individuellt. Man får helt enkelt prova sig fram.

   Radera
 3. Skit gott!!! Gjorde den till frukost och hade även i lite kokosfett, kommer vara mätt hur lääänge som hellst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! :) Ja det är inte mycket som slår en fräsch och god smoothie på morgonen!

   Radera
 4. Det lät ju kanon gott! Måste testas någon dag! :) uteeslöt ni bär helt i början på er LCHF "resa" ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smoothie är alltid gott :) Vi var ganska sparsamma med bär ibörjan när vi ville gå ner i vikt, brukade bli en smoothie med bär en gång i veckan. Ha det bra!

   Radera
 5. Hmm... Är detta så mycket LCHF? Bären har ju fruktsocker i :)

  Dock var den väldigt god! Jag remixade lite dock och gjorde den med:
  1.5dl grädde
  2dl Turkisk Yoghurt
  1 äggula
  1dl hallon

  SvaraRadera
 6. För oss funkar det jätte bra att äta bär :) Vi äter ju inte LCHF för att gå ner i vikt utan för att vara viktstabila och må bra. Vill man vara strikt är det kanske inte att rekommendera att äta för mycket bär. Men i våran LCHF-livsstil äter vi bär. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Detta låter ju kannon när man är trött på stabbiga ägg och ost till frukost. Kan sakna ibland fil med mussli. Uväger inte bärrens alla vitaminer och oxidanter, de lilla fruktsockret som är i, om man inte äter för ofta.

  SvaraRadera