Älgskavsgryta 6-8port
- 2 paket älgskav
- 1 purjolök
- 300-400 gram champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl rödvin
- 2 msk viltfond
- 1 msk kalvfond
- 2 msk soya
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- salt
- peppar
- frysta lingon
Strimla purjolök och skär champinjonerna i fyra delar, fräs i smör i en stor gryta. Pressa i vitlök och ha i älgskaven. Låt fräsa så allt får lite färg. I med rödvin och puttra lite, sen i med fond, soya, grädde och creme fraiche. Smaka av om det behövs salt och peppar. Låt småputtra under lock i minst 10minuter. Dekorera med frysta lingon innan servering.
Nu ska vi ta och kika på Sveriges mästerkock som vi har spelat in. Ha en skön kväll! / Camilla
Ååh, så gott det lät då!
SvaraRaderaDet var supergott och lätt att göra :) Trevlig helg på dig! :)
SvaraRadera