torsdag 12 januari 2012

Älgskavsgryta

Dagens kvällsmat blev en älgskavsgryta, gott och väldigt enkel att göra. Vi åt blomkål till, men broccoli eller sparris skulle nog också funka finfint till. Det här gillade barnen också, de satt och mmm:ade och sa att det var gott hela tiden.

Älgskavsgryta 6-8port


  • 2 paket älgskav

  • 1 purjolök

  • 300-400 gram champinjoner

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl rödvin

  • 2 msk viltfond

  • 1 msk kalvfond

  • 2 msk soya

  • 5 dl vispgrädde

  • 2 dl creme fraiche

  • salt

  • peppar

  • frysta lingon

Strimla purjolök och skär champinjonerna i fyra delar, fräs i smör i en stor gryta. Pressa i vitlök och ha i älgskaven. Låt fräsa så allt får lite färg. I med rödvin och puttra lite, sen i med fond, soya, grädde och creme fraiche. Smaka av om det behövs salt och peppar. Låt småputtra under lock i minst 10minuter. Dekorera med frysta lingon innan servering.

Nu ska vi ta och kika på Sveriges mästerkock som vi har spelat in. Ha en skön kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Det var supergott och lätt att göra :) Trevlig helg på dig! :)

    SvaraRadera