Gårdagens efterrätt gjorde jag i ordning igår före jobbet. Pannacotta har jag alltid gillat och nu har jag hittat en variant utan socker. Gjord på extra krämig kokosmjölk och till den hade vi hallon och blåbär. Jag tyckte att det blev riktigt gott. Hittade receptet på
56kilo.se, hoppade över lime och hade både hallon och blåbär till. Hade inget sötningsmedel, tycker att kokos är sött som det är. Men jag kan tänka mig att man är van med massa sötsöker så vill man säkert att det ska vara sötare. För oss som åt dom här funkade det perfekt.
Kokospannacotta 5port
- 600 ml extra krämig kokosmjölk
- 3 gelatinblad
- hallon
- blåbär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken och låt småputtra i några minuter. Ta bort från värmen och ha i gelatinbladen så de löser upp sig i mjölken. Häll det i glas och låt stelna i kylen. Garnera med hallon och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar