onsdag 22 februari 2012

Räkmacka

Dagens lunch blev mat från igår, köttfärsfyllda paprikor, klicka här för receptet. Annars har det varit en dag i bokreans tecken, skönt att den har startat. Härligt att se att det finns stort intresse för bokrean fortfarande. Kvällens mat blev en väldigt god räkmacka, det var inte igår man åt en räkmacka, men eftersom jag bakade bröd igår så hade vi för ovanligheten skull bröd hemma, så då var det bäst att passa på. Klicka här för receptet på brödet. Vi hade smör, gurka, ägg, räkor och creme fraiche- och lökröra på mackan, supergott!

Creme fraiche- och lökröra


  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl philadelphiaost

  • 2 msk majonäs

  • 1 rödlök

  • 1 schalottenlök

  • ett stänk citronsaft

  • 3 tsk dill

  • 3 tsk gräslök

  • 0,5 tsk paprikapulver

  • svartpeppar

Finhacka löken och blanda ihop med creme fraiche, philadelphiaost och majonäs. Ha i citronsaft, dill och gräslök, paprikapulver, svartpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs.



Har laddat upp med en laddning ost- och baconmuffins som vi ska ha med oss på Kortvasan på fredag. Det kommer snart recept och bilder. Ha det gott så länge! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Oj det såg gott ut med den röran.Den skall jag prova:-))mvh Elena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var väldigt god, lite annat än bara creme fraiche och majonäs som man brukar ha annars på räkmacka. Ha en bra dag!

      Radera