tisdag 6 mars 2012

Lchf kyckling roule

Middag idag vart en ny variant på kyckling här hemma. Den vart väldigt lyckad, saftig och god. Till detta åt vi vitlöksstekta pok choi blad och en klick lallerstedts beanaisesås på sidan om.

Kyckling roule 4 port:


  • 4 st kycklingfileer

  • 200 g rouleost

  • 3 st schalottenlök

  • 2 tsk paprikapulver mild

  • salt & peppar

  • smör & rapsolja

Börja med att hetta upp en stekpanna och stek fileerna i smör och rapsolja. Krydda ordentligt med salt, peppar och rejält med paprikapulver för god smak och fin färg. När fileerna fått fin färg så plocka av dem och placera i en ugnsform, skär ett djupt snitt i varje. Blanda ihop hackad schalottenlök och rouleost i en skål, fyll sedan kycklingfileerna med blandningen och låt även en rejäl klick ost ligga ovanpå varje bit. Stek sedan färdigt i ugnen på 175 grader tills innertempraturen visar 75 grader.


Pok choi bladen stekte jag i rapsolja med 2 st pressade vitlöksklyftor i tills bladen mjuknat, ca 3 min.

2 kommentarer:

  1. Det låter spännande! Har aldrig provat den här osten! Vad är det för smak på den? (Om man kan beskriva)...
    Ha en fin onsdag! :)
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en utav våra favoritostar. Det är en mjuk, bredbar ost med mild vitlökssmak. Den är god både på finncrisp, grönsaker eller i mat. Vi har köpt den på maxi men den finns nog i dem flesta butiker. Ha en go dag.

      Radera