onsdag 18 april 2012

lchf zucchinirullar med gorgonzolasås


Jag är ju ledig idag och precis som igår så har vi inte legat på latsidan. Tvätt och garderobsrensning har stått på agendan idag, skittråkigt men behövligt. Barnen växer ju så det knakar så det behövs verkligen rensas ur ibland. Camilla och Elsa tog en promenad innan lunch, det har varit jättefint väder ute även om det inte är någon värme direkt. Till lunch gjorde vi zucchinirullar, hittade receptet i senaste numret av "mer smak". Dem vart supersmaskiga, ganska mild och fräsch smak. Till dessa gjorde vi våran gamla gorgonzolasås, mycket ost alltså men sååå gott!

Precis som i måndags så gör vi alltså en vegetarisk rätt och igår åt vi ju fisk. Det är ju ofta återkommande i lchf debatterna att vi skulle vara miljöbovar pga onormalt hög köttkonsumtion osv. Det stämmer säkert på vissa även om jag tror att "medel svensson" äter lika mycket kött som "medel lchfare". Pga att vi har mycket fett i form av ost och grädde i denna rätt så blir man lika mätt fast man valt bort proteinet.

Jag och ungarna har nyss vart ute på gården och lekt lite grann. Nu skall jag slå mig ner med en kopp kaffe i baden baden på våran altan! Såå gött, 22 grader visar termometern inne på altanen kan bli att jag fastnar här en stund. Hoppas ni har en skön eftermiddag ni också!


Zucchinirullar med mozzarellafyllning 4 port:
  • 2 st zucchinis
  • 300 g skivad mozzarela
  • ½ dl hackad basilika
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 st ägg
  • salt & peppar
  • smör
  • rapsolja
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel så du får långa tunna skivor. Lägg zucchiniskivorna på rad och placera en mozzarela skiva på varje skiva, strö över hackad basilika samt salta och peppra. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa rullarna i äggvispet och rulla sedan i sesamfröna. Stek dem sedan i en panna med smör och rapsolja i 7-8 min eller tills dem fått fin färg.

Vi valde att servera dessa i ett bad med smaskig gorgonzolasås, klicka här för att komma till receptet. En riktigt smaskig sås som passar till det både kött, kyckling och grönsaker!

5 kommentarer:

  1. Vad gott och fräscht det låter! Perfekt mat i vårtider! :)
    Ha en fin kväll! :)
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det där receptet fastnade jag också för i MerSmak! Roligt att höra att det blev gott för det där vill jag testa. Tror det skulle funka fint till en sås med ajvar relish i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, det tror jag oxå. Ajvar är ju så gott!

      Radera
  3. Hej! Har provat denna goda râtt och bloggat om den. Självklart länkat tillbaka till er =) Tack för recept!

    SvaraRadera
  4. kul att du gillar våra recept! det gillar vi. ha det fint!

    SvaraRadera