söndag 15 april 2012

Tortillabröd

 Vi  körde ett klassiskt fredagsmys nu på kvällen, tacos. Testade att göra tortillabröd för första gången, blev gott. Vi brukar ju alltid köra tacosallad, kändes lite lyxigare med bröd till. Nästa gång ska jag testa att byta ut creme fraichen mot philadelphiaost, det tror jag skulle bli jättegod smak. Det jag är gladast över är att det gick hem hos barnen. De brukar inte vilja äta bara tacosallad utan gärna ha bröd eller nachos till, så vi brukar köpa det. Sist kollade jag innehållsförteckningen på tortillabröden och herregud, det är ju allt skit som man kan tänka sig i. Det vill jag knappast ge till barnen, så nu kommer jag att baka hädanefter.
Här hittade jag receptet. Jag gjorde dubbel sats och delade bröden i två istället för fyra, för att få stora härliga tortillabröd.

Tortillabröd 8st små eller 4st stora
  • 4 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner creme fraichen i en bunke. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en separat bunke och vispa sedan ner även det i äggblandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Häll ut smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt. Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 8-10 minuter i 150 grader, gör sedan likadant med nästa plåt. Skär brödet på varje plåt i fyra delar eller två delar.


Jag blandar alltid egen tacokrydda, färdigblandad ska man alltid passa sig för, socker och massa i e-ämnen i. Sen brukar jag alltid också göra tomatsalsa själv, klicka här för recept på både kryddan och salsan. Vad det gäller salsan så går det lika bra att ta krossade tomater som passerade, det gjorde jag idag. Jag har alltid jordnötter till tacos, lite udda kanske, men supergott!

Nu ska jag bara soffmysa, Jimmy ska iväg och spela innebandy med grabbarna. Ha en trevlig kväll!

7 kommentarer:

  1. Visst är det brödet perfekt för tacos! Jag blev så glad när jag hittade det receptet! Återkommande tortillabröd hemma hos oss! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Det här kommer det att bli fler gånger! :) Trevlig kväll!

      Radera
  2. Jag har inte testat det brödet till tacos än, men det är nog bara en tidsfråga. Kanske på fredag. :-)
    Jag tror också att det skulle vara gott med philadelphiaost i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det så kan du säga till om det vart bra med philadelphia :)

      Radera
  3. Ser kanon gott ut,älskar tacos. Var på personalfest i helgen där vi hade tacos, men jag fuskade, skulle lagat några av dessa och tagit med mig. Måste testas.

    Ha en underbar dag/ Jimmie

    SvaraRadera
  4. Shit happens. Ja dem smakade verkligen bra och höll ihop kanon, riktigt stabila! Du får testa dem nästa gång.

    SvaraRadera
  5. Ingen som provat att frysa dessa? Tänkte om man kunde baka och ha i frysen tills man behöver.

    SvaraRadera