måndag 28 maj 2012

Blodomloppet

 Nu har vi äntligen kommit hem efter en lång dag, började tidigt imorse och sen har det varit full rulle, hämta barnen, åka hem och byta om och dra iväg på Blodomloppet. Det var rekordmånga anmälda i år och det var riktigt trångt i början, hade nog kunnat sprungit lite fortare om det hade varit fritt fram, men jag är nöjd ändå. Det bor lite för lite tävlingsmänniska i mig för att armbåga mig fram. Efteråt fick vi som vanligt en matkasse med picknick, men den innehöll mest kolhydrater, eller vad sägs om muffins, bröd, potatissallad, mjölk smaksatt med blåbär, det enda som var riktigt bra var kallrökt lax, så vi åt lite lax. Sen åkte vi hem och dukade upp en ostbricka med min morsdagspresent, ostlådan. Underbart goda ostar!


Här kommer bilder från maten och fikat på dopet igår, världens sötaste lapp, "Laktosfri + LCHF".


Smörgåstårtan var hur god som helst och fin också, jag tycker verkligen om smörgåstårta och den här ska jag göra i sommar, det är ett som är säkert. Har inte kontrollerat det men jag tror att brödet i smörgårtårtan var Sesam- och linfröbröd, klicka här för receptet på brödet.

Mumsig chokladkaka

Nu blir soffhäng, det har jag längtat efter hela dagen! Ha en skön kväll! / Camilla

6 kommentarer:

  1. Vad snällt att ordna LCHFmat- och fika! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att de fixat LCHF åt er. :-) Ser grymt gott ut med smörgåstårta. Jag hade planer på att göra smörgåstårta till helgen, nu blir jag ännu mer säker på att jag ska göra det... om jag hinner.
    Ostbricka är inte helt fel och betydligt bättre än det som ni fick picknickkorgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det var verkligen en rolig överraskning! inget vi hade räknat med men välkommet. Ja ostbrickan var underbar, riktigt goda ostar allihopa! Du får berätta hur din smörgåstårta blir när du gjort den :)

      Radera
  3. Hallå på er!
    En liten fråga bara; blir smörgåstårtan riktigt god??? Tänker mig att den blir för mosig när man inte har riktigt mjölbröd???
    Kan man göra den i förväg tror ni (som jag alltid gör med "vanlig" för att den ska bli saftig) eller blir den bättre om man gör den ganska nära inpå man ska äta den?
    Älskar smörgåstårta så jag måste snart testa nåt LCHF recept på det!

    Tack för en jättemysig och inspirerande blogg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna! Ja jag tycker att smörgåstårtan var riktigt god, inte alls mosig på något vis, utan mer fast än en vanlig smörgåstårta. Om du utgår från sesambröd eller om du vill ha lite mer smak brödet så ta sesam-och linfröbröd istället, så blir det en fast och god tårta. Recepten finns under receptlänken. Skulle nog rekommendera att göra den i förväg som man gör med vanlig smörgåstårta för att den ska bli så saftig som möjlig.
      Tack för att du gillar vår blogg! :) Ha det bra och hoppas du får till en supergod smörgåstårta
      Kram Camilla

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera